Taliban Kabilin kalbine indi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Taliban Kabilin kalbine indi
Afganistan'ın başkenti Kabil, dün Taliban'la yaşanan sıcak çatışmalarla sarsıldı.

Afganistan'ın başkenti Kabil, dün Taliban'la yaşanan sıcak çatışmalarla sarsıldı. Kırsal alanda düzenlenen eylemlerin ardından şehir merkezine inen Taliban, hükümete karşı büyük bir operasyon başlattı. Son bir yıl içerisindeki en büyük saldırısını gerçekleştiren Taliban, 20 intihar komandosunu, aralarında hükümet binaları, başkanlık sarayı ve alışveriş merkezlerinin de bulunduğu binalara gönderdi. Saldırganlar, üzerlerindeki patlayıcılarla birlikte başkanlık sarayı, Merkez Bankası Binası, Savunma Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, Maden Bakanlığı ile batılıların tercih ettiği bir otel, sinema salonu, bankalar ve 5 katlı bir alışveriş merkezine saldırdı. Yetkililer, 200'den fazla Afgan güvenlik görevlisinin de bölgede Taliban üyeleriyle çatıştığını bildirdi.

BAŞKANLIK SARAYINA GİRDİLER

Güvenlik yetkilileri, intihar eylemcilerinden dokuzunun öldüğünü açıkladı. Yetkililer, ölenlerin 5'inin bir alışveriş merkezinde öldürüldüğünü, dördünün ise kentin farklı bölgelerinde üzerlerindeki bombaları patlattığını ifade etti. Sağlık Bakanlığı, çatışmalarda dört güvenlik görevlisi ve bir sivilin hayatını yitirdiğini, 38 kişinin de yaralandığını açıkladı. Kabil'deki çatışmaların, bir intihar komandosunun Devlet Başkanı Hamid Karzai'nin Devlet Başkanlığı Sarayı yakınlarında kendini havaya uçurmasından sonra başladığı belirtildi.

4 SAAT SICAK ÇATIŞMA YAŞANDI

Taliban'ın Devlet Başkanlığı Sarayı, bakanlıklar ve Merkez Bankası binası yakınlarına kadar gelebilmesi Kabil'deki hükümet binanlarının ne kadar güvenlikli olduğu konusunu tartışmaya açtı. Taliban'a ait bir internet sitesinde yayımlanan bildiride ise, saldırganların özellikle Devlet Başkanlığı Sarayı, Merkez Bankası, Sanayi ve Madencilik Bakanlığı ile Serena Otelini hedef aldığı vurgulandı. Devlet Başkanı Karzai, başkentte yaklaşık 4 saat süren çatışmaların ardından şehirde güvenliğin kontrol altına alındığını iddia etti. Bakanlık ise, saldırılarda 1 Afgan istihbarat görevlisi ve 2 polis ile biri çocuk 2'si sivil toplam 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 7 intihar komandosunun da öldüğünü duyurdu. Bir polis memuru da bir intihar komandosunun ambulans kullandığını söyledi.

YENİŞAFAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupanın en büyük camisine vetoÖnceki Haber

Avrupanın en büyük camisine veto

Doktorlar tam gün eylem yapacak, hastanelerde sadece aciller çalışacak.Sonraki Haber

Doktorlar tam gün eylem yapacak, hastane...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar