Üçüncü mesaj güven ve istikrar

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üçüncü mesaj güven ve istikrar
ANKARA (A.
ANKARA (A.A)
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, küresel kriz aşıldığında Türkiye'nin gelişmiş ülkelere göre daha az borç stoku ve daha düşük bütçe açığıyla yatırımlar açısından çok cazip bir ülke haline geleceğini bildirdi.

Babacan, çeşitli sivil toplum örgütleri tarafından başlatılan “Kriz Varsa Çare de Var” kampanyası çerçevesinde Ulus Koç Müzesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok sağlam bir bankacılık sektörüne sahip olduğunu ayrıca diğer ülkelere göre çok düşük bir borç stoku ve daha düşük bir bütçe açığı bulunduğunu belirterek, bu nedenle Türkiye'de finans sektöründe bir sıkıntı yaşanmadığını sadece dış pazarlardaki daralma nedeniyle ekonomide yavaşlama görüldüğünü ifade etti.

Ali Babacan, Türkiye'nin finans sektöründe kriz olmaması nedeniyle kamunun finans sektörünü desteklemek zorunda kalmadığını, bu nedenle makro ekonomik göstergeler açısından diğer ülkelere göre çok daha iyi durumda olduğunu kaydetti.

KAMPANYANIN YENİ MESAJI “GÜVEN VE İSTİKRAR”

 

Türkiye'de iç pazarı canlandırmayı hedefleyen ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), TÜRK-İŞ, HAK-İŞ, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK), Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK), KAMU-SEN, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) tarafından başlatılan, bazı diğer sivil toplum kuruluşları tarafından da kurumsal destek gören “ Kriz Varsa Çare De Var” kampanyası kapsamında ilk hafta “eve kapanma pazara çık”, ikinci hafta ise “kimse işini kaybetmesin” mesajı verilmişti. Toplam 5 hafta sürecek kampanyada üçüncü hafta bugün başlarken, Başbakan Yardımcısı Babacan tarafından üçüncü mesaj kamuoyuna “güven ve istikrar” olarak duyuruldu.

Babacan, küresel krizin etkilerini en aza indirmek için güven ve istikrar sloganının çok yerinde bir slogan olduğunu da vurguladı.

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kene kabusu büyüyorÖnceki Haber

Kene kabusu büyüyor

Türkiye arabuluculuk yapmaya hazırSonraki Haber

Türkiye arabuluculuk yapmaya hazır

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar