Türkiye, bu ziyareti konuşuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye, bu ziyareti konuşuyor
Komutanın, eve girerken ‘çawani başi’ sözleriyle Kürtçe hatırını sormasından duygulanan Katırcı, “Ben sana kurban olayım.

Komutanın, eve girerken ‘çawani başi’ sözleriyle Kürtçe hatırını sormasından duygulanan Katırcı, “Ben sana kurban olayım.” diyerek misafirini bağrına bastı. Daha önce Dağlıca’da 30 yıl imamlık yapan 81 yaşındaki Latifan Katırcı, köyün en büyüğü, bölgenin kanaat önderi ve sözüne saygı gösterilen bir isim. Komutanlar, ziyaret öncesi köyün çocukları ile sohbet etti, ardından da getirdikleri çikolataları dağıttı. Askerler daha sonra köyün ileri gelenleri arasında yer alan Latifan Katırcı’nın kapısını çaldı. Kendilerini kapıda karşılayan 81 yaşındaki Katırcı’ya Albay Cemalettin Doğan’ın Kürtçe hal-hatır sorması duygu dolu anlar yaşanmasına sebep oldu. Katırcı, “Ben sana kurban olayım.” diyerek komutanı kucakladı.

Sabah ve akşam namazlarının ardından ordu ve millet için dua ettiğini belirten Latifan Katırcı, misafir komutanlarla sohbeti sırasında şunları söyledi: “Biz Müslüman’ız. Bakıyorum ordu ne ordusu, Müslüman. Biz Mecusi değiliz, Hıristiyan değiliz. Yaşım 81’e girdi, ben bu bayrağın altında yaşıyorum. Babam, atalarımız, bu bayrağın altında yaşıyorlardı. Eskiden Dağlıca’nın adı Oremar’dı, 350 hane vardı bir zamanlar. Kimi ABD’ye, kimi Fransa’ya, kimi Almanya’ya, kimi Yunanistan’a, kimi Irak’a gitti. Şimdi 41 hane kalmışız. Devlete yardım edenler burda kalmış. Sonra, biz PKK diyoruz, onlar başka diyor; gün yok ki bizi sıkıştırmasınlar, bizi devamlı sıkıştırıyorlar, devamlı bize Oremar’ı bırakın diyorlar. Bu devlete yan bakana, benim canım dahi olsa, Allah cennet yüzü göstermesin.” Geçmişte, gerek asker gerekse sivil içinde yanlış yapanlar olduğunu, ancak bunu bütün topluma mâl etmemek gerektiğini ifade eden Katırcı, zamanla bazı sıkıntıların da olumlu yönde değiştiğini dile getirdi.

Komutanlara yaşanan elektrik kesintilerinden de dert yanan Katırcı, “Burada bir gün ceryan var, 5 gün yok, 10 gün var 30 gün yok. Kaç günden beri mahrumiyet yere düşmüşüz.” dedi.zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tehlike çanları Türkiye için çalıyorÖnceki Haber

Tehlike çanları Türkiye için çalıyor

Şok istifaSonraki Haber

Şok istifa

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar