Tasarruf Yapayım Derken Sağlığınızdan Olmayın!

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tasarruf Yapayım Derken Sağlığınızdan Olmayın!
Aydınlatma sektörünün çevreci ürünleriyle öne çıkan firmalarından Özcan Aydınlatma’nın kurucusu Yaşar Demir, özellikle bu konuda tüketiciye uyarıda bulunurken LED teknolojili sıva altı (downlight ) lambaların daha az enerji ile daha aydınlık ve sağlıklı aydınlatma sağlayacağını vurguluyor.

Gelişen teknolojilerle birlikte yaşamımıza giren pek çok ürünü kontrol edebilmemiz, vücudumuzda yapabileceği olumsuz etkileri gözlemleyebilme şansımız pek fazla olmuyor. Mesela yaşam alanlarımızda kullanmayı tercih ettiğimiz ampul seçimine ne kadar dikkat ediyoruz. Gereksinim duyulan dekoratif bir aydınlatma aparatı mıdır yoksa sürekli maruz kalınan ışık kaynağında tasarruf ediyoruz derken sağlımızdan mı oluyoruz? Aydınlatma sektörünün çevreci ürünleriyle öne çıkan firmalarından Özcan Aydınlatma’nın kurucusu Yaşar Demir,  özellikle bu konuda tüketiciye uyarıda bulunurken LED teknolojili sıva altı (downlight ) lambaların daha az enerji ile daha aydınlık ve sağlıklı aydınlatma sağlayacağını vurguluyor.

 

Çoğu tüketicinin kullandığı aydınlatmadan yayılan radyasyonun farkında bile olmadığını dile getiren Özcan Aydınlatma kurucusu Yaşar Demir, bilinen eski tip lambaların radyasyonun sıfır, tasarruflu lambaların ise 20 santimetrelik alan içinde yaydığı radyasyonun 10-15 birim arasında değiştiğini belirtirken, Elektronik Aydınlatma sistemi ile ışık yaymak için gaz veya civa’ya ihtiyaç duymayan, radyasyon yayımı sıfır olan Led Ampül kullanılmasının şart olduğuna dikkat çekiyor.

 

Tasarruflu ampullerin bedenimizde elektrik sinyallerinin taşındığı sinirler üzerinde akımlar meydana getirerek sinirleri uyardığını ve kasları etkilediğini söyleyen  Yaşar Demir, özellikle büyük odalı evlerde Sıva altı (downlight) LED armatürlerin tercih edilmesi gerektiğini vurgularak sıva altı (downlight)   ampul kullanmanın avantajlarını şöyle sıralıyor.

 

- Daha az ısı üretimi

- Daha uzun ömürlü

- Tavana gömülü olduğu için

  yalıtımı ve yanıcı madde

  konusunda daha güvenli

- Daha geniş bir alanı 

  aydınlatma olanağı


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Makel Ekibi Dragon Festival’deÖnceki Haber

Makel Ekibi Dragon Festival’de

5 adımda kalp krizi riskinizi azaltınSonraki Haber

5 adımda kalp krizi riskinizi azaltın

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar