Yargıtay başkanlığına Nazım Kaynak seçildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Yargıtay başkanlığına Nazım Kaynak seçildi
İlk turda 197 oy alan Kaynak, başkanlık koltuğuna oturdu.

İlk turda 197 oy alan Kaynak, başkanlık koltuğuna oturdu. AK Parti'ye kapatma davasıyla anılan eski Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya ise 40 oy alabildi. Kaynak, yeni üyelerin önemli bir bölümünün yanı sıra eski üyelerden de oy alarak başkan seçildi.

Kaynak, makamında yaptığı ilk açıklamasında, yargıdaki iş yükü problemini kısa sürede çözecekleri mesajını verirken, "Yargının yükü ağır, ama bunun altından kalkacağız. İnşallah bir-iki sene içerisinde Yargıtay'daki bütün dosyaları eritmeye çalışacağız." dedi. Hasan Gerçeker'in önceki gün yaş haddinden emekliye ayrılması sebebiyle dün Yargıtay Genel Kurulu'nda seçim yapıldı. Başkanlık için, 6. Hukuk Dairesi Başkanı Nazım Kaynak, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan emekli olan Abdurrahman Yalçınkaya, 8. Hukuk Dairesi Üyesi Selamet İlday, 5. Ceza Dairesi Başkanı Ahmet Ceylani Tuğrul ve 18. Hukuk Dairesi Başkanı Ali Selim yarıştı. Kaynak, ilk tur oylamada başkanlık için gereken salt çoğunluğun üzerinde oy almayı başardı. Seçimde, Kaynak 197, Tuğrul 75, Yalçınkaya 40, İlday 35, Selim ise 18 oy aldı. Seçimde 5 boş, 5 de geçersiz oy kullanıldı. Kaynak, Yargıtay Başkanlığı'nda yaş haddinden emekli olacağı 5 Mayıs 2012'ye kadar görev yapacak. Nazım Kaynak, yaklaşık 11 ay başkanlık koltuğunda oturacak.

Başkan seçilmesinin ardından yeni makamında gazetecilere konuşan Nazım Kaynak, çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Bütün duygularımın en üst noktasındayım." değerlendirmesini yaptı. Yargıtay 11. Ceza Dairesi'nin eski Başkanı Ersan Ülker'in başkanlık adaylığından çekilmesi sonrası yaptığı "Aday belli, yeni üyeler blok hareket edip Kaynak'ı seçecek." açıklamasının hatırlatılması üzerine Kaynak, "Seçimden sonra yeni bir sayfa, beyaz bir sayfa açılır. Bütün arkadaşlara bir beyaz sayfa açılmıştır, hep beraber yargı hizmetini götüreceğiz." diye konuştu.

Yargıtay'ın yeni başkanı Nazım Kaynak, Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde 5 Mayıs 1947'de doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu Kaynak, sırasıyla Elbistan, Tutak, Göynük, Yerköy hakimliği yaptı. Yargıtay'a tetkik hakimi olarak gelen Kaynak, 1996'da Yargıtay üyeliğine, 2009'da Yargıtay 6. Hukuk Dairesi başkanlığına seçildi. Kaynak, evli ve iki çocuk babası. zaman

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hopada Başbakanın konvoyuna taşlı saldırıÖnceki Haber

Hopada Başbakanın konvoyuna taşlı saldır...

The Economiste Şimşek çaktıSonraki Haber

The Economiste Şimşek çaktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar