Kabinede köklü değişim

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kabinede köklü değişim
7 bakanın ise yeri değişti.

7 bakanın ise yeri değişti. Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Devlet bakanları Kürşad Tüzmen, Said Yazıcıoğlu ve Murat Başesgioğlu yeni kabinede yok. Erdoğan, ilk defa Parlamento dışından bir ismi bakan olarak atadı. Dış ilişkiler konusundaki başdanışmanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, dışişleri bakanı oldu. Kabinedeki kadın bakan sayısı da ikiye çıktı. Nimet Çubukçu Milli Eğitim Bakanı, AK Parti'nin ilk kadın kolları genel başkanı Denizli Milletvekili Selma Kavaf, devlet bakanı oldu.

Başbakan Erdoğan, 29 Mart seçimlerinin ardından kabine revizyonu yapacağına yönelik ilk işareti, sonuçları değerlendirdiği gece vermişti. Başkent'te 1 aydır revizyon bekleniyordu. Erdoğan, yeni listeyle ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'le ilk görüşmesini önceki akşam Dışişleri Konutu'nda gerçekleştirdi. Görüşme 1 saat sürdü; Erdoğan açıklama yapmadan evine gitti. Erdoğan dün tekrar Dışişleri Konutu'na çıktı ve 50 dakika sonra yeni listeyle birlikte Başbakanlık'a gelerek basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'le önceki akşam 'ön görüşme' yaptıklarını söyledi. Listede yeniden görev vermediği bakanların gönlünü alan Erdoğan, "Şunu açık ve net olarak söylemek durumundayım; kabinede olmayan arkadaşlarımın 'hata, yanlış' gibi yorumlarla değerlendirilmesini genel başkanları ve başbakanları olarak tanımlayamam. Kimsenin de böyle tanımlamasını istemem.'' dedi. Bu yola beraber çıktıklarını ve bakanlarının ellerinden gelen gayreti gösterdiğini vurguladı. Bundan sonra da kendilerinden istifade edeceğini dile getirdi. Bu tür değişikliklerin yeni bir heyecan getirdiğine işaret eden Erdoğan¸ "22 Temmuz seçimlerinden sonra çok çok kısmî bir değişim yapmıştık, şimdi bunu biraz daha artırarak bir değişime giriyoruz." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı olarak görev verdiği Ali Babacan'la ilgili detaylı bilgi verdi. Ekonomi koordinasyonunun bütünüyle Babacan'da toplanacağını kaydetti. Hazine, BDDK gibi üst kuruluşlar ile devlet bankalarının Babacan'ın emrinde olacağının altını çizdi.

Bu arada Erdoğan, Gül'ün önerisinin olup olmadığına yönelik bir soru üzerine, "Önerisinin olmaması mümkün değil. Önerilerini değerlendirdik." dedi. Erdoğan, Davutoğlu'nun Meclis dışından atanmasıyla ilgili soruya ise şu karşılığı verdi: "Dışişleri çalışmaları içinde gerek Başbakanlık müşaviri olarak gerek büyükelçilik unvanıyla yoğun bir sirkülasyon içinde çok büyük emek verdi. Dışişleri camiamızı tanıma imkanı buldu. Bir kıymet ve değer olduğu, kendilerinden istifade edeceğime inandığım için bu göreve getirme gereği duydum." Erdoğan, Kemal Unakıtan'ın kabine dışı bırakılmasını ise şöyle değerlendirdi: "Kendisinin pratik zekâsından çok faydalandık. Sağlık durumunun etkisi büyük oldu."

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuzey Iraka hava harekatıÖnceki Haber

Kuzey Iraka hava harekatı

Taksimde makul çoğunlukla bayramSonraki Haber

Taksimde makul çoğunlukla bayram

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar