Genelkurmay Başkanı Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Ceylanoğlu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Genelkurmay Başkanı Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanı Ceylanoğlu
 Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kararnamenin hazırlandığını dün akşam saatlerinde miting için geldiği İzmir'de açıkladı.

 

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kararnamenin hazırlandığını dün akşam saatlerinde miting için geldiği İzmir'de açıkladı. Edinilen bilgilere göre, Genelkurmay Başkanlığı'na beklendiği gibi Kara Kuvvetleri Komutanı Işık Koşaner getirildi. Yeni Kara Kuvvetleri Komutanı, YAŞ kararlarıyla EDOK'tan 1. Ordu'ya atanan Erdal Ceylanoğlu oldu. 1. Ordu'ya ise Ege Ordu Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu atandı. Ege Ordu'nun yeni bir numarası ise Harp Akademileri Komutanı Nusret Taşdeler. Yeni atamalarla birlikte, Koşaner'den sonra Genelkurmay Başkanı olması beklenen Necdet Özel'in de önü kapanmamış oldu. Başbakan'ın Kara Kuvvetleri komutanı olmasını istemediği 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız ise kadrosuzluktan emekliye ayrılacak.

YAŞ'ta atama krizi nihayet çözüldü. Askerî kanatın ismi İrticayla Mücadele Eylem Planı ve internet andıcı soruşturmasında geçen 1. Ordu Komutanı Hasan Iğsız'ın Kara Kuvvetleri Komutanı olması konusunda ısrarcı olması krize neden olmşutu. Başbakan Erdoğan, kararname krizinin çözüldüğünü dün akşam saatlerinde İzmir'de açıkladı. Erdoğan, "Birinci Ordu Komutanımızın da, Ege Ordusu Komutanımızın da, Harp Akademileri Komutanımızın da atamaları, daha doğrusu inhası, Milli Savunma Bakanı tarafından yapılmış bulunuyor. Bakanlar Kurulu olarak Genelkurmay Başkanımızla ilgili kararnameyi hazırladık ve Ankara'ya döner dönmez bu akşam (dün), Cumhurbaşkanımıza da takdim edeceğiz ve yarınki (bugünkü) Resmi Gazete'de kararname açıklanmak suretiyle artık bu işi noktalamış olacağız." ifadelerini kullandı.

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, atama kararnameleriyle birlikte gece Köşk'e çıktı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de onayının ardından yeni komuta kademesi şekillendi. Edinilen bilgilere göre, Genelkurmay Başkanlığı'na Işık Koşaner, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ise Erdal Ceylanoğlu getirildi. Eğim ve Doktrin Komutanlığı görevini yürüten Ceylanoğlu, YAŞ kararlarının ardından 1. Ordu'ya atanmıştı. Ceylanoğlu bu görevi bir yıl sürdürdükten sonra, yerini büyük ihtimalle bu yıl Jandarma Genel Komutanlığı'na atanan Necdet Özel'e bırakacak. Ceylanoğlu'ndan boşalacak 1. Ordu Komutanlığı'nın yeni sahibi ise Ege Ordu Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu olacak. Kıvrıkoğlu, eski Genelkurmay Başkanlarından Hüseyin Kıvrıkoğlu'nun yeğeni. Yeni Ege Ordu Komutanı ise Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Nusret Taşdeler.

Bu arada, askerî kanat tarafından Kara Kuvvetleri için ısrarla önerilen ancak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın karşı çıktığı Hasan Iğsız'ın ise emekliye ayrılacağı öğrenildi. Iğsız'ın, Albay Dursun Çiçek imzalı 'Kaos Planı'nın hazırlanması emrini verdiği ileri sürülüyordu. Iğsız'ın adı 'internet andıcı' soruşturmasında da gündeme gelmişti.  zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şehit babaları açıklama bekliyor: Niçin hâlâ susuyorlar?Önceki Haber

Şehit babaları açıklama bekliyor: Niçin...

THY servisi kaza yaptı: 3 ölü, 7 yaralıSonraki Haber

THY servisi kaza yaptı: 3 ölü, 7 yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar