2012 Anayasa yılı olsun

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
2012 Anayasa yılı olsun
Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 2012 yılının yeni Anayasa yılı olmasını için çalıştıklarını söyledi.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, 2012 yılının yeni Anayasa yılı olmasını için çalıştıklarını söyledi. Yeni Anayasa yapım çalışmalarını 2012 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediğini hatırlatan Çiçek, katkıda bulunacak kurum, kuruluş ve vatandaşların bu hedefi gözeterek sürece katılmayı geciktirmemelerini istedi.

TBMM Başkanı Çiçek, Meclis Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleriyle birlikte yeni Anayasa konusunda basın ve medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Medyadan yeni Anayasa'ya destek verilmesini isteyen Çiçek, "Bir defa da başkalarının söylediğinin tersini yapalım. Demokrasi denildiğinde hep İngiltere, Almanya ve batıdan örnekler vereceğimize, 'birlikte iş yapabilmenin güzel örneğini bizim ülkemiz verdi, veriyor' diyelim" diye konuştu.

Kırmızı çizgileri olmadan çalışmalara başladıklarını anlatan Çiçek sözlerini şöyle sürdürdü: "Siyasi partilerin var olduğu iddia edilen kırmızı çizgilerinin sürekli gündemde tutularak ön plana çıkarılması ve bunlar üzerinden yorum yapılmasını çok doğru bulmuyoruz."

Komisyon üyesi milletvekillerinin görüşlerinin şekillenmesinde gelen öneri ve görüşlerin büyük katkısı olacağını kaydeden Çiçek, "Biz komisyon olarak Anayasa yazmıyoruz, yeni Anayasa yapıyoruz. Bunun çabası içindeyiz" dedi. 30 Nisan'dan itibaren Anayasa yazım sürecine geçileceğini açıklayan Çiçek, "Nihai hedef 2012 sonuna kadar bu işi bir noktaya getirmek" diye konuştu.

ÖNCELİK KIRMIZI ÇİZGİLER DEĞİL

Anayasa yapım sürecinde kırmızı çizgileri ön planda tutmadıklarını anlatan Meclis Başkanı Çiçek şöyle konuştu: "Siyasi partilerin var olduğu iddia edilen kırmızı çizgilerinin sürekli gündemde tutularak ön plana çıkarılması ve bunlar üzerinden yorum yapılmasını da çok doğru bulmuyoruz. Hatta zaman zaman partilerin yerine kendimizi koyarak, 'şu parti şunu yapabilir, bu parti burada bunu der' demek suretiyle, bir kısım faraziyeler üzerinden yorum yapılmasının da bu sürece doğru katkı olmayacağını düşünüyoruz. Hepimizin bu konuda yapıcı olması lazım."

Meclis Başkanı Çiçek, bir gazetecinin, "Hazırlık komisyonunda bazı partilerin kırmızı çizgisi olursa tavrınız ne olur?" yönündeki sorusuna, "Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda her partiden üçer temsilci var. Bu temsilciler 'benim partimin Anayasa taslağı budur' diye bir yaklaşımla gelmiyor. Gelmesi de zaten doğru olmaz" yanıtını verdi. Çiçek, kendilerinin bir taslak üzerinden gitmediğini, 30 Nisan'a kadar olan süreçte başta çatı kuruluşlar, sivil toplum örgütleri, üniversiteler, medya dahil herkesten görüş beklediklerini, gelecek görüşler doğrultusunda yazım aşamasına geçileceğini anımsattı.

Genelkurmay'dan görüş istenmedi

Anayasa yapım sürecinde her kesimden görüş almaya çalıştıklarını anlatan Meclis Başkanı Cemil Çiçek, "Genelkurmay Başkanlığı'na yazı göndererek görüş talep ettiniz mi?" şeklindeki bir soruya şu karşılığı verdi: "Yargı kuruluşları dışında yazı göndermedik. Bizim sayfalarımız açık. Görüş için kimsenin bizden onay almasına gerek yoktur. Herkes görüş bildirebilir."

Türkiye Büyük Millet Meclisi Anayasa Uzlaşma Komisyonu üyeleri, medya kuruluşlarının Ankara temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Meclis Başkanı Çiçek, yeni Anayasa'nın hazırlanması sürecinde medyadan destek istedi. yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiyenin Fransa Büyükelçisi Paristen ayrıldıÖnceki Haber

Türkiyenin Fransa Büyükelçisi Paristen a...

Türk siyasetinden bir yıldız daha kaydıSonraki Haber

Türk siyasetinden bir yıldız daha kaydı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar