Başbakan zula tartışmasında haklı çıktı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başbakan zula tartışmasında haklı çıktı
Yurtiçinde bankalardan kredi alamayan bazı patronların yurtdışından 'kredi ve teminat mektubu' aldığı belirlendi.
Yurtiçinde bankalardan kredi alamayan bazı patronların yurtdışından 'kredi ve teminat mektubu' aldığı belirlendi.

Küresel kriz nedeniyle bankalardan kredi almakta zorlanan birçok firmanın, yurtdışındaki bankalardaki mevduatlarını kullanarak ‘kredi ve teminat’ mektubu aldığı belirlendi. Hatta Türkiye’deki bankalardan mali durumu bozuk olduğu için 10 bin TL’lik kredi alamayan bir firmanın, dünyanın önde gelen bankasından 70 milyon dolarlık teminat mektubu alması ekonomi bürokratlarını şaşkına çevirdi.

YURTDIŞINDA YENİLEDİLER

KÜRESEL krizle birlikte gündeme gelen firmaların yurtdışına olan döviz borçları ile ilgili ilginç bilgilere ulaşıldı. Hazine Müsteşarlığı, Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı, şirketlerin yurtdışına olan döviz borçlarını izlemeye aldı. Ekonomi yönetimi, şirketlerin yurtdışındaki borçlarını çevirmekte zorlanması halinde yeni tedbirler almayı planlıyordu. Ancak bu izleme sırasında, birçok şirketin yurtdışındaki borçlarını, bankalardan daha rahat çevirdikleri tespit edildi. Bazı firmaların, Türkiye’nin önde gelen bankalarının dahi kredi alamadığı yabancı bankalardan yüklü miktarda krediler kullandığı saptandı. Yapılan araştırmalarda, küresel krize rağmen yabancı bankalardan kredi almayı başaran firmaların, söz konusu kredileri ‘bankalarda bulunan mevduatları’ karşılığında aldığı saptandı.

KREDİ YOK TEMİNAT VAR

EKONOMİ kulislerinde mali durumu bozuk olduğu için Türkiye’de 10 bin TL kredi alamayan bir firmanın, dünyanın önde gelen bir bankasından aldığı 70 milyon dolarlık teminat mektubu konuşuluyor. Söz konusu firmanın, 70 milyon dolarlık teminat mektubu ile kamu bankasının genel müdürüne giderek kredi istediği öğrenildi. Yapılan araştırmada ilgili firmanın teminat mektubunu, bankadaki mevduatı karşılığında aldığı tespit edildi.

Özel sektör borcu 200 milyar dolara dayandı 

Not: Özel sektörün bürüt toplam dış borcunu gösterir. 2008 eylül itibariyledir.

HÜSEYİN ÖZAY

HABER7


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
29 Martta manşetleri millet atacakÖnceki Haber

29 Martta manşetleri millet atacak

İşte IMFnin reddedilen 3 kritik talebiSonraki Haber

İşte IMFnin reddedilen 3 kritik talebi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar