Teknik Elektrik Yön.Kur.Bşk. Mustafa Albayrak'ın Volt Gazetesi Söyleşisi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Teknik Elektrik Yön.Kur.Bşk. Mustafa Albayrak'ın Volt Gazetesi Söyleşisi
Teknik Elektrik YKB Mustafa Albayrak Volt Gazetesi ve Sektöre Dair Düşüncelerini Bizimle Paylaştı

4M Elektrik Firmasının değerli sahiplerinden Mesut Altın kardeşimin Volt isminde bir gazete çıkardığını ilk gördüğümde gerçekten heyecanlanmıştım. Basın yayın veya küresel adı ile medya sektöründe olmayıp amatörce yazar çizer ve elektrik sektörüne 15 yıldır aralıksız dergi çıkaran bir meslektaşınız olarak bu heyecanı duymamı çok görmezsiniz umuyorum. Birden siyah beyaz sekiz sayfa ve adeta fotokopi kağıdına bastığımız, ilk dergi sayımızı çıkardığım günler geldi aklıma.

Evet, Volt Gazetesi’nde de aynı heyecanı hissetmiştim. Belki şunu düşünenleriniz olabilir; elektrik sektöründe birçok dergiler çıkmıştı. Kendi dergim olan Teknik Elektrik Postası’nı çıkardıktan sonra ilk sayısı olarak elime geçen; halen devam eden ya da edememiş olan birçok elektrik sektör dergisinin ilk sayısını tutmuştum. Ancak Volt Gazetesi’nin verdiği heyecanı bana hiçbiri hissettirmemişti. Tıpkı kendi çıkardığım dergi gibi heyecan hissetmenin sebebini arz edeyim.

Efendim birincisi Volt Gazetesi taklit üzere yani birilerinden rol kapmak için çıkan bir yayın organı değildi. Bende ilk oluşturduğu intiba bu idi. En azından kendi adıma ilk defa gazete formatında bir elektrik sektör yayın organı ile karşı karşıyaydım. Aynı heyecanı duydum Mesut kardeşim yazmamı istediğinde…

Volt Gazetesi’nin sektördeki diğer dergilerden farkı neydi peki? Bir defa Volt bir gazete idi, dergi değildi… İkincisi Volt Gazetesi tamamen sektörün içinden çıkmıştı, tıpkı Teknik Elektrik Postası gibi… Yani elektrik sektörünü yaşayan bir firma ve ortakları tarafından çıkarılıyordu. Aynı Teknik Elektrik Postası gibi… Üçüncüsü kar amacı gütmeden belki maliyeti çok yüksek olmayan mütevazi bir şekilde yayına girmiştir. Tıpkı ilk zamanlarındaki Teknik Elektrik Postası’ nın çıktığı gibi. Gerçi, Teknik Elektrik Postası sonraları gördüğü büyük alaka karşısında firmasına hiç yük olmamış ve kendi yağıyla kavrulmaktadır.

Dördüncüsü tıpkı Teknik Elektrik Postası’nın sahibi Teknik Elektrik gibi, Volt Gazetesi’ nin sahibi 4M Elektrik de pazarlama – satış yapan aktif(faal) bir firmadır. Yani meyve veren bir ağaçtır. Bundan mütevellit de her daim taşlanmaktadır.

Her meyve veren ağacın başına gelenler 4M Elektriğin de başına gelmesi mukadderdir. İşte bu dört sebepten dolayı Volt Gazetesinde şahsen Teknik Elektrik Postası’nın ilk gün heyecanlarını hissederek bu yazıyı kaleme aldım.

Volt Gazetesi yeni bir heyecan ve yeni bir soluktur elektrik sektöründe… Bilhassa reklam olgusunun “olmazsa olmazı” olan üreticilerimizin ve ithalatçılarımızın desteklemesi gereken sektörel bir yayın organı.

Herkesi, amatör bir ruhla çıkan ama desteklenirse sektörümüze profesyonelce katkılar yapacağını tahmin ettiğim Volt Gazetesi’ne destek olmaya davet ediyorum.  Peki, neler yapmalıdır Volt Gazetesi? Bu da ayrı bir yazı konusudur.

Selam ve Saygılarımla tüm meslektaşlarımıza hayırlı kazançlar dilerim.

www.voltgazetesi.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Jeotermalden Elektrik Üretiminde İlk 4 Ayda Yüzde 35 ArtışÖnceki Haber

Jeotermalden Elektrik Üretiminde İlk 4 A...

Fatih Sultan Mehmet Kimdir? İstanbul'u Nasıl Feth Etmiştir?Sonraki Haber

Fatih Sultan Mehmet Kimdir? İstanbul'u N...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar