Üçe bölünen CHPde Savdan ilk geri adım

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üçe bölünen CHPde Savdan ilk geri adım
 Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan ayrılması ile birlikte başlayan ayrışma, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı '2008'de değiştirilen tüzüğü uygulamaya sokun' uyarısı ile iyice derinleşti.
 Deniz Baykal'ın CHP Genel Başkanlığı'ndan ayrılması ile birlikte başlayan ayrışma, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı '2008'de değiştirilen tüzüğü uygulamaya sokun' uyarısı ile iyice derinleşti. Son 15 gündür CHP Genel Merkezi'nde adeta satranç oyununu andıran hamleler yapıldı. Genel Sekreter Önder Sav'a savaş açan Deniz Baykal ve ekibi, Sav'ın yetkilerini tırpanlayan tüzüğün uygulamaya sokulması için Kurultay istedi. Yetkileri elinden alınmak istenen Sav ise son MYK toplantısında tüzüğü eski haline getirmek için kurultay yapılmasını teklif etti. Ancak her iki teklifte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından reddedilince sorunun bugün yapılacak Parti Meclisi toplantısında çözüme bağlanması kararlaştırılmıştı.

ÖNDER SAV GÜÇLÜ YARDIMCILIK PEŞİNDE

Ancak CHP Genel Merkezi dün akşam sürpriz görüşmelere sahne oldu. Genel Sekreter Önder Sav'ın talebi üzerine, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile uzun bir görüşme yapıldı. Toplantıda geri adım atan Sav, Kılıçdaroğlu'nun 'kurultaysız çözüm' fikrini kabul etti. Toplantının ardından yapılan açıklamada Kılıçdaroğlu'nun, bugün 13 genel başkan yardımcısı ile bir genel sekreter ataması yapacağı ve Parti Meclisi'ne bilgi vereceği duyuruldu. Açıklamada, 'Bu süreçte kurultay düşünülmemektedir. Tüzük 2011 genel seçimlerinden sonra toplanacak Kurultayda değiştirilecektir' denildi. Tüzük konusunda alınan son karara ilişkin parti çevrelerince yapılan değerlendirmelerde, Sav'ın güçlü genel sekreterlik koltuğunu güçlü genel başkan yardımcısı koltuğu ile değiştirmeye çalışacağı ifade edilirken, Baykalcıların kurultay ısrarı ile ertelenen 'tüzük savaşının' devam edeceği belirtildi.

Tüzük değişsin yeter

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, CHP'nin kurultaya gitmesine gerek olmadığını, yeni tüzüğü uygulamasının yeterli olduğunu söyledi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Yalçınkaya, bazı CHP'lilerin kurultayın şart olduğu şeklinde düşünceleri olduğunun belirtilmesi üzerine "Yazımızda öyle bir şey yok. Kurultay gerekmiyor. Sadece kurultaydan sonraki parti meclisi yürütme kurulunun oluşumu, il ve ilçelerdeki oluşumları, tüzük değişikliğine göre yenilenmesi gerekiyor" diye konuştu.

Boyun mu uzadı?

Kılıçdaroğlu, Köşk'teki resepsiyona katılmadığı için yapılan eleştirileri cevaplarken yine tartışılacak sözler sarf etti. Grupta konuşan Kılıçdaroğlu, "Sen gittin, ne oldu, boyun mu uzadı? Ben cumhura gittim, hak arayan işçi kadına gittim. Sen mi iyi iş yaptın, ben mi iyi iş yaptım?" ifadelerini kullandı.

Ayrılık varsa gereğini yaparım

CHP Genel Sekreteri Önder Sav, CHP grup toplantısı öncesine gazetecilerin tüzük tartışmaları yüzünden Kılıçdaroğlu ile aralarında gerginlik olduğu yönündeki haberleri hatırlatmaları üzerine, iddiaları gülünç bulduğunu söyledi. Bir başka soruyu yanıtlarken de kendisinin tüzük kurultayı istediği yönünde bir demeç vermediğini vurgulayan Sav, "Benim ağzımdan şimdiye kadar duydunuz mu? Ben düşüncemi parti içindeki organlara söylerim, parti içi meseleleri medya ile bölüşmem" ifadesini kullandı. Sav, "Yakın zamanda CHP'de bir tüzük kurultayı beklemeyelim mi?" sorusuna ise "Onu söylemek için erken" karşılığını verdi. Sav, "Benim Sayın Genel Başkan'la hiçbir ayrılığım yoktur. Ayrılığım olsa onu çekecek, taşıyacak insanlardan da değilim, gereğini yaparım" dedi. yenisafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Canlı bomba, katliam için polis otobüsüne girmeye çalıştı: 32 yaralıÖnceki Haber

Canlı bomba, katliam için polis otobüsün...

Cani, Bahoz Erdalın adamı çıktıSonraki Haber

Cani, Bahoz Erdalın adamı çıktı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar