Vahdeddinin torunu Neslişah Sultana veda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vahdeddinin torunu Neslişah Sultana veda
Geçirdiği rahatsızlık sonucu 91 yaşında vefat eden Neslişah Sultan için tören öncesi camide mevlit okutuldu.

Geçirdiği rahatsızlık sonucu 91 yaşında vefat eden Neslişah Sultan için tören öncesi camide mevlit okutuldu. Son Sultan'ın tabutu üzerine, Osmanlı geleneği olarak Kâbe örtüsü konuldu. Neslişah Sultan'ın naaşı, Aşiyan Mezarlığı'nda annesi ve kız kardeşlerinin yanına defnedildi.

Osmanlı Hanedan defterine kaydı yapılan son kişi olarak bilinen ve son Osmanlı padişahı Sultan Vahdeddin'in torunu olan Neslişah Osmanoğlu'nun cenazesi, öğle namazına doğru camiye getirildi. Hükümeti temsilen cenazeye katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, aile üyelerine taziyede bulundu. Arınç, "Sayın Başbakan'ımız adına, arkadaşlarımla birlikte taziyede bulunmak üzere geldim. Neslişah Sultan Hanımefendi'nin cenazesinde bulunmayı bir görev biliyoruz. Sayın Başbakan'ımızın selamlarını ve baş sağlığı dileklerini yakınlarına ileteceğim, bütün milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı. Öte yandan Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı İlber Ortaylı, Neslişah Sultan'ın vefatıyla hanedan üyeliğinin resmî olarak sona erdiğini söyledi. Ortaylı, "O statü bitti artık. Mısır'ın son nahidesiydi. Uzun bir ömür sürdü, kendisini çok özleyeceğiz. Son dakikaya kadar aydınlattı bizi." diye konuştu. Törene katılan Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu da, Sultan 2. Abdülhamit'in 4. kuşak torunu olduğunu belirterek şunları söyledi: "Sürgünden sonra Türkiye'de doğan ilk şehzade benim. 1979 İstanbul Fatih doğumluyum. Halamızın son yolculuğu için buradayız. Babamız 1974'te af kanunu çıkınca gelmişti. Çok üzgünüz bir büyüğümüzü daha kaybettik. Sarayda doğan son haneden üyesiydi. Herkesin başı sağ olsun."

Neslişah Sultan'ın cenaze törenine Mısır'da yaşayan oğlu Abbas Hilmi, kızı İkbal Saviç, torunu Davut Hilmi, yeğeni Fazile Bernar, kuzeni Osman Selahaddin Osmanoğlu ile Harun Osmanoğlu, Orhan Osmanoğlu, Abdülhamid Kayıhan Osmanoğlu, Kenize Murad, Emel Hodo, Arzu Enver, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı işadamı Ali Koç ile Nevzat Yalçıntaş ve çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze törenine, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu çelenk gönderdi. Neslişah Sultan'ın naaşı, törene katılan kadınların da en arka sırada saf tuttuğu cenaze namazının ardından eller üzerinde cenaze aracına kadar tekbir getirilerek taşındı. Osmanoğlu'nun naaşı, Aşiyan Mezarlığı'nda defnedildi. zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Beşiktaşta şüpheli çantadan bomba çıktıÖnceki Haber

Beşiktaşta şüpheli çantadan bomba çıktı

Çağlayan teşviğin ayrıntısını anlattıSonraki Haber

Çağlayan teşviğin ayrıntısını anlattı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar