Türkiye Avrupanın en güçlü ülkesi olma yolunda

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Türkiye Avrupanın en güçlü ülkesi olma yolunda
Hükümetin, demokrasinin gelişmesi için büyük adımlar attığını belirten Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, "AK Parti, Kürt-Alevi açılımlarıyla ülke içindeki problemlerin üzerine cesurca gidiyor.

Hükümetin, demokrasinin gelişmesi için büyük adımlar attığını belirten Avrupa Konseyi Genel Sekreteri, "AK Parti, Kürt-Alevi açılımlarıyla ülke içindeki problemlerin üzerine cesurca gidiyor. Dış politikada da Ermenistan ile protokol imzalandı ve birçok komşu ülkeyle sınırlar kaldırıldı." dedi. Nobel Barış Komitesi başkanlık görevini de yürüten Jagland, "Liderliğine hayranım. Bölgede barış adına üstlendiği arabuluculuk rolünü takdirle izliyorum." dediği Başbakan Erdoğan'ı Nobel Barış Ödülü'ne layık gördüğünü de ima etti. Jagland, Fethullah Gülen'in sevenleri tarafından başlatılan dünya çapındaki eğitim faaliyetlerini de yakından takip ettiğini belirterek, "Bu faaliyetleri alkışlıyorum." diye konuştu.

Avrupa Konseyi genel sekreterliğine geçtiğimiz eylül ayında seçilen Thorbjorn Jagland, Strasbourg'da Cihan'a konuştu. Başbakan Tayyip Erdoğan'ın çok güzel gelişmelere imza attığını kaydeden Jagland, gerek ülke içindeki açılımlarla gerekse komşu ülkelerle geliştirdiği ilişkilerle kısa bir zaman diliminde çok büyük işler gerçekleştirdiğini söyledi.

ERGENEKON DEMOKRASİ İÇİN ÖNEMLİ FIRSAT

Türkiye'nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı çıkanlara bir anlam veremediğini söyleyen Jagland, "Avrupa'nın en güçlü ordularından birine sahip olan, Doğu ile Batı arasında köprü vazifesi gören ve dünyanın en problemli bölgesi Ortadoğu'da birleştirici bir role sahip Türkiye'nin AB'ye üye olmasına karşı çıkmak kadar mantıksız bir şey olamaz." ifadelerini kullandı.

Ergenekon soruşturmasını Avrupa Konseyi olarak dikkatle takip ettiklerini ve soruşturmanın üzerine sonuna kadar gidilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Genel Sekreter, bu davanın Türkiye'de demokrasi ve insan haklarının gelişmesi adına çok önemli bir fırsat olduğunu vurguladı. Ordunun siyasetten elini çekmesi gerektiğinin de altını çizen Jagland, bunu 'demokrasinin en önemli şartlarından biri' olarak gösterdi. "Hükümetin bu konuda attığı adımlar takdire şayan." diyerek, süreci yakından izlediklerini açıkladı.

Geçtiğimiz eylül ayında Avrupa Konseyi Genel Sekreterlik görevine seçilen Thorbjorn Jagland, aynı zamanda Nobel Barış Komitesi başkanlık görevini de yürütüyor. Erdoğan'ın barış ödülüne layık olup olmadığı hakkında Nobel Komitesi başkanı olması sebebiyle yorum yapmasının doğru olmayacağını ifade eden Jagland, "Erdoğan'ın bölgedeki barış adına üstlendiği arabuluculuk rolü dolayısıyla liderliğini takdir ettiğimi belirtmiştim. Bundan yola çıkarak bu konuda ne düşündüğüme kendiniz karar verebilirsiniz." diyerek bu konudaki düşüncesi hakkında ipuçları verdi.

GÜLEN'İN FAALİYETLERİNİ TAKDİR EDİYORUM

Fethullah Gülen'in dünya çapındaki eğitim faaliyetlerini yakından takip ettiğini de sözlerine ekleyen Jagland, "Gülen'in başlatmış olduğu bu eğitim faaliyetlerini alkışlıyor ve takdir ediyorum." dedi.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kartal, Adayı fethettiÖnceki Haber

Kartal, Adayı fethetti

Eve dönüş sayımıSonraki Haber

Eve dönüş sayımı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar