Birliğe çağrı için büyük yürüyüş

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Birliğe çağrı için büyük yürüyüş
Geçen hafta Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çicek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderlerine bir dizi ziyaret gerçekleştiren 24 sivil toplum kuruluşunun başkanları, istişareleri sonucunda alanın kararları bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) toplantı salonunda açıkladı.
Geçen hafta Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çicek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi parti liderlerine bir dizi ziyaret gerçekleştiren 24 sivil toplum kuruluşunun başkanları, istişareleri sonucunda alanın kararları bugün Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) toplantı salonunda açıkladı. "Birliğe Çağrı Platformu" adına konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, terör olayları neticesinde şehit düşen polisler, askerler ve vatandaşların acısını derinden hissettiklerini belirterek, 30 Ekim 2011 Pazar günü İstanbul'da yürüyüş kararı aldıklarını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, yaşanan vahim olayların tek hedefinin milletimizin birliği ve bütünlüğünü bozmak olduğuna dikkat çekerek, "Toplumun tamamını temsil eden kesimler olarak temeli kardeşlik olan 'Birliğe Çağrı Platformu'nu kurduk. Milletimizin birlik ve bütünlüğünü hedef alan bu olaylar karşısında sessiz kalmayacağız. Terörü nefretle kınıyoruz. İşçiyiz, işvereniz, esnafız, memuruz, emekliyiz, çiftçiyiz; doğuyuz, batıyız, kuzeyiz, güneyiz. Biriz beraberiz! Oynan kirli oyuna hep birlikte karşı duracağız. Birlikteliğimizi savunacağız" dedi.

KİRLİ OYUNLARI KARDEŞLİĞİMİZ BOZUYOR

Bu milletin tarihinde kirli oyunların eksik olmadığını dile getiren Hisarcıklıoğlu, kirli oyunları, her zaman milletin azmi ve kararlılığının bozduğunu söyledi. "Bizim en büyük gücümüz kardeşliğimiz olmuştur" diyen Hisarcıklıoğlu şöyle devam etti: "Bugün kardeşlik bağlarımızı zayıflatmak isteyenler; bilmelidirler ki, bu toprakların mayası çok güçlüdür. Bütün milletimizi derinden üzüntüye boğan saldırılar toplumumuzda hassasiyeti artırdı. Bu üzüntü ve duyarlılığı dikkate alarak Cumhurbaşkanımızla, Meclis Başkanımızla, Başbakanımızla, siyasi partilerimizin Genel Başkanlarıyla görüşmeler yaptık. Gördük ki, her türlü günlük tartışmalara rağmen, Türkiye'nin siyasi liderleri terör konusunda aynı hassasiyete sahipler. Hepsinin ortak paydası birliğimiz, bütünlüğümüz ve kardeşliğimiz." Hisarcıklıoğlu, "Yürüyüşümüzde, sadece birliğimizin ve bütünlüğümüzün simgesi ay yıldızlı bayrağımızı taşıyacağız. Bu büyük yürüyüşe, bizimle aynı hissiyatı paylaşan herkesi davet ediyoruz" diye konuştu.

'74 MİLYONU TEMSİL EDECEĞİZ'

Yürüyüşte provokasyon kaygısının liderler tarafından dile getirildiğinin hatırlatıldığı bir soruya Hisarcıklıoğlu, "74 milyonu kapsayan bir yürüyüş olacak. Neden provokasyon olsun" cevabını verdi. Hisarcıklıoğlu, "Dışlanan hiç kimse yok. Örgütlü her kesimi davet ettik. Hepimiz kolkola yürüyüşümüzü gerçekleştirmek istiyoruz" dedi. yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Devlet seferberÖnceki Haber

Devlet seferber

Vanda son durumSonraki Haber

Vanda son durum

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar