Vicdanlar temyiz etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vicdanlar temyiz etti
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 5'inci ölüm yıldönümünde, onbinlerce kişi Taksim Meydanı'nda Agos Gazetesi'ne kadar "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in 5'inci ölüm yıldönümünde, onbinlerce kişi Taksim Meydanı'nda Agos Gazetesi'ne kadar "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi. 'Hrant'ın Arkadaşları'nın çağrısı ile Taksim Meydanı'nda saat 13.00 sıralarında başlayan yürüyüş Hrant Dink'in öldürüldüğü saatte (15.05) Agos Gazetesi'nde sona erdi. Yürüyüşe, STK'lar, bazı siyasi parti temsilcileri, arkadaşları ve sevenlerinin arasında bulunduğu onbinlerce kişi katıldı.

Dink suikastı davasının görüldüğü mahkeme tarafından cinayetin örgüt tarafından işlenmediğine karar vermesinin toplum vicdanında oluşturduğu tepki onbinler tarafından sessizce dile getirildi. Toplumun her kesiminden yaşlı genç binlerce kişi ölüm yıldönümünde Dink davasının bu kararla bitmemesi çağrısı yaptı. Yürüyüşe, Hrant Dink'in eşi Rakel Dink, kızları Delal, kardeşi Orhan Dink'in yanısıra yakınları, faili meçhul cinayetlere kurban giden Toplumsal Bellek Platformu üyeleri, CHP Milletvekilleri Şafak Pavey, Sezgin Tanrıkulu, Has Parti İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu, BDP'li Sabahat Tuncel ve Sırrı Süreyya Önder, yazar Vedat Türkali ile birlikte Hrant Dink'in çok sayıda gazeteci arkadaşı ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşe ayrıca, Batman'da vatani görevini yaparken kaza kurşunuyla öldüğü açıklanan Jandarma er Sevag Şahin Balıkçı'nın ailesi de katıldı.

95 YIL GEÇSE BU DAVA BİTMEZ

Agos Gazetesi önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis saat 12.00'den 16.00'ya kadar Osmanbey metro durağını yolcu giriş-çıkışına kapattı. Dink'in vurulduğu yere karanfiller bırakılırken gazete binasına "5 yıl değil 95 yıl da geçse, bu dava böyle bitmez" yazılı afiş asıldı. Gazete önündeki tören Hrant Dink ve Hrant Dink gibi öldürülenler için 1 dakikalık saygı duruşu ile başladı. Bu sırada Hrant Dink'in Atatürk'ün manevi kızının Sabiha Gökçen'in Ermeni yetim kızı olduğunu yazmasının ardından aldığı tehditleri anlatan kısa bir videosu yayınlandı.

GÖRGÜ TANIĞI OLDUK

Törende konuşan Hrant Dink'in yakın arkadaşı Karin Karakaşlı, Hrant Dink'in güpegündüz kalabalık bir caddenin ortasında sırtından vurulduğunu belirterek "Hepimizi de o cinayetin görgü tanığı kıldılar. Onu bir kez öldürmediler. Önce Sabiha Gökçen haberi üzerine öldürdüler. İstanbul Valiliği'nce MİT mensuplarınca tehdit edilirken öldürdüler. Hran Dink'i Türk düşmanı ilan ederek öldürdüler. Kendini izaha mecbur izah ederken öldürdüler. Kendisi yetmezmiş gibi oğlunu tehdit ederken öldürdüler" dedi.

Daha sonra "Hrant Dink'in sevgilisi' diye anons edilen Rakel Dink, gazetenin balkonundan kalabalığı selamladı. Her yıl duygu dolu konuşmalar yapan Rakel Dink bu kez konuşma yapmayarak sessiz bir protesto gerçekleştirdi. Daha törenin bittiği anons edilmesi ile birlikte grup dağıldı.

KALDIRIM TAŞI DEĞİŞTİ

Hrant Dink'in öldürüldüğü yer olan ve Agos Gazetesi'nin önündeki kaldırıma Türkçe ve Ermenice "Hrant Dink Burada öldürüldü. 19 Ocak 2007. Saat 15.05" yazılı siyah mermer konulduğu görüldü.

ABD: Temyizi bekleyin

Hrant Dink hakkındaki mahkeme kararına ABD'den de yorum geldi. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Victoria Nuland, 'Bu davayı takip etmeye devam edeceğiz ve dava neticelenmeden peşin bir yargıda bulunmayacağız. Türkiye'nin bağımsız yargıya dair uzun bir geçmişi var' ifadesini kullandı.yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul için seneye köprü kabusu varÖnceki Haber

İstanbul için seneye köprü kabusu var

Fransayı pişman edecek B ve C planıSonraki Haber

Fransayı pişman edecek B ve C planı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar