Türkiye öncülüğünde ateşkes istediler

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye öncülüğünde ateşkes istediler
Türkiye, Libya'da bir an önce ateşkesin sağlanması için tarafların çağrısı üzerine devreye girdi.
Türkiye, Libya'da bir an önce ateşkesin sağlanması için tarafların çağrısı üzerine devreye girdi. Libya Dışişleri Bakan Yardımcısı Abdulati Ubeydi'yi ağırlayan Ankara, önümüzdeki günlerde de Bingazi'deki Ulusal Konsey'in temsilcilerini konuk edecek.

KADDAFİ'NİN TEMSİLCİSİ

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta içinde Libya'da çatışan taraflar Ankara'nın öncülüğünde ateşkes koşullarını görüşmek istedi. Dün Ankara'ya gelen Ubeydi, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile görüşerek Libya Lideri Muammer Kaddafi'nin özel temsilcisi sıfatıyla Ankara'ya bir mesaj iletti. Dışişleri konutunda gerçekleşen görüşmede Libya'da kalıcı ve gerçek bir ateşkes sağlanması, siyasi çözüm parametrelerinin ortaya konulması hususları ele alınırken, Ubeydi'nin ateşkese ilişkin görüşlerini aktardığı öğrenildi. Ubeydi'ye 'Libya halkının talepleri karşılanmalı' mesajı verildiği dile getirildi.

BAKANLAR KURULU'NA NATO ARASI VERİLDİ

Ankara, dün bir başka önemli konuğu, NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen'i de ağırladı. NATO Genel Sekreteri, günübirlik geldiği ziyarette Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu ile görüştü. Başbakan Erdoğan'ın, NATO Genel Sekreteri Rasmussen ile yapacağı görüşme için Bakanlar Kurulu'na yaklaşık bir saatlik ara verildi. Başbakanlık Yeni Bina'daki görüşmeye Dışişleri Bakanı Davutoğlu da katıldı. Erdoğan-Rasmussen görüşmesinde, Libya konusunun genişçe değerlendirildiği ifade edildi. BM Genel Kurulu'nun 1970 ve 1973 sayılı kararları çerçevesinde, ateşkesin teminine yönelik neler yapılabileceğinin ele alındığı görüşmede, Libya halkının iradesine saygıyı öne çıkaran bir çizgi izlenmesi konusunda görüş alışverişinde bulunuldu. Ayrıca NATO'da yeni komuta yapılanmasıyla ilgili değerlendirmeler yapıldı.

DAVUTOĞLU'NUN ARACIYLA GELDİ

Rasmussen, Başbakanlık'taki görüşmenin ardından Davutoğlu'nun makam aracı ile Dışişleri Konutu'na geçti. Davutoğlu, Konut'ta yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından kısa bir basın açıklaması yaptı, ancak gazetecilerden soru almadı.

 

HARİRİ DE GELDİ

Lübnan Başbakanı Saad Hariri de dün Ankara'ya gelerek Başbakan Erdoğan ile görüştü. Basına kapalı gerçekleşen bu görüşme ise 1 saat 20 dakika sürdü. İki liderin Ortadoğu'daki gelişmeleri ve Lübnan'daki yeni hükümet çalışmalarını değerlendirdiği öğrenildi. yenişafak

 

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İspat için 1 milyon 700 bin kitapçık internete konulduÖnceki Haber

İspat için 1 milyon 700 bin kitapçık int...

Japonyada ölü sayısı 12 bini aştıSonraki Haber

Japonyada ölü sayısı 12 bini aştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar