Terörü müşterek çözeceğiz

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terörü müşterek çözeceğiz
Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye'ye gerçekleştirdiği günübirlik ziyarette Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la bir araya geldi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, Suriye'ye gerçekleştirdiği günübirlik ziyarette Şam'da Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'la bir araya geldi. Erdoğan, daha sonra düzenlenen basın toplantısında, Suriye ile son dönemlerde gelişen ilişkilere değindi ve iki ülke arasında hükümetler noktasında yapılan çalışmalardan bahsetti.

SURiYE'DE YAKIN TAKiPTELER

Esad'la iki ülke ilişkilerinin yanı sıra terörle ilgili konuda neler yapabileceklerini de konuştuklarını aktaran Başbakan Tayyip Erdoğan, "Ben bugüne kadar, bu süreç içerisinde dayanışma halinde olarak ülkemizdeki terörle mücadele vermiş olduğu destek sebebiyle sayın Esad'a yine çok teşekkür ediyorum. Bundan sonra sürece yönelik yine yapılacak ortak çalışmalar sebebiyle teşekkür ediyorum. Zira bu terör örgütünün içerisinde tabii ki Suriye'de yaşayan ailelerden olanlar da var. Bunlar da zaten bir yakın takibin içerisindedir. Burada yapacağımız müşterek çalışmalarla inanıyorum ki bir ortak mücadele platformu içerisinde bu işi müşterek olarak çözeceğimizin, en azından minimize edebileceğimizin kanaatindeyim" dedi.

Suriye ile yakın işbirliği süreci içerisinde atılan bir diğer adımın ise özellikle Doğu Akdeniz ve Ortadoğu'da barış, güvenlik ve istikrarın gelişmesine yönelik neler yapılabileceği olduğunu ve bu konuları değerlendirdiklerini kaydeden Erdoğan, bir diğer adımın da özellikle Suriye-Türkiye-Lübnan-Ürdün arasında atılan adımlar olduğunu dile getirdi.

TARiH AFFETMEYECEK

Erdoğan, bölgede bazı sıkıntılar olduğunun altını çizerek, Irak'ta 7 ay geçmiş olmasına rağmen hala hükümetin kurulamamış olduğunu hatırlattı. Erdoğan, bu sorunun giderilmesi için "Milli bir hükümet kurulmasının Irak'ın geleceği için de çok büyük önem arz ettiğini" ifade etti.

İsrail ile Suriye arasındaki barış görüşmelerine de değinen Erdoğan, "Bu konuda başlayan süreç belli bir noktaya kadar gelmişti. Sonra sürecin nasıl tıkandığı hepinizin malumudur" ifadelerini kullandı. Onun ardından meydana gelen hadiseler ve Mavi Marmara saldırısının da ortada olduğunu söyleyen Erdoğan, "İsrail özür dilemek, ailelere tazminatları ödemek durumundadır. Bütün bu olaylar cereyan ederken hala çekimser kalabilen veyahut da İsrail'in yanında yer alabilen ülke veya ülkeler de vardır. Böyle bir insanlık suçu karşısında bu takınılan tavırları tarih affetmeyecektir" dedi.

Esad: Af kapısını açık tutalım

Basın toplantısında konuşan Suriye Cumhurbaşkanı Beşşar Esad ise, yaptıklarından pişman olan terör örgütü üyelerinin affedilmesi gerektiğini söyledi. Esad, "Ülkelerin hatasından vazgeçip dönmek isteyenlere kapısını açması gerekir" dedi. Terörle mücadelede Türkiye ve Suriye eşgüdümünün çok önemli olduğunu da vurgulayan Esad, terör örgütü mensuplarının affedilmesine ilişkin uygulamanın uzun vadeli olabileceği gibi kalıcı da olabileceğini, bu durumun Türkiye ve Suriye kadar İran ve Irak için de geçerli olduğunu söyledi.

Askerlik düzenlemesi adil olacak
Erdoğan, tek tip askerlik konusunda bir gazetede kendisine atfen yer alan ifadelerin hatırlatılması üzerine, 'Böyle bir taahhüdüm olmadı. Hiçbir zaman böyle bir şey söylemedim. Pişmemiş aşa kimse su katmasın. Ortada pişmiş aş varsa bunu beraber milletçe paylaşırız ama böyle bir şey söz konusu değil. Bu konuda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaklaşımı bizim için önemli. Konunun teknik boyutu tamamıyla TSK'ya ait ve konuyu TSK ile müzakere edebiliriz. Böyle bir taahhüdü yapmadığım halde böyle bir taahhütte bulunduğumun söylenmesi beni üzer" dedi. Tek tip askerlik konusundaki kişisel görüşü sorulan Erdoğan, 'Şu anda Silahlı Kuvvetler bu konuyla ilgili çalışmalarını bitirdi veya bitiriyor. Kendileri bize gelip bir brifing verecekler. Brifingden sonra nasıl bir düzenleme yapacağımızı karara bağlayacağız ve onu açıklayacağız. Temennimiz tabii ki adalet çizgisinde bunun olmasıdır. Adil olmayan bir çizgiyi hiçbir zaman düşünemeyiz. Bu yanlış olur' diye konuştu. yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Üç derin soruşturmaÖnceki Haber

Üç derin soruşturma

3 yılda 1,5 milyon kişiye iş imkanı sağlanacakSonraki Haber

3 yılda 1,5 milyon kişiye iş imkanı sağl...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar