Baros 14 maçta efsane oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Baros 14 maçta efsane oldu
Gol krallığının en iddialı ismi ise hiç şüphesiz ki Galatasaraylı Milan Baros.

Gol krallığının en iddialı ismi ise hiç şüphesiz ki Galatasaraylı Milan Baros. 16 haftanın 14'ünde Sarı-Kırmızılı formayla sahaya çıkan Çek yıldız, 14 maça 14 gol sığdırmayı başardı. Şimdiden rekortmen golcüler arasına giren Baros, maç başına 1 ortalamasını da tutturmuş oldu. Türk futbol tarihine adını altın harflerle yazdıran golcüler arasında 1 ortalaması yakalayan 4 futbolcu bulunuyordu. Galatasaraylı efsane oyuncu Metin Oktay, Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyen Tanju Çolak, Fenerbahçeli Aykut Kocaman, Galatasaraylı Hakan Şükür gibi isimlere Milan Baros da eklendi.

 

28 Ekim 1981 doğumlu olan Baros, 1.87 boyunda. Çek futbolcu, 1998-2001'de Banik Ostrava (76 maçta 23 gol), 2002-05'te Liverpool (68 maçta 19 gol), 2005-07'de Aston Villa (42 maçta 9 gol), 2007'de Olympique Lyon (24 maçta 7 gol) ve son olarak 2008'de kiralık olarak Portsmouth'ta (12 maç) oynamıştı. Portekiz'de düzenlenen Euro 2004'te Altın Ayakkabı Ödülü alan, Liverpool ile 2005'te Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuna ulaşan Baros, İngiliz ekibinden ayrılmasının ardından eski performasını bir türlü sergileyemedi. Uzun süre sakatlıklarla boğuşan tecrübeli oyuncunun, kariyerinin düşüş döneminde Galatasaray'la 3 yıllık sözleşme imzalaması eleştirileri de beraberinde getirmişti. Süper Lig'in başlamasından sonra alınan 27 yaşındaki forvetin, Sarı-Kırmızılı takıma faydası olmayacağı yönünde birçok yorum yapılmıştı. Ancak Çek futbolcu, 3 kulvarda mücadele eden Cim Bom'da futbolseverlerin özellikle Liverpool formasıyla hatırladığı parlak günlerine döndü.

 

Milan Baros, şu ana kadar 14 golün 3'ünü penaltıdan kaydederken, sadece bir tanesini kafa ile attı. Sarı-Kırmızılıların Beşiktaş ve Hacettepe ile oynadığı karşılaşmalarda üçleme yapan Baros, Kocaelispor, Konyaspor ve Ankaragücü maçlarında 2'şer, Gençlerbirliği ve Eskişehirspor karşılaşmalarında da 1'er gol buldu. Galatasaray'da Milan Baros 14 golle takımının en golcü oyuncusu olurken, Cassio Lincoln 7, Harry Kewell 6, Arda Turan 4, Shabani Nonda 2, Servet Çetin 2, Hakan Balta, Barış Özbek ve Ayhan Akman da 1'er golle takımlarının gollerini atan isimler oldu. 38 golle bu kulvardaki en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 7 gol önünde bulunan Cim Bom, kendi kalesinde de 19 gol gördü. Galatasaray'da yabancı oyuncular, attıkları gollerle takımlarının kazanmasında önemli paya sahip. Baros 14, Lincoln 7, Kewell 6 ve Nonda 2 gol atarak, toplam 29 gole ulaştı. Yabancılar, Sarı-Kırmızılı takımda atılan gollerin yüzde 76,3'lük bölümünü kaydetti.

 

1 GOL ORTALAMAYLA OYNAYAN İSİMLER

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bayram çikolatasıÖnceki Haber

Bayram çikolatası

Dede, Güizadan vazgeçemediSonraki Haber

Dede, Güizadan vazgeçemedi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar