Sabotaj yok gibi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Sabotaj yok gibi
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Alman uzmanların hazırladığı kaza kırım ön raporunun 'fazla bir şey ortaya koymadığını' ifade ederek, "Ama helikoptere sabotaj olmadığını görmemiz mümkün.
BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili Alman uzmanların hazırladığı kaza kırım ön raporunun 'fazla bir şey ortaya koymadığını' ifade ederek, "Ama helikoptere sabotaj olmadığını görmemiz mümkün. Sabotaj ihtimali yok gibi bir şey" dedi.

Topçu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında Alman uzmanların hazırladığı ön raporu açıkladı. Kaza ile ilgili incelemeye sivil bir el değsin diye parti olarak bir Alman ekibi davet ettiklerini ifade eden Topçu, "Milletimizde oluşan en ufak bir şüphenin bile aydınlatılması için elimizden geleni yapacağız, yapıyoruz" diye konuştu. İlk incelemenin ardından bir ön rapor hazırlandığını, kesin raporun da birkaç hafta içinde çıkacağını belirten Topçu, "Ama helikoptere sabotaj olmadığını görmemiz mümkün. Sabotaj ihtimali yok gibi bir şey" dedi.

 

GPS'NİN HAFIZASI KAYIP

Topçu'nun ardından söz alan Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Şanverdi, rapora göre, helikopterin kazadan önce normal çalıştığını ve uçuş sırasındaki yük ve denge değerlerinin limitler kapsamında olduğunu anlattı. ELT cihazının sinyal vermediğini ifade eden Şanverdi, GPS cihazının hafıza kartına da laşılamadığını, kartın bulunması halinde helikopterin kalkış ile düşme noktası arasındaki tüm seyrinin öğrenilebileceğini söyledi. Şanverdi, Ulaştırma Bakanlığı'nın kartın kar altında kalmış olabileceği uyarısında bulunduğunu belirtti.

 

PİLOT HATASI DİYEMEYİZ

Şanverdi şunları söyledi: "Evraklar üzerinde yapılan incelemede pilot son derece uzman görünüyor. Uçuş öncesi ve sonrası sağlık durumu ise otopsiden sonra belli olacak. Kazanın kesin neticesi ön raporla belli olmaz. 'Pilotaj hatası' demek kesin bir hükümdür. Bu hükmü Alman uzmanlar da bizim kaza kırım ekibi de vermiyor. Uluslararası havacılık kuralına göre bir pilotun 2 km görüş mesafesi olmadan uçmaması gerekir. Olay sırasında mesafe 300-500 metre civarında. Pilotun meteorolojik bilgi aldığına dair kayıt da var."

 

200 KM HIZLA ÇARPTI

Şanverdi sorular üzerine helikopterin dağa saatte 150-200 km hızla çarptığı bilgisini verdi. Şanverdi, başka soru üzerine ABD ve Kanada'dan da uzmanlarla temasa geçtiklerini söyledi.

YENİŞAFAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çiftçilere destek geliyorÖnceki Haber

Çiftçilere destek geliyor

Baba Güllüoğlu: İnsaf, artık şube açmaSonraki Haber

Baba Güllüoğlu: İnsaf, artık şube açma

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar