Üçüncü ihbar mektubu skandal belgelerle dolu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üçüncü ihbar mektubu skandal belgelerle dolu
İhbarcı subay, mektupla birlikte bilgisayarlardan kurtardığı dosyaları Ergenekon savcılarının yanı sıra Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a ve muhalefet partilerine de gönderdi.

İhbarcı subay, mektupla birlikte bilgisayarlardan kurtardığı dosyaları Ergenekon savcılarının yanı sıra Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a ve muhalefet partilerine de gönderdi. Belgelerde Genelkurmay Başkanlığı Bilgi Destek Şubesi'nde çok ciddi bir psikolojik harekat faaliyeti yürütüldüğü iddia ediliyor. Türkiye'nin il il fişlendiği belirtiliyor. Demokrasi, barış ve eşitlik gibi çağdaş kavramlar tehdit unsuru olarak zikrediliyor. TSK'ya yakın sivil toplum kuruluşlarına mitingler yaptırılması tavsiye ediliyor ve bakanlardan bürokratlara kadar birçok isimle ilgili kişisel bilgilere yer veriliyor. 'Millete Komplo' planını hazırlayan Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek, ıslak imzalı orijinal belgeye rağmen ikinci kez serbest bırakılmasının yankıları sürerken, yeni belgeler ortaya çıktı. Skandal fişlemelerin yer aldığı CD, Kaos Planı'nın basında yer almasından sonra Genelkurmay Karargahı'nda yapılan 'belge temizliğinde görev alan subay tarafından Ergenekon savcılarına ulaştırıldı. İkinci subayın "Ancak bu kadarını kurtarabildim." dediği CD'deki belgelerde, Genelkurmay Bilgi Destek Komutanlığı tarafından yapılan fişlemeler yer alıyor. Belgelerde, Başbakan'ın danışmanlarından bakanlara, eğitim örgütlerinden sivil toplum örgütlerine, gazetecilerden sade vatandaşa neredeyse toplumun tamamı fişlenmiş. İl il Türkiye'nin etnik ve mezhep yapısı çıkarılmış.

İkinci meçhul subayın Ergenekon savcılarının yanı sıra Cumhurbaşkanlığı, Adalet Bakanlığı, Başbakanlık ve muhalefet liderlerine gönderdiği CD'de kamuoyunu dehşete düşüren Eylem Planı kapsamında gerçekleştirilecek faaliyetlerde kullanılabilecek isimlerin doğum yeri, doğum tarihi şeceresi, ne iş yaptığı, vatanını ne kadar sevdiği ve ne kadar güvenilir olduğuna ilişkin değerlendirmeler yapılıyor. Ülkenin dört bir yanında birçok meslekle uğraşan isimlere personel kimliği verilmiş olması. Kayıtlarda Genelkurmay personeli olarak gösterilenler arasında ünlü isimler de var. Bunlardan bazıları araştırmacı-gazeteci-yazar Levon Panos Dağbağyan, Ergenekon tutuklusu Türk Ortodoks Patriği Ümit Erenerol, Türk Ortodoks Patrikhanesi Basın Sözcüsü ve Ergenekon tutuklusu Sevgi Erenerol ve gazeteci Uğur Yıldırım var. Bu isimler Personel Bilgi Formu- 3. Tümen Komutanlığı isimli dosyada geçiyor. Bu 4 isim için şunlar deniliyor: "Vatana bağlılıkları tamdır. Güvenilirlerdir. Sır saklarlar. Arkadaşları ile iyi geçinirler. Muhitinde iyi tanınırlar. Zor koşullara mukavemet durumları yeterlidir."

Bunların dışında sıradan vatandaşların isimleri de personel bilgi formu dosyasında yer alıyor. Bu isimlerin altında da vatana bağlılığı, siyasi tutumu, cesareti, sır saklayıp saklayamayacağı, arkadaşları ile geçinme durumu, çevresinde nasıl tanındığı gibi konular ayrıntılı bir şekilde işlenmiş.

ADD mitingleri

psikolojik harekâtın parçası

Albay Dursun Çiçek'in bilgisayarında çıkan psikolojik harekat faaliyet raporlarında yer alan bir diğer ilginç doküman ise adı Ergenekon soruşturmasında geçen Atatürkçü Düşünce Derneği ile ilgili. Gizli ibareli 'Harekat Başkanlığı Faaliyet Çizelgesi'nde yer alan açıklamada şu not düşülmüş: "TSK paralelinde hareket eden Sivil Toplum Örgütleri (STÖ) dolaylı ve örtülü olarak desteklenmek suretiyle kitlesel gösterilerin yaptırılması (Örneğin Atatürkçü Düşünce Derneği'nin "İrticai Anayasaya Hayır" mitingi düzenlemesi)". Belgede, söz konusu örgütlere "faaliyetin kapsamına göre açık veya örtülü destek sağlanacağı" belirtiliyor.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
PKKdan Mahmura dönmeyin baskısıÖnceki Haber

PKKdan Mahmura dönmeyin baskısı

Eminağaoğlu, YARSAV yönetimine seçilemediSonraki Haber

Eminağaoğlu, YARSAV yönetimine seçilemed...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar