Temyizde adalet yerini bulur

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Temyizde adalet yerini bulur
Başbakan Erdoğan, Hrant Dink davasına ilişkin, temyiz sürecinin beklenmesi gerektiğini söyledi.
Başbakan Erdoğan, Hrant Dink davasına ilişkin, temyiz sürecinin beklenmesi gerektiğini söyledi. Erdoğan, Kanal D'de, Mehmet Ali Birand'ın soruları üzerine, Dink cinayeti davasındaki mahkeme kararını değerlendirdi. Kararla ilgili temyiz sürecinin bulunduğunu hatırlatan Erdoğan, şunları söyledi:

FAİLİ 32 SAATTE YAKALADIK

'Temyiz bu karar noktasında çok daha farklı bir kararı verebilir. Şu anda temyize gidecek bir süreç olduğu için bunu da yorumlamamız doğru değil. Ama ben, her şey burada bitmediği için bu noktada temyiz sürecini izlemekte, takip etmekte fayda olduğuna inanıyorum. İnanıyorum ki adalet bu noktada yerini bulur. Burada beklentiler çok çok farklı. O beklentilere kısmen katılmak mümkün olduğu gibi geneline katılmam mümkün değil. Örneğin, 32 saatte bu işin failini yakalamış bir hükümetiz biz. Ondan sonrası yargıya ait bir süreçtir. Ama yargıya ait süreç uzamıştır. Yargıdan yürütmeye ne intikal etmişse veya yürütmeden ne istenmişse yürütme bunların hepsini yerine getirmiştir. Bundan sonra böyle bir şey olacak olursa yine yerine getirmeye devam eder.' 'Karar içinize sindi mi?' sorusuna Erdoğan, 'İfade ettiğim gibi kamuoyu vicdanı rahat değil ama faille ilgili verilmiş olan bu ceza, bundan daha başkası olmaz zaten ağırlaştırılmış müebbet hapis, idam olmadığına göre, bundan daha başka ceza verilemez' yanıtını verdi.

YÜRÜTME GERİĞİNİ YAPTI

Başbakan Erdoğan, Birand'ın, 'Bir konunun üzerinde çok duruluyor, 'devlet kendi içindeki sorumluları yeteri kadar incelemedi' deniliyor ' sözleri üzerine de, 'Yargı da zaten devletin bir unsuru. Burada neyi kastediyorlar onu bilemem. Ama bununla ilgili biz yürütme olarak bize ne dendiyse bu çalışmaların hepsi yapıldı' dedi.

Yargı süreci devam ediyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hrant Dink davası kararına ilişkin 'Mahkeme süreci devam ediyor. Gördüğünüz gibi kamuoyunun genel tepkisini görüyorum, rahatsızlıklar var. Mahkeme sürecinin bitmesini beklemek lazım. Nihayetinde temyize gidecek daha gördüğüm kadarıyla. Dolayısıyla kesin karar çıktıktan sonra bakmak lazım' yorumunda bulundu. Bir gazetecinin "Siz de Devlet Denetleme Kurulunu görevlendirmiştiniz. Rapor ulaştı mı elinize?" sorusu üzerine Gül, "Herhalde hazırlıklar bitmek üzere. Bugün sordum 'ne durumda?' diye. Biliyorsunuz o tamamen bağımsız olarak oradaki üyeler ve uzmanlar tarafından yürütülen bir çalışma. Dolayısıyla sadece bitince bana sunarlar. O kadar. Ondan sonra açıklanır. Yakında herhalde bitireceklerini söylediler" dedi.

Henüz iki aşama geçildi

Adalet Bakanı Sadullah Ergin ise mahkeme kararına ilişkin davanın henüz bitmediği, sürecin devam ettiğini belirtti. 3. yargı paketinin ayrıntılarını açıkladığı basın toplantısı sonrası gazetecilerin, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Hrant Dink cinayeti sanıklarına verdiği cezalarla ilgili yorumunu sorması üzerine Ergin, şunları söyledi: "Yargılamalar, soruşturma, kovuşturma ve temyiz aşamasından olmak üzere üç aşamadan oluşur. Şu anda ilk iki aşama geçti. Üçüncü aşama önümüzde. Süreç devam ediyor. Sürecin bitiminde değerlendirme yaparız." Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ise mahkemenin kararının vicdanları tatmin etmediğini söyledi. Arınç "Ancak her şey bitmiş değil. Yargıtay süreci var" dedi.

Sözün bittiği yerdeyiz

Hrant Dink'in ağabeyi Orhan Dink, kardeşini öldürenler hakkında verilen kararı 'Mahkemenin kararı vicdanları sızlattı. Sözün bittiği yerdeyiz' diye değerlendirdi. Yeni Şafak'a konuşan Dink bu saatten sonra Dink ailesinin fertlerinin değil, Türkiye'de adalet isteyenlerin konuşmasını beklediklerini söyledi. Dink şunları söyledi: "Böyle bir yargılama olabilir mi? Aslan gibi kardeşim yere yığıldı. Saldırının Ergenekon ve Balyoz'la ilgili bir bir sürü belge varken mahkeme bunları görmezlikten geldi. İnsanları Ermeni oldukları için öldürmek mi lazım. Bizi ötekileştirdiler. Ben artık bu adalete değil, ilahi adalete güveniyorum.' yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçeli Lefteri Türkiye uğurladıÖnceki Haber

Fenerbahçeli Lefteri Türkiye uğurladı

Bağdattaki Türk elçiliğine roketli saldırıSonraki Haber

Bağdattaki Türk elçiliğine roketli saldı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar