Kimsesiz çocuklar 23 Nisanda Çırağanda ağırlanacak; uçakla seyahat edecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kimsesiz çocuklar 23 Nisanda Çırağanda ağırlanacak; uçakla seyahat edecek
Dünyada tek çocuk bayramı olarak kutlanan '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' her yıl renkli görüntülere sahne oluyor.

Dünyada tek çocuk bayramı olarak kutlanan '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı' her yıl renkli görüntülere sahne oluyor. Yılda bir gün de olsa siyasetçilerin ve bürokratların koltuğuna oturan çocuklar, politikacılara taş çıkartırken, birçok yaşıtları bayram nedeniyle hayatlarının ilklerini yaşıyor. Bu yıl Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'nün gönderdiği; 'Kimsesiz çocukları ulusal bayram etkinliklerine katın' genelgesini dikkate alan yurt yöneticileri bu kapsamda yoğun bir program hazırladı. Yurt ve yuvalarda kalan çocuklar eğlence merkezlerine ve sinemalara götürülecek.

Bu etkinliklerden en dikkat çekeni ise Eyüp Çocuk Yuvası ve Bolluca Çocuk Köyü'nde kalan yaklaşık 60 çocuğun bayramını Çırağan Sarayı'nda kutlayacak olması. Ulusal ve uluslararası düzeyde çok sayıda etkinliğe ev sahipliği yapan ve devlet başkanlarının da ağırlandığı Çırağan Sarayı, kimsesiz çocuklara unutulmaz bir gece yaşatacak. Masal gibi bir günün kahramanı olan minikler sarayda akşam yemeği yiyecek.

Yine Eyüp Çocuk Yuvası'nda kalan 30 çocuk, Türk Hava Yolları tesislerinde ağırlanacak. Uçakta öğlen yemeği yiyecek olan çocuklar simülasyon uçakları kullanacak. Cevahir Alışveriş Merkezi'nde sinemaya gidecek olan kimsesiz çocuklar, sonrasında ise eğlence aktivitelerine katılacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Haftası nedeniyle yuvada kalan çocukların aileleri ile buluşmalarına da imkan verilecek. Halk ziyaretlerinin de olacağı hafta boyunca çocuklar, eğlenceye doyacak. Yuva ve sevgi evlerinde kalan kimsesiz çocuklar, eğitim aldıkları okullardaki 23 Nisan etkinliklerine de katılacak. Çocukların kimi halk oyunları kimi de jimnastik gruplarında yer alacak.

 

Çizgi kahramanlar New York'tan çocuklar için geldi

-Dünyaca ünlü 'Örümcek Adam (Spider-Man), Fantastik Dörtlü, Goblin ve Iron Man gibi efsanevi çizgi kahramanlar, İstanbul'a geldi. Yabancı konukları Atatürk Havalimanı'nda Türk çizgi kahramanı Süper Can karşıladı. Atatürk Havalimanı'nda bekleyen çocuklar, karşılarında çizgi kahramanları görünce kısa bir şaşkınlığın ardından kahramanlara sevgi gösterisinde bulundu. Profesyonel ekip tarafından canlandırılan karakterler gerçeklerini aratmazken, Fantastik Dörtlü'den Bay Fantastik (Reed Richards) ve karısı Görünmez Kadın (Susan Richards), Türkçe "Yurtta barış, dünyada barış" diyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün mesajını tekrarladı. Dünya lideri Marvel Characters BV, Paimotion Entertainment ve Türk Telekom arasında yapılan eğlence temelli anlaşma özel günde imzalanacak. Süper Can ile tüm hayranları, bugün Caddebostan Sahil Yolu'nda 'Çocuk Şenlikleri' kapsamındaki Marvel Etkinliği'nde süper kahramanlarla bir arada olacak. MUSTAFA GÜN İSTANBUL

Oğluna, 23 Nisan hediyesi olarak böbreğini verdi

Yıllardır böbrek bekleyen 7 yaşındaki Ahmet Kağan Çakar'ın 23 Nisan Çocuk Bayramı hediyesi, babasının böbreği oldu. Şener Çakar'ın (37) bir böbreği, Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun başkanlığındaki ekip tarafından küçük Ahmet'e nakledildi. Oğlunun iyileşmesi için bir kez daha olsa yine böbreğini verebileceğini kaydeden Çakar, "Oğluma en güzel 23 Nisan hediyesini verdim." diye konuştu.

Vali, koltuğuna oturan çocukları kaldıramadı

23 Nisan sebebiyle bir günlüğüne vali olan öğrenciler, koltuğu bırakmak istemedi. Öğrencilerden kalkmaları yönünde söz alarak makamına oturtan Bursa Valisi Şahabettin Harput, bazı insanların bulundukları mevkiye sıkı sıkıya sarıldığını kaydetti. Bursa Özel Kültür Okulları öğrencisi Mustafa Can Türkan ve Alara İlköğretim Okulu öğrencisi Alpay Simitçioğlu, valiye söz vermelerine rağmen koltuktan kalkmakta zorlandı.

Prova yapan çocukları arı soktu

Antalya'nın Alanya ilçesi Cikcilli Mehmet Emine Öncü İlköğretim Okulu bahçesinde 23 Nisan kutlamalarının son provasını yapan öğrencilere, yakınında bulunan kovanlardan sürü halinde gelen arılar saldırdı. Çeşitli yerlerinden arı sokan 17 öğrenciden bir kısmı okul yakınında bulunan sağlık ocağına, kafasından ve dudak kısımlarından arı sokan 9 öğrenci de Alanya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

Miniklerden Kürtçe kutlama

Diyarbakır'daki anaokulu öğrencileri, '23 Nisan'ı bir gün öncesinden kutladı. Minikler, 'Çocuk Bayramı' coşkusunu Kürtçe şarkılar eşliğinde oynayarak kutladı. Ellerinde Türk bayrakları ve rengârenk ponponlarla kortej halinde Ekinciler Caddesi'nden valilik binası önüne kadar yürüyen çocuklara vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Kürtçe oyun havası 'Şemmame' şarkısı eşliğinde halay çeken öğrenciler, kolbastı da oynadı. zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sandıktan zaferle çıkan Eroğlu, KKTCnin 3. cumhurbaşkanıÖnceki Haber

Sandıktan zaferle çıkan Eroğlu, KKTCnin...

Bedelli zirvesi bugünSonraki Haber

Bedelli zirvesi bugün

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar