G.Sarayın dengesi bozuldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
G.Sarayın dengesi bozuldu
Türkiye Kupası'nda Sivasspor'a elenen ve ligde de oynadığı 4 maçta 8 puan kaybeden Sarı-Kırmızılı camia, yaşanan büyük düşüşün sebeplerini merak ediyor.

Türkiye Kupası'nda Sivasspor'a elenen ve ligde de oynadığı 4 maçta 8 puan kaybeden Sarı-Kırmızılı camia, yaşanan büyük düşüşün sebeplerini merak ediyor. İşte Galatasaray'ı adım adım çöküşe götüren nedenlerden bazıları:

UEFA Kupası'ndaki Hertha Berlin maçında takım kaptanlığına Brezilyalı oyuncu Lincoln'ün getirilmesi özellikle yerli oyuncuların tepkisini çekti. Başta Sabri, Arda, Servet gibi tecrübeli oyuncular kampa geç katılan, takım için fedakârlık yapmayan Lincoln'ün kaptanlığa getirilmesini içlerini sindiremedi.

Kaptanlık olayından sonra özellikle yerli oyuncular ile Lincoln arasındaki iletişim iyice koptu. Gerekmediği sürece Lincoln'le oyuncular konuşmamaya özen gösterdi. Bu olayları yakından takip eden Başkan Adnan Polat da gözdağı vermek için basın toplantısında "Florya'nın 5 kapısı var." sözleriyle oyunculara sert mesaj verdi.

Florya'da yerli oyuncular hiçbir dönemde kendilerini bu kadar yalnız hissetmedi. Hem Teknik Direktör Skibbe hem de yönetimin her fırsatta yabancı oyunculara arka çıkması yerli oyuncuların biraz daha küsmesine neden oldu. Her kötü sonuçtan sonra Skibbe'nin, "Lincoln'ü çok aradık." sözleri yerli oyuncuları çileden çıkardı.

Yerli oyunculara göre yüksek ücret alan yabancı oyuncuların ödemelerinin düzenli yapılması Türk oyuncuların tepkisini çekti. Yabancı futbolculara ödemeler düzenli yapılırken, yerli oyuncular genellikle cep harçlığıyla yetinmek zorunda kaldı. Antalyaspor maçından önce yapılan ödemeler ise yenilginin gelmesini engelleyemedi.

Antalya kampına Lincoln'ün özel çalıştırıcısıyla gelmesine ne Skibbe'nin ne de yönetimin ses çıkarmaması kampta diğer oyuncuların tepkisini çekti. Lincoln'e yapılan bu özel muameleleri kamp boyunca bütün oyuncular yüksek sesle eleştirmekten çekinmedi.

Son olarak Milan Baros'un kötü zemin sebebiyle Sivas'a gitmek istememesi yerli oyuncuları çileden çıkardı. Sivasspor maçının kadrosunda adı olan, ancak buna rağmen takım arkadaşlarını 20 dakika otobüste bekleten Çek golcü, G.Saray Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin'in bütün ısrarlarına rağmen kararından vazgeçmedi. Bütün bunlara rağmen Baros'un ceza almak yerine Kayserispor maçında sahaya 11'de çıkması bardağı taşıran damla oldu.

Galatasaray'ın içinde yaşanan bu otorite boşluğuna Sarı-Kırmızılı yönetim bir türlü çözüm üretemedi. Üst üste gelen kötü sonuçları takım içinde aramak yerine başta Başkan Adnan Polat olmak üzere diğer yöneticiler federasyon ve kurullarına yönelik eleştirilerini artırdı. Hakem kararlarına yönelik yapılan bu eleştiriler Antalyaspor maçı öncesi hem yerli hem de yabancı oyuncuların konsantrasyonunu kötü etkiledi.

Sarı-Kırmızılı yönetim, Bordeaux maçı öncesi sert tedbirler almaktan kaçınıyor. Bu zorlu deplasmandaki sonuca göre önce Teknik Direktör Skibbe'nin geleceği şekillenecek, ardından da bazı yabancı oyunculara sert cezalar verilecek.

Aslan, gözünü UEFA'ya çevirdi

Turkcell Süper Lig'de deplasmanda Antalyaspor'a yenilerek, son haftalardaki kötü gidişini sürdüren G.Saray, UEFA Kupası 3. tur ilk maçında yarın deplasmanda Bordeaux ile yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarına ara vermeden başladı. Antalyaspor karşılaşmasında ilk 11'de yer alan oyuncular maç ertesi programlarını, aerobik koşuların ardından sağlık merkezinde yapılan terapi seanslarıyla tamamlarken, diğer oyuncuların dar alanda teknik çalışma yaptıkları bildirildi.

Skibbe, Kalli'nin gerisinde kaldı

Skibbe yönetimindeki Galatasaray, ligde 20. hafta itibarıyla gösterdiği performansla geçen sezonun gerisinde kaldı. Skibbe yönetiminde, 20. hafta itibarıyla 37 puan toplayabilen Sarı-Kırmızılı takım, geçtiğimiz sezon aynı sürede Karl Heinz Feldkamp idaresinde 45 puanla lider durumda bulunuyordu. Bu sezon özellikle dış saha maçlarında önemli puan kayıpları yapan Skibbe'nin Galatasaray'ı, geçen sezon vatandaşı Felkamp'ın yönettiği takımın 8 puan gerisinde kaldı.

HACI HASDEMİR / ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Futbol Para Ligine giren ilk Türk takımıÖnceki Haber

Futbol Para Ligine giren ilk Türk takımı

Geç gelen saadet, Feneri kenetlediSonraki Haber

Geç gelen saadet, Feneri kenetledi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar