Türkiye'nin verisini Türkiye'de tutarak koruyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye'nin verisini Türkiye'de tutarak koruyor
Turkcell Türkiye'nin verisini Türkiye'de tutarak koruyor: Milli egemenlik için olmazsa olmaz... Turkcell Genel Müdürü Ali Taha Koç, veri koruma teknolojisine ilişkin yaptığı değerlendirmede, konunun kişiler, şirketler ve ülkeler için önemine işaret etti. "Veri günümüzde ham petrol. Sahip olduğumuz verinin güvenliği bizim için artık sınırlarımızın güvenliği kadar önemli ve öncelikli" diyen Koç, "Siber vatanımızı da burada yapmış olduğumuz veri merkezleriyle, Türkiye sınırları içinde koruyarak, Türkiye'nin verisini Türkiye'de tutarak korumuş oluyoruz." dedi.

28 Ocak Veri Koruma Günü çerçevesinde, Gebze'deki Turkcell Veri Merkezi'nde değerlendirmelerde bulunan Koç, konunun kişiler, şirketler ve ülkeler için önemine işaret etti.

"Veri günümüzün petrolü"
Koç, ham bilgi parçacığı anlamına gelen verinin, günümüzde dijitalleşen her teknolojinin ve insanın ürettiği en önemli kaynak olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Veri günümüzde ham petrol. Bugün veriyi elinde tutanlar, saklayanlar, çoğaltanlar ve bu bilgiyi değere dönüştüren ülkeler, diğer ülkelere karşı daha rekabetçi olabiliyorlar. Veri mahremiyeti bizim dijital dünyada ürettiğimiz en önemli şeylerden birisi. Verinin yeni petrol olduğu günümüzde kurumların, bireylerin ve hatta ülkelerin bilgi varlıklarının güvenliğinin sağlanması, odak noktamız olması lazım. Verilerimizin gizliliğini, bütünlüğünü, kullanılabilirliğini korumazsak, ona sahip olma avantajımızı kaybederiz. Biz Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalacak diyoruz. Dijitalleşen dünyada kurumlarımızın vatandaşlarımızın ve ülkemizin verisinin sınırlarımızın içinde kalması gerekiyor.


"Türkiye'nin verisini Türkiye'de tutuyoruz"
Nasıl ki sınırlarımızı askerlerimizle koruyorsak, dijital vatanımızı, siber vatanımızı da yapmış olduğumuz veri merkezleriyle, verimizi Türkiye sınırları içinde koruyarak, yani Türkiye'nin verisini Türkiye'de tutarak korumuş oluyoruz. Bu konu sadece bir güvenlik sorunu değil, aynı zamanda milli egemenlik sorunu. Biz Türkiye'deki vatandaşlarımızın verisini Türkiye'de tutarak, milli egemenliğimize katkıda bulunmuş oluyoruz. Aynı zamanda oluşturduğumuz uygulamalarla, kullanıcılarımızın kullandığı BiP gibi uygulamalarla birlikte de, vatandaşlarımızın verisini buradaki veri merkezinde tutarak hem mahremiyetlerini hem de veri egemenliğini sağlamış oluyoruz."
"Türkiye'nin Turkcell'i, veri merkezi anlamında Türkiye'nin bir numarası"
Koç, bu süreci önceden öngörerek yıllar içinde yaptıkları yatırımlarla Türkiye'nin verisini Türkiye'de tutacak veri merkezleri kurduklarını ve geliştirmeye devam ettiklerini de anlatarak, "Türkiye'nin Turkcell'i, veri merkezi anlamında Türkiye'nin bir numarası. Veri merkezi işletmecisi bağlamında baktığımızda en fazla veri merkezi olan şirketlerin başında Turkcell geliyor. Şu an bulunmuş olduğumuz veri merkezimiz de ilk yapmış olduğumuz yeni nesi veri merkezlerimizden biri." ifadelerini kullandı.

Gebze Turkcell Veri Merkezi'ni 2016 yılında açtıklarını anımsatan Koç, ülke geneline yayılmış stratejik lokasyonlarda 4 tanesi yeni nesil olmak üzere toplamda 8 veri merkeziyle Türkiye'ye hizmet sunduklarını söyledi.

Kaynak:Yeni Şafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Uzlaşma çıkmazsa doğrudan referandumÖnceki Haber

Uzlaşma çıkmazsa doğrudan referandum

Yerli savaş uçağı KAAN'da heyecanlandıran açıklamaSonraki Haber

Yerli savaş uçağı KAAN'da heyecanlandıra...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar