İmam Hatipliyiz diye ölü yıkayıcısınız vali olamazsınız dediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İmam Hatipliyiz diye ölü yıkayıcısınız vali olamazsınız dediler
Başbakan Tayyip Erdoğan, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından düzenlenen 6.

Başbakan Tayyip Erdoğan, İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) tarafından düzenlenen 6. İmam-Hatipliler Kurultayı'na katıldı. Konuşmasında "İmam hatip lisesi mezunu olmayı hayatım boyunca büyük bir gurur vesilesi olarak yüreğimde taşıdım." diyen Erdoğan, öğrencilik yıllarında yaşadıkları sıkıntılara değindi. "İmam hatip lisesinin sıralarında okuduğumuz anlarda da sonrasında da her türlü aşağılamaya, hakarete, baskıya, engellemeye maruz kaldık. Aralarda öyle hocalarımız çıktı ki bize 'cenaze yıkayıcısı' dediler, taşralı, köylü, zenci dediler; bize 'siz doktor olamazsınız, mühendis olamazsınız, kaymakam, vali, siyasetçi olamazsınız' dediler; 'muhtar bile olamazsınız' dediler." ifadelerini kullandı. Ancak tüm bunlara rağmen millete güvendiklerini, umutsuzluğa kapılmayarak her kademede milletin teveccühüne mazhar olduklarını dile getirdi.

KILIÇDAROĞLU'NA ÂŞIK VEYSEL'Lİ CEVAP

Başbakan Erdoğan, programın ardından Sivas'a geçti. Nuri Demirağ Havaalanı'nın açılış törenine katıldı. Buradaki konuşmasında Wikileaks belgelerine atıfta bulunarak İsviçre'de banka hesabının bulunduğu iddiasıyla ilgili açıklama isteyen CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na sert tepki gösterdi. Kendi sağduyulu yaklaşımlarına rağmen birilerinin adeta define bulmuş gibi bu belgelerden medet ummaya başladığını vurgulayan Erdoğan, "Sivaslıların çok güzel deyimiyle 'akıl elden, fikir emanet'. Bunlar artık aklı yabancı diplomatlardan almaya başladılar. Kendileri üretmiyor, artık ithal ediyor." diye konuştu. Ardından şu ifadeleri kullandı: "Günlerdir benden olmayan şeyin belgesini göstermemi istiyor. Sana belgeyi buradan, Sivas'tan, veriyorum. Sivaslı Âşık Veysel'in şu dizileri anlayana kâfi miktarda belge veriyor: Aldanma cahilin kuru lafına, kültürsüz insanının kulu yalandır. Hüküm hükmetse dünyanın her tarafına, arzusu, hedefi yolu yalandır. Kar suyundan süzen çeşme göl olmaz. Gül dikende biter, diken gül olmaz. Her sineğin balı olmaz, peteksiz arının balı yalandır."

Erdoğan, İsrail'in Hayfa kentindeki 40 kişinin can verdiği yangına Türkiye'nin iki yangın uçağıyla yardım elini uzatmasının ise farklı yerlere çekilmemesini istedi. 'Yeni bir dönemi başladı' ifadelerine tepki göstererek, "(İsrail) Önce taleplerimiz yerine getirilecek. Mavi Marmara gemisinde şehit edilen 9 kardeşimizin hesabı verilecek; özür dilenip tazminat ödenecek. Akdeniz'e dökülen kan temizlenmedikçe, o kan lekesi İsrail'in üstünden kalkmadıkça kimse susmamızı ve adaletten vazgeçmemizi beklemesin." şeklinde konuştu.

 

Kadınlarımız çağ dışı engeller yüzünden eğitimde geri bırakılıyor

Erdoğan, Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesinin 76. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Cumhuriyet'in ilk yıllarında kadınlara verilen temel haklara karşın, aradan geçen bunca yıla rağmen uygulama noktasında ileri adımlar atılamadığını vurgulayarak şunları kaydetti: "Hâlâ kadınlarımız şiddet, cinsiyet ayrımcılığı, eğitim haklarının engellenmesi gibi insanlık dışı, çağ dışı engellemeler yüzünden eğitim hayatında, çalışma hayatında geri planda bırakılıyor, kamusal haklardan eşit ve adil istifade edemiyor, toplumsal hayatın dışına itilmek isteniyorlar."  zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silivri için Allah kerimÖnceki Haber

Silivri için Allah kerim

Kerbela günü kana bulandıSonraki Haber

Kerbela günü kana bulandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar