Tokatta Mehmetçiğe hain saldırı: 7 asker şehit, 3 yaralı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tokatta Mehmetçiğe hain saldırı: 7 asker şehit, 3 yaralı
Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarında devriye gezen jandarma ekiplerine teröristlerin ateş açması sonucu çıkan çatışmada 7 asker şehit düştü, 3 asker yaralandı.
Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarında devriye gezen jandarma ekiplerine teröristlerin ateş açması sonucu çıkan çatışmada 7 asker şehit düştü, 3 asker yaralandı. Yaralanan askerler, Reşadiye Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Durumu ağır olan 2 asker Tokat'a sevk edildi. Bölgeye çok sayıda güvenlik gücünün gönderildiği belirtildi. Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, karakolda görev yapan askerlerin rutin devriye görevi sırasında pusuya düşürüldüğünü söyledi.

Genelkurmay Başkanlığı, olayın meydana geldiği bölgeye ilave kuvvetler gönderildiğini ve halen operasyonlara devam edildiğini bildirdi. Terör saldırısı Reşadiye'de büyük üzüntüye sebep oldu. Yaralı askerlere kan vermek için hastaneye akın eden ve teröre lanet okuyan Reşadiyeliler, Devlet Hastanesi önünde kordon oluşturup beklemeye başladı. Şehitler kılınan gıyabî cenaze namazının ardından Tokat'a gönderildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tokat Valisi Şerif Yılmaz'ı telefonla arayarak saldırıyla ilgili bilgi aldı. Gül, hain saldırıyı şiddetle tel'in ettiğini, her tür terör eylemine karşı mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceğini söyledi.

Türkiye, demokratik açılım, DTP'ye açılan kapatma davası ve Doğu'daki eylemleri tartışırken Tokat'tan gelen haber yürekleri yaktı. Tokat'ın Reşadiye ilçesi Sazak köyü yakınlarında devriye görevi yapan jandarma ekiplerine teröristlerin ateş açması sonucu çıkan çatışmada 7 asker şehit düştü, 3 asker yaralandı. Bölgeye çok sayıda güvenlik gücünün gönderildiği belirtildi.

Reşadiye Kaymakamı Cihangir Güler, ilçeye bağlı dış bir karakolda görev yapan askerlerin rutin devriye görevi yaparken saat 15.20 sularında pusuya düşürüldüğünü bildirdi. Saldırıda şehit düşen 7 askerden birisinin uzman çavuş, 6'sının jandarma er olduğunu açıkladı. Yaralı askerlerden Niksar Devlet Hastanesi'nde ameliyata alınan bir askerin Tokat Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini söyledi. Güler, yaralı askerlerin birinin durumunun ciddiyetini koruduğunu ifade etti. Niksar'daki 2 yaralı asker için belediyeden yapılan kan anonsu üzerine çok sayıda vatandaşın Niksar Devlet Hastanesi'ne geldiği görüldü. Terörist saldırı Reşadiye'de büyük üzüntüye sebep oldu. Vatandaşlar, saldırı haberinin ardından şehit olan 7 askerin cenazelerinin bulunduğu Reşadiye Devlet Hastanesi'nin önünde toplandı. Teröre tepki gösteren kalabalık, 'Şehitler ölmez, vatan bölünmez' 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Bazı vatandaşlar Türk bayrağı açarken kimi vatandaşların ise "Şehitlerimizi vermeyiz.'' şeklinde bağırdıkları görüldü.

BÖLGEYE TAKVİYE KUVVET GÖNDERİLDİ

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada ise şu görülere yer verildi: "Bugün saat 15.20 sularında; Reşadiye ilçesi, Sazak mevkiinde yol kontrol görevi yapan askeri araca, teröristler tarafından açılan ateş sonucu, araçta bulunan 7 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 3 güvenlik görevlisi yaralanmıştır. Bölgeye ilave kuvvetler sevk edilmiş olup operasyonlara devam edilmektedir."

Şehit olan askerlerin isimleri şöyle: Uzman Çavuş Harun Arslanbay (Adana), Jandarma erler Onur Bozdemir (Adıyaman), Kemal Pide (Ordu), Ferit Demir (Muş), Yakup Mutlu (Muş), Cengiz Sarıbaş (Giresun), Fatih Yonca (Hatay). Yaralı askerler ise şunlar: Uzman Çavuş Yusuf Öztürk, Emrah Mandıralı ve Arif Temel.

Reşadiye Merkez Camii'nde şehitler için gıyabi cenaze namazı kılındı. İlçe Müftüsü Ömer Erden tarafından kıldırılan namazın ardından şehitler için dualar edildi. Namazın ardından hastane morgundan alınan cenazeler, Tokat'a gönderildi. Cenazelerin geçişi sırasında tekbirler eşliğinde dua eden vatandaşlar, ilçe çıkışına kadar ambulansın arkasında yürüyerek şehitleri uğurladı. Cenazeler, bugün yapılacak törenin ardından memleketlerine ulaştırılacak. Bu arada, Batman'ın Beşiri ilçe merkezindeki subay lojmanlarına dün akşam saatlerinde terör örgütü PKK militanlarınca roketatarla saldırıda bulunuldu. 2 astsubay hafif yaralandı. Bölgede operasyon başlatıldı.

Görev yerine iki gün önce gitmiş

Hain pusuda şehit olan jandarma er Fatih Yonca'nın iki gün önce izinden dönerek birliğine teslim olduğu öğrenildi. Şehadet haberi Hatay'ın İskenderun ilçesi Bekbele beldesine bağlı Orhanlı köyünde yaşayan ailesini yasa boğdu. Şehidin annesi ile kardeşleri gözyaşlarına boğuldu. Bir ara sinir krizi geçiren şehidin annesi Gülsüm Yonca'ya (45) sağlık ekipleri müdahale etti. Bu arada, 22 yaşındaki şehidin terhisine 3 ay kaldığı ve 2 gün önce de izin için bulunduğu köyünden, görev yeri olan Tokat'a gittiği belirtildi. Aynı saldırıda şehit düşen Adıyamanlı Er Onur Bozdemir'in ailesi, Adıyaman'ın Tut ilçesine bağlı Yaylımlı köyündeki evlerinde oğullarının şehit olduğu haberini alınca üzüntüye boğuldu. Şehit Bozdemir'in annesi ve yakınları, ağıtlar yakarak, terörü lanetledi. Şehit askerin babası Ahmet Bozdemir, "Onur'dan başka 3 oğlum var, onları da göndereceğim, yetmezse ben de gideceğim. Vatan sağ olsun. Vatan düşmanlarına lanet olsun.'' ifadelerini kullandı. Tokat'ın Reşadiye ilçesinde devriye görevi sırasında şehit düşen Cengiz Sarıbaş'ın oturduğu eve ateş düştü. Acılı haberi alan aile sokağa Türk bayrakları astı. Mahalle sakinleri 'Kahrolsun PKK' şeklinde sloganlar attı.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Komutanlar bana örgütü anlattıÖnceki Haber

Komutanlar bana örgütü anlattı

Dünya barışı için model ülke TürkiyeSonraki Haber

Dünya barışı için model ülke Türkiye

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar