Sarkisyan ilk golden sonra Gülü kutladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sarkisyan ilk golden sonra Gülü kutladı
Sarkisyan, Servet'in attığı ikinci golü de gülümseyerek karşıladı.

Sarkisyan, Servet'in attığı ikinci golü de gülümseyerek karşıladı. İki takımın da iddiasız çıktığı maçta dikkat çeken diğer isim Fatih Terim'di. Millî Takım'ın başında son kez yer alan Terim'i öğrencileri zaferle uğurladı. Atılan gollerden sonra futbolcular Terim'e koştu. UEFA Başkanı Platini'nin de izlediği maçta Altıntop kardeşlerin yan yana oynaması ise ilginç görüntüler oluşturdu.

Bursa Atatürk Stadı dün gece tarihî bir maça ev sahipliği yaptı. Güney Afrika'da düzenlenecek 2010 Dünya Kupası finallerine katılamayan A Milli Takım, Avrupa Elemeleri 5. Grup'taki son maçında Ermenistan'ı konuk etti.

İki ülke arasındaki siyasî ilişkilerin kritik bir dönemden geçmesi hem Türkiye hem de Ermenistan cumhurbaşkanlarının stada gelmesi karşılaşmaya farklı anlamlar yüklenmesine yol açtı. Ancak Türk futbolu açısından da bu mücadelenin çok önemli yanları vardı.

Ermenistan sınavını bir veda maçı havasına sokan Teknik Direktör Fatih Terim, 2005 yılından bu yana sürdürdüğü görevini tamamladı. Böylece Türk Milli Takımı'nda bir devir kapanmış oldu. Son birkaç günde yeni hocanın kim olacağı tartışmaları yaşanırken Ermenistan maçı da tüm bu gelişmelerin gölgesinde kaldı. Ama Ay-Yıldızlı ekibimizin 2012 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi yapılacak kura çekiminde üst kategorilerde yer alabilmesi için Ermenistan'ı yenmesi gerekiyordu. Ayrıca milli futbolcular, 4 yıl boyunca sevinci de hüznü de birlikte yaşadıkları Fatih Terim'i galibiyetle uğurlamayı istiyordu.

Maça mutlak üç puan parolasıyla çıkan Milliler, oyunu daha ilk dakikalarda rakip yarı alana yıkmayı başardı. 17'de Arda'nın ceza sahasına ortasına kafayla vuran Halil, Ay-Yıldızlıları 1-0 öne geçirirken golün ardından tüm oyuncular Terim'e koştu. Fakat tecrübeli teknik adam yedek kulübesinden dışarıya adımını atmadı. A Milli Takım, 29'da Servet'le skoru 2-0'a taşıdı. İlk goldeki sevinç sahnesi tekrarlanırken, Terim'in yine tepki vermemesi dikkat çekti. İlk yarıda Ceyhun Gülselam kırmızı kart gördü. Coşkunun olmadığı, yeşil çimdeki rekabetin hiç kimseyi tatmin etmediği maçın ikinci yarısında başka gol olmayınca A Milli Takım, Türkiye'de ilk kez karşılaştığı Ermenistan'ı 2-0 yendi.

 


Maçtan notlar

FIFA istedi, Azerbaycan bayrağı yasaklandı

Türkiye-Ermenistan maçı öncesinde Azerbaycan bayrağı krizi yaşandı. Stada Türkiye ve Ermenistan bayrak veya flamalarının dışında başka bir şeyin girmesine izin verilmedi. Bu gelişmede FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'nin, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Güvener'e gönderdiği not etkili oldu. Jerome Valcke, Ahmet Güvener'e, 'Çok acil' başlığıyla gönderdiği notunda, Atatürk Stadı'na Azerbaycan bayraklarının alınmamasını isterken, aksi durumda maçı iptal etmekten başka seçeneğin bulunmadığını bildirdi.

Ermeni bayrağı, basın tribününü karıştırdı

Karşılaşmayı basın tribününden izleyen Ermeni gazeteciler, ülkelerinin bayrağını açarak, takımları lehine tezahürat yaptı. Bunun üzerine TFF yetkilileri, gazetecilere bayrak açmamaları ve tezahürat yapmamaları yönünde uyarıda bulundu. Ermeni gazeteciler, maça takımlarını desteklemek üzere geldiklerini belirterek, bayrak açmaya ve tezahürat yapmaya devam edeceklerini bildirdi. Ermeni gazeteciler, TFF yetkililerinin, "Bu, bizim kararımız değil. UEFA kurallarına göre basın tribününde bayrak açılamaz." uyarılarına karşın ısrarlarını sürdürdü.

Abdullah Gül ve Sarkisyan'a özel koltuk

Türkiye'nin Ermenistan ile oynadığı maçı birlikte izleyen Cumhurbaşkanı'mız Abdullah Gül ile Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan için Swarovski'nin kristal taşlarıyla süslü koltuk takımı hazırlandı. İki tekli, bir ikili koltuktan oluşan oturma grubunun, tamamen el işçiliğiyle hazırlandığı öğrenildi. Firma sahibi Süleyman Kara, "Büyük ölçüde yapımında rugan deri kullanılan koltuğu, Swarovski'nin taşlarıyla süsledik. Oturulan yerleri ise kadifeyle kapladık. Koltukların ayakları ise lake. Koltuk takımının toplam değeri 10 bin doları buldu." şeklinde konuştu.

Terim'den Rüştü'ye son dakika jesti

Ermenistan maçı öncesi A Milli Takım'ımızı bırakacağını açıklayan Beşiktaşlı milli kaleci Rüştü Reçber'e Teknik Direktör Fatih Terim tarafından son dakika jesti yapıldı. Terim, karşılaşmanın 90. dakikasında Volkan Demirel'in yerine Rüştü'yü sahaya sürerek tecrübeli kalecinin son kez Ay-Yıldızlı formayı giymesini sağladı. Böylece ilk kez 1994 yılında Norveç maçıyla Terim döneminde A milli formayı sırtına geçiren Rüştü, son defa yine tecrübeli teknik adamın yönetiminde Ay-Yıldızlı renklere veda etti.

zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Pimi çekilmiş bombaya acemiydim savunmasıÖnceki Haber

Pimi çekilmiş bombaya acemiydim savunmas...

Ankara Valisinden domuz gribi açıklamasıSonraki Haber

Ankara Valisinden domuz gribi açıklaması

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar