Rakamlar kartal diyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rakamlar kartal diyor
Turkcell Süper Lig'de son 3 haftaya girilirken, müthiş bir heyecan fırtınası esiyor.

Turkcell Süper Lig'de son 3 haftaya girilirken, müthiş bir heyecan fırtınası esiyor. Beşiktaş'ın zirveyi ele geçirdiği haftada, Sivasspor liderliği kaptırırken, Trabzonspor yoluna devam etti. UEFA yolundaki büyük mücadelede 4, 5 ve 6. sıra değişmedi. 62 puanlı Beşiktaş ve en yakın takipçileri Sivas (60) ile Trabzonspor (59) arasındaki şampiyonluk yarışına ise istatistikler cevap veriyor. Son 10 yılın ortalamalarına göre; son 3 haftaya lider giren takım, ipi rakiplerinin önünde göğüslüyor.

1998-99 sezonunda 78 puanla mutlu sona ulaşan G.Saray'ın, 31. hafta itibarıyla 73 puanla en üst basamakta yer aldığı görülüyor. Bir sonraki yıl başarısını bu kez 79 puanla tekrarlayan Sarı-Kırmızılılar, bitime 3 hafta kala yine en tepede (75) bulunuyor. 2000-01'de ise Süper Lig'de Fenerbahçe'nin sözü geçiyor. Son üç haftaya 67 puanla giren Sarı-Lacivertliler, yoluna kayıpsız devam ederek çıkışını kupayla taçlandırıyor. Bir sene sonra yine Galatasaray zirveye kuruluyor. 31. haftada 69 puana ulaşan Cim Bom, sezon sonunda 78 puanla şampiyonluğunu ilan ediyor. 100. yılında taraftarlarını sevindiren Beşiktaş ise bitime üç hafta kala ulaştığı 76 puanı 85'e tamamlıyor. 2003-04 ve 2004-05'te Fenerbahçe sahne alıyor. Renklerine gönül verenlerin yüzünü güldüren Kanarya, söz konusu sezonların son bölümlerinde zorlanmasına rağmen kupayı havaya kaldırıyor. Futbolseverler 2005-06'da müthiş bir sezona şahitlik ediyor. 31. haftada takipçisi Galatasaray ile aynı puana (74) sahip olan Fenerbahçe, son haftadaki Denizlispor beraberliğiyle şampiyonluğu adeta ezeli rakibine armağan ediyor. Daum'la yollarını ayıran ve 100. yılında takımı Brezilyalı Arthur Zico'ya emanet eden Sarı-Lacivertliler, 2006-07'de kupayı müzesine 17. kez taşıyor. Lig geçen yıl bir kez daha Fenerbahçe-Galatasaray rekabetiyle geçiyor. 31. hafta baz alındığında 70'er puan toplayan iki ekipten Aslan kükrüyor. Ankaraspor galibiyetiyle büyük avantaj yakalayan Beşiktaş da eline geçirdiği büyük fırsatı değerlendirip 2002-03'ten beri çektiği özleme son vermek istiyor.

Demirören'in gözleri doldu

Takımla birlikte Ankara'da kampta bulunan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'i şampiyonluk heyecanı sardı. Liderliğe yükselen takımını tebrik ederken gözleri dolan Demirören, "Başkanlık dönemimde hiç bu kadar şampiyonluğa yaklaşmamıştık. Ben sizden iki kupayı da istiyorum, bu takımın bunu yapacak gücü var." dediği öğrenildi.

Siyah-Beyazlıların gözü kupada

Ligde liderlik koltuğuna oturan Beşiktaş, çarşamba günü İzmir'de F.Bahçe ile oynayacağı Fortis Türkiye Kupası maçının mesaisi başladı. Oyuncular da F.Bahçe'den, ligdeki 2-1'lik mağlubiyetin rövanşını almak için hırslandı. İzmir Atatürk Stadı'nda çarşamba günü saat 20.00'de başlayacak final müsabkasını Bünyamin Gezer yönetecek.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sivası da, Beşiktaşı da şampiyon yapmazlarÖnceki Haber

Sivası da, Beşiktaşı da şampiyon yapmazl...

Sivasın inancı sürüyorSonraki Haber

Sivasın inancı sürüyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar