Seçimi değil seçim sonrasını düşündük

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Seçimi değil seçim sonrasını düşündük
Başbakan Erdoğan, milletvekili aday listelerinin YSK'ya verilmesinden sonra AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu.

Başbakan Erdoğan, milletvekili aday listelerinin YSK'ya verilmesinden sonra AK Parti Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyerek açıklamalarda bulundu. Listenin son derece hassas biçimde ilgili tüm kesimlerin görüşü alınarak, hakkaniyet, liyakat ve ehliyet ölçüsü gözetilerek hazırlandığını ifade eden Erdoğan, "Biz bu listeyle sadece partimizi Mecliste temsil edecek milletvekillerini belirlemiş olmakla kalmıyoruz, aynı zamanda Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek, Türkiye'ye yeni hizmetler, eserler kazandıracak kadroyu da oluşturuyoruz" dedi.

TEK KİŞİ HAZIRLAMADI

Başbakan Erdoğan, listenin tek başına hazırlamadığı konusunun altını çizerek, "Listemiz asla ve asla bir tek kişinin iradesiyle şekillenmiş bir liste değil. Bir haftalık çalışmamız, bir üst kurul çalışmasıydı. Ancak tabandan itibaren temayül yoklamalarıyla, teşkilatımızın en ücra köşesine kadar hepsinin iradesini kapsayan bir çalışma yapıldı" dedi. Erdoğan, liste ile tüm kesimlerin kucaklama gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi.

DONANIMLI GRUP

Erdoğan şunları söyledi: "AK Parti olarak hedefimiz, seçimden sadece birinci parti olarak çıkmak değil, veya iktidarımızın devamı değil. Daha büyük ve daha donanımlı bir Meclis grubuna sahip olabilmektir. Milletvekili listemizi sadece seçimlerde en yüksek başarıyı veya en yüksek başarıya ulaşmamız açısından değil, seçim sonrasında yeni Türkiye'nin inşa edilebilmesi için kılı kırk yaran bir hassasiyetle hazırladık."

BU BİR TASFİYE DEĞİL

"AK Parti'de milletvekili listesinde bulunmamak veya yer bulamamak siyaseten silinmek, tasfiye edilmek anlamına asla gelmez. Biz büyük bir aileyiz. Siyaset yapmanın sadece milletvekili olmaktan geçmediğine inanan arkadaşlarımız bu büyük hareketin farklı noktalarında görev almaya devam edeceklerdir, farklı kademelerinde görev almaya devam edeceklerdir. "

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK

Kadınlara pozitif ayrımcılık yaptıklarını ifade eden Erdoğan, "Listemizde şu anda 78 kadın aday bulunuyor. Bu yüzde 14.18'e tekabül ediyor" dedi. Engelli adayların sayısının ise 11 olduğunu belirten Erdoğan, "Adaylarımızın 514'ü doktora, lisanüstü ve lisans eğitim almış arkadaşlarımız. Bunun yanında 30 tanesi ortaöğretim, 6 tanesi ön lisans mezunu" bilgisini verdi.

 

Beyanname bu hafta açıklanıyor

Seçimlere 2 ay kaldığını hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu: "Bu iki aylık süre içerisinde inşallah 15 veya 16'sında çalışmalarımız sürüyor seçim beyannamesini açıklayacağız. Seçim beyannamesini yine genel merkezimizde geniş bir basın toplantısı ile açıklayacağız. Ardından 18'inde Ankara Arena'da adaylarımızı tek tek tanıtacağız."

 

Listeyi tam ve eksiksiz getirdim

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, partisinin adaylarını içeren dosyaları sunmak üzere saat 15.30'de YSK'ya geldi. Bir partili de adayların bilgilerini içeren bir koli evrağı da YSK'ya getirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplayan İpek, çok uzun bir çalışmadan sonra listeleri tam ve eksiksiz olarak YSK'ya teslim ettiklerini söyledi. İpek, "12 Haziran'da inşallah bu listelerimizle seçimlere gireceğiz. Milletimize, memleketimize hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" diye konuştu. İpek gazetecilerin sorularını, "Başbakanımız ve Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan saat 18.00'de parti genel merkezinde basın açıklaması yapacak" diyerek cevaplamadı.

 

Teşkilat listesi

 

 

AK Parti'nin listesinde yer alan yeni isimlerin büyük bir bölümünün daha önce teşkilatlarda görev alması dikkat çekti. Yeni dönemde önemli reformlara imza atmayı planlayan Başbakan Erdoğan, listeleri oluştururken, Meclis'te sürprizlerle karşılaşmamak için titiz davrandı. Listeleri ünlü isimlerle doldurmak yerine eskiden beri parti için çalışan kişileri tercih etti. Teşkilatlardan gelen adayların bir bölümü şunlar:

Hüseyin Samani, Gökcen Özdoğan Enç, Fatih Şahin, Tülay Selamoğlu, Tülay Babuşçu, Mine Lök Beyaz, Ülker Can, Erol Kaya, İsmet Uçma, Metin Külünk, Numan Güzey, Nurettin Nebati, Mehmet Doğan Kubat, Bülent Turan Cemal Özdemir, İsmail Safi, Hüseyin Bürge, Ahmet Baha Öğüten, Tülay Kaynarca, Ali Aşlık, Nesrin Ulema, Oktay Saral.

78 KADIN ADAY

AK Parti'nin 24. dönem milletvekili aday listesinde 78 kadın milletvekili adayı yer aldı. Eski Devlet Bakanı Hasan Celal Güzel'in eşi ve aynı zamanda Dış Ticaret Müsteşar Yardımcısı Ülker Güzel, Ankara'dan aday gösterildi.

Eski Bakan Güldal Akşit, Zeynep Dağı, Selma Aliye Kavaf ve Edibe Sözen'in de aralarında bulunduğu 9 kadın milletvekili bu dönem için aday gösterilmedi. yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Liste isyanıÖnceki Haber

Liste isyanı

Ruslardan, Akkuyuya matruşka modeli korumaSonraki Haber

Ruslardan, Akkuyuya matruşka modeli koru...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar