Eski Bakan itiraf etti: Türkiye’nin de hakkı var

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Eski Bakan itiraf etti: Türkiye’nin de hakkı var
Yunanistan’ın önceki Dışişleri Bakanı Nikos Kociyas, Akdeniz’de Ankara’nın da söz sahibi olduğunu, ülkesinin bunu reddederek sorunun bir parçası haline geldiğini savundu. “Uluslararası ilişkilerde işler ‘hepsi benim’ diyerek yürümez” diye konuştu .

Yunanistan’da oluşturulmaya çalışılan algı karşıtı son derece çarpıcı bir gelişme yaşandı. Komşu basınında Türkiye aleyhinde yapılan haberlerde ana fikir, Ankara’nın Doğu Akdeniz’de yaptığı petrol ve doğalgaz arama çalışmalarının tamamen yasa dışı olduğu, bölgede genel olarak hiçbir hakkının bulunmadığı, tüm kaynakların Yunanistan ve Güney Kıbrıs’a ait olduğu yönünde. Söz konusu algı çalışmasına ülkenin bir önceki dışişleri bakanı Nikos Kociyas sert bir darbe vurdu.

‘REZERVLERİN TAMAMINI BİZ YEMEMELİYİZ’

Konuşmacı olarak yer aldığı bir ekonomik forumda, Türkiye’nin bölgede hakkı olduğunun altını çizen Kocias, “Rezervlerin tamamını biz yememeliyiz. Türkiye’nin de bölgede hakkı var. Uluslararası ilişkilerde bir kural vardır, bulduğun her şeyi cebine atmaya çalışıp ‘hepsi benim’ diyorsan, sen de sorunun bir parçasısın. Yapılması gereken şudur, Kıbrıs (Güney Kıbrıs) karasuları içinde değil ancak genel olarak Akdeniz’de Türkiye’nin de hakkı olduğunu kabul etmelisin. Bu konuyu hayata geçirecek işadamlarını bulup, gerekli fonları sağlamalısın” diye konuştu.

AMERİKA HATIRLATMASI

Eski Bakan, Yunanistan’daki hâkim görüşe de eleştiriler getirdi. Akdeniz’de binlerce deniz mili kara suyuna sahip olan Türkiye’nin bu denizde bulunan kaynaklar üzerine söz hakkı olmadığını savunmanın mantıksızlığına işaret eden Kociyas “Böyle bir ülkenin söz hakkı yok ama bir tek Meis adasıyla bölgede bulunan Yunanistan her şeyin yüzde 100’ünü barındırıyor? Böyle bir şey yok. Bu işler böyle yürümez. Karşındakini de uluslararası hukuk çerçevesinde oyuna dâhil edeceksin” ifadelerini kullandı. Son olarak Kociyas, ABD’nin Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde karar mercii olmadığını, sadece bölgede istikrarı sürdürmeyi amaçladıklarının altını çizdi.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Suudi trollerin hedefinde Türkiye'nin ekonomisi varÖnceki Haber

Suudi trollerin hedefinde Türkiye'nin ek...

Başkan Erdoğan HDP’li vekile yol gösterdi: Defol gitSonraki Haber

Başkan Erdoğan HDP’li vekile yol gösterd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar