Terim, Toramanı Bosnada sildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Terim, Toramanı Bosnada sildi
Barnebau ve Ali Sami Yen'deki mücadelelerden çıkacak sonuçlar, Türkiye'nin Afrika 2010 yolundaki konumunu büyük ölçüde belirleyecek.

Barnebau ve Ali Sami Yen'deki mücadelelerden çıkacak sonuçlar, Türkiye'nin Afrika 2010 yolundaki konumunu büyük ölçüde belirleyecek. Dev randevular öncesi savunmada yaşanan sıkıntılar, Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in işini bir hayli zorlaştırıyor. Tecrübeli hocanın, hücum gücü yüksek İspanya karşısında defansın göbeğinde forma giyen Servet Çetin, Emre Güngör ve Gökhan Zan'ın sakatlığında tercih ettiği isimler tartışma konusu oldu. Stoper mevkiinde Sivas'tan Sedat Bayrak, Kayseri'den Eren Güngör ile Getafe'de yedek bekleyen İbrahim Kaş'ı kadroya çağıran Terim'in bu bölgede Emre Aşık ile Hakan Balta'yı oynatması bekleniyor. Ancak bu ikilinin G.Saray'daki performansı kafalarda soru işareti bırakıyor. Terim cephesinde bu gelişmeler yaşanırken, spor otoriteleri Beşiktaş'ın son haftalardaki başarılı ismi İbrahim Toraman'a neden davet gönderilmediğini merak ediyor. Toraman, "Benim vicdanım rahat, acaba başkalarınınki rahat mı? Eğer konuşursam söyleyecek çok şey var." diyerek Terim'e mesaj gönderiyor.

Fatih Terim'in yaklaşık iki yıldır Ay Yıldızlı formadan uzak kalan Toraman'ı Bosna maçında sildiği ortaya çıktı. Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası'na gidemeyen Türkiye'de, Fatih Terim, yeni bir takımın temellerini atmak için Avrupa'da hem kamp yaptıracak, hem de birçok ülke ile hazırlık maçı oynatacaktı. Terim'in kafasındaki yeni ekibin savunmasında İbrahim Toraman ilk sırada yer alıyordu. Ancak Belçika ile oynanan hazırlık maçının ilk yarısında Terim ile Toraman arasında yaşanan gerginlik, Toraman'ı Ay-Yıldızlı formadan koparacaktı. Mücadelenin ilk 45 dakikasında çok büyük bir hata yapan İbrahim Toraman, devre arasında Terim'e giderek, "Hocam moralim çok bozuk. Oyundan çıkmak istiyorum." dedi. Toraman'ın bu isteğine Fatih Terim sert bir şekilde karşılık verince genç futbolcu arkadaşlarının yanında zor durumda kaldı. Bu maçtan sonra da tecrübeli ismi Milli Takım'a çağıran Terim, buna rağmen Toraman'a ilk 11 yolunu kapattı. Hatta bazı maçlarda tecrübeli teknik adam, Toraman'ı kenarda ısınmaya gönderdi; ancak bir türlü sahaya sürmedi. Terim ile İbrahim arasındaki bu psikolojik savaş, ikilinin arasının iyice açılmasına sebep oldu.

19 isim arasında 18 kişilik kadroya alınmadı

Fatih Terim'le İbrahim Toraman'ın arasındaki son tartışma ise 2 Haziran 2007 tarihinde Bosna Hersek ile oynanan ve 3-2 kaybettiğimiz Euro 2008 Grup Eleme maçından önce yaşandı. Kafilede bulunan İbrahim, karşılaşmanın oynanacağı stada geldi. Bütün oyuncular gibi İbrahim de Fatih Terim'in 18 kişilik maç kadrosunu açıklamasını bekliyordu. Ancak 19 oyuncusu bulunan Fatih Terim'in yazdığı listede adını göremeyen İbrahim Toraman şoke oldu. Terim'in bu kararına itiraz etmekte gecikmeyen başarılı savunma oyuncusu, "Hocam, madem beni 18 kişilik maç kadrosuna almayacaktın, neden buraya getirdin? Diğer futbolcular gibi ben de tatil yapardım." diye çıkıştı. Toraman, bu sözlerinin ardından soyunma odasını terk etti.

Soyunma odasından öfkeli bir şekilde çıkan İbrahim Toraman'ı teskin etmek ise Milli Takım çalışanlarına düştü. Hemen otele dönmek isteyen İbrahim'e bu kez parasızlık engel oldu. Çünkü stada eşofmanlarıyla gelen genç oyuncu, bütün parasını otelde bırakmıştı. Toraman, bu yüzden tanıdıklarından borç istedi. Ancak onu çok seven Milli Takım çalışanları daha büyük bir hata yapmaması için, "İbrahim sıcağı sıcağına karar verme. Sonra çok üzülürsün. Biraz sakinleş. Sonra daha akıllıca bir karar verirsin. Sakın stattan ayrılma." sözleriyle genç oyuncuyu statta maçı izlemeye ikna etti. Futbolcusundan gelen bu aşırı tepkiye şaşıran Terim, İbrahim'e daha sonra Milli Takım kapılarını bir daha açmadı.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Galatasarayda kriz büyüyor Lincoln 10 bavulla tatile gittiÖnceki Haber

Galatasarayda kriz büyüyor Lincoln 10 ba...

A Milli Takıma hazırlanan reklam filmiSonraki Haber

A Milli Takıma hazırlanan reklam filmi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar