Rijkaard, İstanbulu salladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rijkaard, İstanbulu salladı
Galatasaray, Bülent Korkmaz'dan boşalan teknik direktörlük görevine dünyaca ünlü Hollandalı hoca Frank Rijkaard'ı getirdi.

Galatasaray, Bülent Korkmaz'dan boşalan teknik direktörlük görevine dünyaca ünlü Hollandalı hoca Frank Rijkaard'ı getirdi. Rijkaard, Sarı-Kırmızı kulüple 2 yıllık mukaveleye imza attı.

Yönetimin 15 gündür temasta olduğu Rijkaard'ın, ilk görüşmesinde 5 milyon Euro yıllık ücret istediği, anlaşmanın 4 milyon Euro'ya sağlandığı öğrenildi. 2007-2008 sezonunun bitmesiyle Barcelona ile yollarını ayıran Rijkaard, geçtiğimiz sene takım çalıştırmamıştı. Tecrübeli teknik adamın imza törenine, kulüp başkanı Adnan Polat ile yönetim kurulu üyesi Haldun Üstünel de katıldı. Frank Rijkaard herkesin bildiği gibi daha önce 5 yıl Barcelona deneyiminin olduğunu söylerken, "Hiçbir kulüple ilgim olmamıştı. Menajerimin de yönlendirmesiyle son dönemde görüştüğüm kulüp Galatasaray'dı." diye konuştu. "Sayın Üstünel ve başkanla çok güzel sohbetlerimiz vardı ve ilk izlenimin çok önemli olduğunu belirtmek istiyorum." diyen Rijkaard, "Menajerimin vasıtasıyla bir araya geldik ve Galatasaray'da çalışmaya karar verdik. Türkiye'nin en büyük kulübünde çalışmak benim için onur. Çok güzel ve yeni bir başlangıç bekliyor beni." ifadesini kullandı. Türkiye'ye gelmeden önce Hiddink ve Beenhakker ile konuştuğunu dile getiren Rijkaard, "Özellikle Guus Hiddink, Türkiye'de çok güzel günler geçirdiğini ifade etmişti." dedi.

Galatasaray'da çalışmanın üzerinde baskı oluşturmayacağını, aksine kendisini mutlu edeceğini kaydeden Rijkaard, şöyle devam etti: "Bundan önceki tecrübelerimde hep en iyiyi hedefleyen takımların başındaydım. Taraftarı tribüne çekmek ve ortaya koyacağımız futboldan zevk alınmasını istiyorum." Türkiye'den, Galatasaray dışında hiçbir kulüple görüşmesinin olmadığını vurgulayan Hollandalı çalıştırıcı, transferle ilgili düşüncelerini şöyle aktardı: "Öncelikle takım üzerinde iyi çalışıp oyuncuları yakından tanımalıyım. Lincoln'ün geleceği için de temiz bir sayfa açarak başlayacağız."

ADNAN POLAT: AVRUPA'NIN 10 ELİT HOCASINDAN BİRİ

İmza töreninden önce açıklamada bulunan Galatasaray Kulüp Başkanı Adnan Polat, geçtiğimiz sezonun kendileri açısıdan başarısız geçtiğinin altını çizdi: "Kaldı ki ikinciliğin bile Galatasaray için başarısızlık kabul edildiği bir sonuç almamız sezon başında hiç düşünmediğimiz bir şeydi." Bu sene sezon başından beri iki hocayla çalıştıklarını hatırlatan Polat, "Skibbe ile olan dönemimizde zaman zaman çok umutlandık. Ama Galatasaray ile kimyası uyuşmadı. Bizi zor dönemde yalnız bırakmayan Bülent Korkmaz, kendisiyle sözleşme imzalamamıza rağmen geldiğinin 4. haftasında istifasını bana takdim etti ve '1,5 yıllık sözleşme yapmama rağmen Galatasaraylıyım, ne zaman faydalı olamayacağımı düşündüğünüz anda onu uygulayın.' dedi. Çok anlamlı, manalı ve onurlu bir yaklaşımdı." değerlendirmesinde bulundu. Başkan Polat, Frank Rijkaard'ın gelişini ise şöyle özetledi: "Sadece 4 teknik direktörle birebir görüştüm. Avrupa futbolunun 10 elit hocasından biri olan Frank Rijkaard ile anlaştık. Rijkaard'ın buraya gelmesi gerçekleştiyse aslan payı Sayın Haldun Üstünel'in."

Kamuoyu başarıyla yanıltılır!

G.Saray Başkanı Adnan Polat ve Futbol Şube Sorumlusu Haldun Üstünel, teknik adam konusunda kamuoyunu hep farklı isimlerle oyaladı. İki yöneticinin yakınlarına gelen haber, Schuster ile Ramos'tan biri ile anlaşma sağlanacağı yönündeydi. Bu iki teknik adamın olmayacağı ortaya çıkınca bu kez Fatih Terim ve Ersun Yanal gündeme getirildi. Schuster ve Ramos ise Haldun Üstünel'in asıl gözdesinin kalkanı oldu. Rijkaard ismi ise unutuldu gitti. Perşembe akşamı Polat ve Üstünel, Hollandalı hocayla anlaşmayı başardı. Geçen sezon takıma Baros ve Kewell'ı kazandıran Haldun Üstünel, bu sezon da transfere hızlı başladı. Futbol AŞ Genel Müdürü Adnan Sezgin'in transfer ettiği Skibbe'yi içine sindiremeyen Üstünel, bu kez Sarı-Kırmızılı takımın başına Rijkaard gibi dünya çapında bir hocayı getirdi. Basının kafasını karıştırdıklarını doğrulayan Başkan Polat, "Medyanın haber alma hakkı var; ama konu çok sulanıyor." dedi. ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Mustafa Denizli bir yıl daha KartaldaÖnceki Haber

Mustafa Denizli bir yıl daha Kartalda

Ay-Yıldızlılar, Fransız kaldıSonraki Haber

Ay-Yıldızlılar, Fransız kaldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar