Şehit babaları açıklama bekliyor: Niçin hâlâ susuyorlar?

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Şehit babaları açıklama bekliyor: Niçin hâlâ susuyorlar?
Hakkâri'nin Çukurca ilçesine bağlı Hantepe'de 7 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili bilgiler kamuoyunu dehşete düşürdü.

Hakkâri'nin Çukurca ilçesine bağlı Hantepe'de 7 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili bilgiler kamuoyunu dehşete düşürdü.

Heronların uyarısına rağmen gerekli tedbirlerin alınmadığı, helikopter desteğinin geciktiği iddialarına saldırı anının görüntüleri eklendi.

Heronların karargâha anında ilettiği görüntülerin komutanlar tarafından canlı olarak izlendiği ileri sürüldü.

Ancak Genelkurmay, üç gündür sessizliğini koruyor. Görüntüler şehitlerin evlerine ise ikinci kez ateş düşürdü. Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un, oğluyla ilgili bir konuda anında açıklama yaptığını hatırlatan aileler, iddiaların cevapsız kalmasına tepki gösteriyor. Uzman Çavuş Ayhan Say'ın babası Hasan Say, olayda 'ihmal' kelimesinin yetersiz kaldığını, çocuklarının göz göre göre katledildiğini belirtiyor. İhaneti olan kişilerden hesap sorulmasını isterken, "Bunun izahını bize yapmak zorundalar." diyor.

Onbaşı Samet Yılmaz'ın babası Selahattin Yılmaz, görüntüleri internette izlemiş. Vicdan sahibi kimsenin buna duyarsız kalamayacağını vurguluyor. Acılı baba, Genelkurmay'a, "İddialar doğru mu, değil mi? Açıklama yapın. İhmal varsa cezasız bırakmayın." çağrısında bulunuyor. Onbaşı Turgay Yılmaz'ın babası Abdülkadir Yılmaz da tatmin edici bir açıklama bekliyor. İddiaların araştırılmasını, sivil-asker kim suçluysa cezalandırılmasını istiyor. Anne Gülsüm Yılmaz ise, "Artık içim rahat değil. Oğlum, yardım gelmediği için mi şehit oldu?" diye soruyor.

Hantepe'de ihanet var, Allah rızası için birileri hainlerden hesap sorsun

20 Temmuz'daki Hantepe baskınında evlatlarını kaybeden babalar, Heronlarla ilgili ihanet zincirinin hesabının sorulmasını istiyor. Acılı babaların ortak tepkisini Hataylı Hasan Say'ın çığlığı özetliyor: "Çocuklarımız göz göre göre katledildi. Hainlerden Allah rızası için birileri hesap sorsun. Alçaklara hesap sormayanlar görevlerini bıraksın."

20 Temmuz gecesi gerçekleşen ve 7 askerin şehit düştüğü Hantepe baskınındaki ihmaller zinciri, kanlı saldırıda evlatlarını kaybeden aileleri ikinci kez yıktı. Şehit askerlerden Uzman Çavuş Ayhan Say'ın babası Hasan Say, olayda ihmal kelimesinin yetersiz kaldığını, çocuklarının göz göre göre katledildiğini belirtiyor. Gazetedeki haberi okuyunca şoke olduğunu, inanamadığını vurgulayan Say, "İhmali olan, ihaneti olan kişilerden Allah rızası için birileri hesap sorsun. Alçaklara hesap sormayanlar görevlerini bıraksın. Bu milletin vergisiyle barınıp, yiyip içip sefa sürüyorsunuz da bu milletin hakkını neden aramıyorsunuz?" diyor.

Acılı baba, Genelkurmay'daki görevlilerin açık ve net şekilde katliamı seyrettiklerini ve bundan zevk aldıklarını savunuyor. "Bunun izahını bize yapmak zorundalar. Bu olamaz, bu katliamı sinema gibi seyretmek için çocuklara film çevirtmişler. O kutsal makamlarda duran alçaklara tek tek hesap soralım." diyen Say, sözlerini şöyle sürdürüyor: "Biz haberleri izledikçe şaşırıyoruz. Koskoca bir ordu, her imkana sahip bir ordu, karıncayı bile gece izleyebilen bir ordunun, birkaç çapulcunun karşısında aciz kalışı zaten ilk günden beri bir şüpheli."

Say, hükümetin gereğini yapmasını istiyor. Gazetelerdeki haberlerin aslında suç duyurusu olduğunu, yetkili makamların harekete geçmesi gerektiğini kaydediyor.

Kim suçluysa cezasını çeksin

Nevşehir'in Avanos ilçesine bağlı Mahmat kasabasında yaşayan şehit Uzman Onbaşı Turgay Yılmaz'ın babası Abdülkadir Yılmaz, Genelkurmay'dan tatmin edici bir açıklama beklediklerini belirtiyor. Yılmaz, sivil-asker kim suçluysa cezalandırılmasını istiyor.

Anne Gülsüm Yılmaz da gazetedeki haberi, kendisine detaylı olarak anlattıklarını belirterek, "Artık içim rahat değil. Oğlumun, yardım gelmemesi sonucunda mı şehit olduğu konusunun açıklığa kavuşmasını istiyorum." diyor. Şehidin dayısı Mustafa Yönel ise, "Heronların çektiği görüntülerin generallerce izlendiği ancak gerekli tedbirlerin alınmadığı" iddiasının ciğerini yaktığını ifade ediyor. İddiaların detaylı bir biçimde araştırılmasını isteyen Yönel, "Burada eğer ihmali olan varsa asker veya sivil kimse ortaya çıkarılmalı. En ağır şekilde cezalandırılmalı. Genelkurmay'dan bizzat olayın doğru veya yanlış olduğunu açıklamasını bekliyoruz." şeklinde konuşuyor.

zaman

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
YAŞ toplantılarının 4. gün çalışmaları başladıÖnceki Haber

YAŞ toplantılarının 4. gün çalışmaları b...

Genelkurmay Başkanı Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı CeylanoğluSonraki Haber

Genelkurmay Başkanı Koşaner, Kara Kuvvet...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar