Esad gün gelecek sen de gideceksin

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Esad gün gelecek sen de gideceksin
Başbakan Erdoğan, ülkesini bir iç savaşa sürükleyen Suriye lideri Beşşar Esad'a "Tanklarla toplarla iktidar bir yere kadar" uyarısında bulunarak, "Gün gelecek sen de gideceksin.

Başbakan Erdoğan, ülkesini bir iç savaşa sürükleyen Suriye lideri Beşşar Esad'a "Tanklarla toplarla iktidar bir yere kadar" uyarısında bulunarak, "Gün gelecek sen de gideceksin. Çünkü o koltuklar baki değil. O koltuklar geçicidir. Biz bunu çok söyledik" ifadelerini kullandı. Dolmabahçe Sarayı'nda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen II. Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Toplulukları Dini Liderler Zirvesi'nin açılışına katılan Erdoğan konuşmasında Suriye lideri Esad'a yüklendi:

ÖYLEYSE SANDIĞA GİT

"Suriye'de, haklarını isteyen, daha insanca bir yaşam talep edenlere karşı, tankların, topların, silahların ateşlenmesini asla ve asla insani görmüyoruz. Aynı kıbleye dönen, Allah'a ve O'nun Peygamberi'ne inanan insanların, bu şekilde öldürülmesini kabul etmemiz mümkün değil. Eğer sen bir lider olarak kendine inanıyorsan, kendine güveniyorsan, sandıkları açarsın herkes sandıklara yürür. O sandıklar seni iktidara getiriyorsa iktidar olursun. Ondan sonra orada o ülkeyi yönetirsin. Ama tanklarla toplarla iktidar bir yere kadar."

BEŞŞAR MAALESEF ANLAMADI

"Gün gelecek sen de gideceksin. Çünkü o koltuklar baki değil. O koltuklar geçicidir. Biz bunu çok söyledik. Ve çok söylememize rağmen, hatta aile hukuku geliştirmemize rağmen, maalesef anlamadı Suriye'nin Başkanı Beşşar."

MAZLUMLAR KAZANACAK

"Şu anda acımazsızca ülkesindeki bir tarafına alıyor hoca efendiyi, onunla poz veriyor. Kimi kandıracak, o ülkedeki saf Müslümanlar varsa onları kandıracak. Biz bu oyunlara gelecek miyiz? Bizde güzel bir söz var; 'Dervişlik olaydı tac ile hırka, biz dahi alırdık otuza kırka.' Bizim dinimiz şekil dini değil onun için tacı ve hırkayı giymekle kimse işi bitirmiyor. Aslolan nedir. Aslolan imandır, bu inancımızı yaşamaktır. Kalkıp yanına o şekli koy ve tam bir barış dini olan İslam'ın men ettiği ne varsa onu yap. Ne ile tankla topla git Müslümanları öldür. Böyle bir şey yapamazsın. Buna hakkın yok. Ben, 'zulüm ile abad olunmaz' diyorum ve zulüm hiçbir zaman payidar olmayacaktır. Zalimler kazanmayacaktır. Er veya geç mazlumlar kazanacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü Allah, hakkın ve haklının yanındadır."

PEK SEN NE YAPIYORSUN

Esad'ın, "Gerekirse savaşarak ölürüm" sözlerini hatırlatan Erdoğan, "Kime karşı savaşacaksın? Ülkendeki yönettiğin Müslüman kardeşine karşı mı savaşacaksın? Kime karşı? Türkiye olarak, Afganistan'da barışın yeniden egemen olması için çok yoğun bir gayret içindeyiz. Irak'ın yeniden imarı, istikrar ve iç barışa kavuşması için yoğun çaba gösteriyoruz. Ama şu anda Irak mezhepsel bir çatışmaya doğru gidiyor veya götürülüyor. Birileri çıkıp diyor ki, 'dışarıdan bir müdahaleyle bunlar oluyor.' Peki sen ne yapıyorsun? Dışarıdan müdahaleye niye fırsat veriyorsun? Dışarıdan müdahaleye fırsat vermeden kendi problemini kendi içinde niçin halletmiyorsun?"

Libya'daki oyun petrol oyunu

Şu anda Libya'nın üzerinde oynanan oyunun petrol olduğunu ifade eden Erdoğan, "Oraya gelenler Libyalı kardeşlerimizin kaşına gözüne hayran oldukları için değil, Libya'da barışı tesis etmek istedikleri için değil, ya Libya'nın petrollerini nasıl sömüreceğiz, nasıl o petrolü alıp da kendi menfaatleri için kullanacaklar onun hesabını yapıyorlar. Onun için oradalar. Ama Türkiye onun için orada değil. Tam aksine Libya'nın ayağa kalkması, Libya halkı için orada Türkiye. Bizim farkımız bu" dedi. Erdoğan, Afganistan'da bölünmüşlüğü görmenin içlerini acıttığını ifade ederek, barış adamı olan Burhaneddin Rabbani'yi rahmetle andığını, onun tek hedefinin Afganistan'ı barış üzerine yükseltmek olduğunu ama böyle bir insanı şehit eden anlayışın Müslüman olmasının mümkün olmadığını söyledi. Filistin için seferber olmuşken, Filistin'de bölünmüşlük, parçalanmışlık görmenin kendilerine acı verdiğini ifade eden Erdoğan şunları söyledi: "Müslümanın Müslümana zulmüne artık tahammül edemiyoruz. Artık bir tarafta Hamas, bir tarafta El Fetih görmek istemiyoruz. Biz Filistin'de sadece Filistinli'yi görmek istiyoruz."

Afrika'da misyonerlik faaliyetlerine dikkat

Tarih boyunca dünyaya insanlık dersi vermiş medeniyetin mensuplarının, insan haklarına saygıyı, dışarıdan bir dayatmaya gerek kalmaksızın, ithal etmeksizin, kendi öz dinamikleriyle uygulama potansiyeline fazlasıyla sahip olduğuna işaret eden Erdoğan, ağustos ayında Somali'nin başkenti Mogadişu'yu ziyaretinde tüm insanlık adına hicap duyduğunu dile getirdi. Erdoğan, "Afrika kıtasında, yoksulluğun da etkisiyle, misyonerlik faaliyetlerin hız kazandığını üzülerek müşahede ediyoruz. Sadece gayri müslimlerin değil, Müslümanların da bu faaliyetlerin hedefi olduklarını, Müslümanlara karşı ayrımcı tavırlar takınıldığını görüyoruz. Dini duyguları istismar etmek suretiyle yapılan bu faaliyetlere karşı adım atmak, hepimizin ortak sorumluluğudur. 5 gün sürecek bu zirvenin, bu önemli meseleyi de etraflıca ele almasını, bu meseleyi de istişare etmesini temenni ediyorum" diye konuştu.

46 ülkenin dini lideri İstanbul'da

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen II. Afrika Kıtası Müslüman Ülke ve Toplulukları Dini Liderler Zirvesi dün başladı. Zirveye, 46 Afrika ülkesinden 125 temsilci katılıyor. Dolmabahçe Sarayı Medhal Salonu'ndaki açılış programı, Başbakan Erdoğan'ın salona girişiyle başladı. Açılışta, Beyoğlu Büyük Piyale Paşa Camisi imam hatibi İshak Danış tarafından Kur'an-ı Kerim okundu. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in ricası üzerine de Komorlar Adası eski Cumhurbaşkanı Ahmet Abdallah Mohammed Sambi, kürsüden kaside okudu.

Zirvede 5 gün boyunca Afrika'nın sorunları, Türkiye-Afrika ilişkileri, özellikle de Müslümanların ve İslam dünyasının sorunları müzakere edilecek.yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hacılar Suriyedeki saldırı anını anlattıÖnceki Haber

Hacılar Suriyedeki saldırı anını anlattı

İmralı-Kandil hattına operasyonSonraki Haber

İmralı-Kandil hattına operasyon

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar