Uzman Kadroyla Hızlı İcraat Dönemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uzman Kadroyla Hızlı İcraat Dönemi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda dün saat 16.30’da yemin etmesiyle, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, hukuken ve fiilen başlamış oldu.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Kurucu Başkanı Erdoğan “Bugün çıktığımız kutlu yolculuğu, Türkiye için, milletimiz için, insanlık için hayırlara vesile eyle Yâ Rabbi” duasıyla yeni kadroyu açıklayarak Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmak için görevine başladı.


EREM ŞENTÜRK / ANKARA


16 Nisan referandumu ile yeni sistemi inşa eden milletin, 24 Haziran’da başkan olarak seçtiği Recep Tayyip Erdoğan yemin ederek görevine başladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin kurucu başkanı olarak yaptığı ilk konuşmada, “Allah’ım yalnız senden yardım dileriz. Rabbim, bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet” duasıyla yeni sistemin hayırlara vesile olmasını diledi. Konuşmasında, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin zorlama değil tarihin yönlendirdiği bir tercih olduğuna vurgu yapan Erdoğan, şunları söyledi:


“Geçmişte yol açtığı siyasi, sosyal, ekonomik kaoslar sebebiyle ülkemize çok büyük bedeller ödeten sistemi artık geride bırakıyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 150 yıla yaklaşan demokrasi arayışımız ve 95 yıllık cumhuriyet tarihimiz boyunca yaşadığımız denemelerin çok ötesinde yeni bir yönetim modeline geçiyoruz. Bugün burada, milletimize 95 yıllık cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şahlandırmanın sözünü veriyoruz.”


28 ÜLKEDEN KATILIM


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Genel Kurulu’nda yemin etmesinin ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde, “Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni” gerçekleştirildi. Türkiye’nin tüm kesimlerini temsilen davet edilen hazirunun katılımıyla yapılan törene 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreteri de iştirak etti. Ayrıca Balkanlar, Kafkasya ve Orta Asya’dan soydaş ve akraba toplulukların siyasi ve dini temsilcileri törende hazır bulundu.


“HAYIRLARA VESİLE EYLE YA RABBİ”


Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen törende Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin Kurucu Başkanı olarak ilk konuşmasını yaptı. “Bugün çıktığımız kutlu yolculuğu, Türkiye için, milletimiz için, insanlık için hayırlara vesile eyle yarabbi. Allah’ım yalnız senden yardım dileriz. Rabbim, bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet. Allah’ım yalnız senden yardım dileriz. Rabbim, bizi doğru yola, kendilerine nimet verdiklerinin yoluna ilet” duasıyla sözlerine başlayan Erdoğan, yeni sistemin hayırlara vesile olmasını diledi. “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile 150 yıla yaklaşan demokrasi arayışımızın ve 95 yıllık cumhuriyet tarihimiz boyunca yaşadığımız denemelerin çok ötesinde yeni bir yönetim modeline geçiyoruz. Bugün burada, milletimize 95 yıllık Cumhuriyetimizi yeni bir yönetim anlayışıyla şahlandırmanın sözünü veriyoruz” diye konuştu.


KABİNE AÇIKLANDI


Külliye’deki törenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni dönemde ülke yönetimini üstlenecek bakanlar kurulunu şöyle açıkladı:


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank. Ayrıca yeni dönemde görev yapacak olan Cumhurbaşkanı Yardımcısı ise Fuat Oktay olarak açıklandı.


4 İSİM PARLAMENTODAN


Bir Cumhurbaşkanı yardımcısı ile 16 bakanın bulunduğu listede 2 kadına bakan olarak görev verilirken daha önce de kabinede yer alan 4 isim parlementodan transfer edildi. Böylece AK Parti’nin Meclis’teki vekil sayısı 290’a geriledi.


Milletin iradesiyle Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçerek, bu sistemin ilk Cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ı seçen Türkiye, bin yıl sürecek hedeflerine doğru yola çıktı. 


24 Haziran seçimlerinden zaferle ayrılarak Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan, Genel Kurul’da and içti. Böylece Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi resmen başlamış oldu. 


TBMM'deki yemin ve Külliye’deki törenin ardından Türkiye’yi hedeflerine ulaştırmakiçin görevine başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saatlerinde bakanlar Kurulu’nu açıkladı.

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yürürlüğe giren Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bakanlarını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen toplantıda açıkladı.

YAŞ ORTALAMASI 49'LA EN GENÇ KABİNE OLARAK TARİHE GEÇTİ

Yeni bakanlar, Türkiye tarihinin en genç kabinesi olarak dikkat çekti. En genç Bakan Zehra Zümrüt Selçuk (39) olurken en yaşlı bakan ise Hulusi Akar oldu. (64) Yeni kabinenin yaş ortalaması 49.

 

İşte bakanların doğum tarihleri:

 

Fuat Oktay-1964

 

Abdülhamit Gül-1977

 

Berat Albayrak-1978

 

Mevlüt Çavuşoglu-1968

 

Süleyman Soylu-1969

 

Hulusi Akar-1952

 

Prof. Ziya Selçuk-1961

 

Fahrettin Koca-1965

 

Fatih Dönmez-1965

 

Mehmet Cahit Turan-1960

 

Fatih Kurum-1976

 

Bekir Pakdemirli-1973

 

Mehmet Ersoy-1968

 

Mehmet Kasapoğlu-1976

 

Ruhsar Pekcan-1958

 

Mustafa Varank-1976

 

 

Zehra Zümrüt Selçuk-1979

dirilispostasi.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İnce'yle İlgili Bomba İddia! Çarşamba Günü...Önceki Haber

İnce'yle İlgili Bomba İddia! Çarşamba Gü...

Yeni Kabinede Kimler Olacak? 2018 Yeni Kabine Listesi, Yeni Bakanlar (Yeni Kabine Tam Liste )Sonraki Haber

Yeni Kabinede Kimler Olacak? 2018 Yeni K...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar