Ya kardeşlik ya terör, başka seçenek yok

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ya kardeşlik ya terör, başka seçenek yok
Saldırıyı PKK'nın üstlendiğini belirten Erdoğan, ancak olayın arka planının tam olarak aydınlanmadığını söyledi.

Saldırıyı PKK'nın üstlendiğini belirten Erdoğan, ancak olayın arka planının tam olarak aydınlanmadığını söyledi. Başbakan, "Terör örgütü, saldırıyı bu ya da şu ayağıyla gerçekleştirmiştir. Ancak gerçek bu mudur?" sorusunu yöneltti. Erdoğan, Gabar'daki operasyonların ve terör örgütü elebaşısının yeni koğuşunun saldırıya bahane olarak sunulmasının ise gerçekçi olmadığını söyledi. Demokratik açılımdan dönüşün söz konusu olmadığının altını çizen Erdoğan, gerçekleri anlatmak için Türkiye'yi dolaşacaklarını vurguladı: "Çünkü, iki seçenek var. Terör devam etsin ya da kardeşlik olsun."

ABD ve Meksika temaslarının ardından Türkiye'ye dönüş yolunda gazetecilere konuşan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Gül'ün gerginliğin giderilmesi için yapacağı 'liderler zirvesi' çalışmasına katılacağını açıkladı. Ancak buradan bir netice çıkmasını beklemediğini kaydetti.

Muhalefeti şehitler üzerinden siyaset yapmakla eleştiren Başbakan, "Asıl bu yaklaşım ihanettir, hıyanettir. Ateşe, körükle gittiler. Sayın Baykal'ın da, Sayın Bahçeli'nin de diğerlerinin de hayatı budur." dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, ABD ve Meksika temaslarını tamamlamasının ardından Türkiye'ye dönüş yolunda Tokat saldırısı, yaşanan gerginlikler ve demokratik açılıma ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Başbakan, özetle şunları söyledi:

PKK'DAN KOPUK DERSİM GRUBU YAPTI DENMESİ MANİDAR: Saldırıyı PKK'nın üstlenmesi söz konusu. Tabii üstlenirken de kendi merkezlerinin talimatıyla değil de kopuk olan Dersim grubunun saldırıyı yaptığına dair bir yaklaşımı dillendirmeleri manidar. Anlamlı bir durumdur. PKK'nın üstlenmesi söz konusu ama gerçeği bu mudur? Çalışmalarımız sürüyor. PKK üstlendi diye 'bu budur' türünde bir yaklaşım doğru değil. Ne olursa olsun terör örgütü şu ya da bu ayağıyla bu işi yapmıştır. Olayın şekli, bölücü terör örgütü tarafından yapıldığını gösteriyor. PKK'nın bu bölgede zaman zaman paslaştığı örgütler var. Yapılan açıklamada Gabar'da, Cudi'de yapılmış olan operasyonlarla İmralı'ya yönelik yaklaşımlar var. Bunlar sadece bahanedir. Öyle bahsedildiği gibi Gabar'da filan yoğun operasyon söz konusu değil. Operasyon gerekirse güvenlik güçleri yapar. Görevi zaten bu.

İMRALI F TİPİ CEZAEVİ, AB STANDARTLARINDA: Gerekli bütün açıklamaları bakanlığımız yaptı. Biliyorsunuz İmralı'dan F tipi cezaevine alınması yönünde talepleri vardı. Şu andaki İmralı F Tipi Cezaevi aslında aynı model cezaevlerinden bile iyi. AB standartlarına tam anlamıyla uygun. Hatta üstte bile. Resimleri yayınlandı. Tavanda pencere var filan deniyordu. Gördünüz, alakası yok. Haftada 10 saati aşmamak kaydıyla diğer mahkûmlarla da görüşme imkanı tanınıyor. Adalet Bakanlığı'mız uluslararası hukuk neyi gerektiriyorsa yapmıştır. Bizler mutmainiz.

ASIL İHANETİ MUHALEFET YAPIYOR: Demokratik açılım sürecini hazmedemeyenler var. Anamuhalefet hazmedemediği gibi muhalefetin diğer kanadı da aynı şekilde. Biz başından bu yana çok açık ve net biçimde söyledik. Biliyoruz ki; milletimiz bizimle beraber ve milletin desteği çok önemli. Bayrağa sarılı tabutların gelmesini milletim istemiyor. Gittiğimiz cenazelerde anneler 'artık yetsin, bitsin' diyor. Bu nasıl bitecek, nasıl duracak? Hamaset yapmak suretiyle, kurusıkı konuşmak suretiyle bunun bitmesi söz konusu değil. Şu anda gerek anamuhalefet, özellikle MHP'nin, DTP'yi zaten ifade etmeme gerek yok; takındıkları tavrı anlamak mümkün değil. Şehidin üzerinden siyaset yaparak rant elde etme çalışması içine giren bir anlayışı dünyada görmek mümkün değil. Böyle bir dönemde bile şehidimin üzerinden rant elde etme gayreti içerisindeler. Bunları milletim adına üzüntüyle izliyorum. 'Bu ihanettir' şeklindeki yaklaşım tarzları çok çirkin. Bence asıl bu yaklaşım tarzı ihanettir, hıyanettir. Yapacağın bir şeyin var mı, bunu söyle. Bugüne kadar ağızlarından bir şey çıkmadı. Sadece ateşe körükle gittiler. Sayın Baykal'ın da, Sayın Bahçeli'nin de hayatı bu. Diğerlerinin hayatı da budur.

AÇILIMDAN GERİ ADIM, TERÖR ÖRGÜTÜNE YARAR: Geriye dönüş söz konusu olamaz. Zaten böyle yapacak olursak bölücü terör örgütüne hizmet etmiş oluruz. CHP ve MHP anlayışına hizmet etmiş oluruz. Biz onların oyununa da, tuzağına da asla gelmeyiz.

LİDERLER ZİRVESİNE HAYIR DEMEM AMA NETİCE ÇIKACAĞINA DA İNANMAM: (Cumhurbaşkanı'nın liderler zirvesi toplama düşüncesi hakkında) Böyle bir toplantı yapılabilir. Sayın Cumhurbaşkanı'mız daha önce de böyle bir toplantı yaptı. Netice alınmadığı gibi bir de Sayın Cumhurbaşkanı'mızla ilgili çok çirkin yaklaşımlarda bulundular. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın kendi takdirleridir. Ben kendisinden gelecek böyle bir talebe 'hayır' demem. Ama netice çıkacağına da inanmam.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PKK, bu kez Avrupada terör estirdiÖnceki Haber

PKK, bu kez Avrupada terör estirdi

DTP kapatıldı, gerekçe terörSonraki Haber

DTP kapatıldı, gerekçe terör

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar