Rakamlar Türkiye'nin gücünü ortaya koyuyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Rakamlar Türkiye'nin gücünü ortaya koyuyor
Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ekonomide sürekli olarak büyüdüklerini ve küresel aktörler ile aynı mecrada yer aldıklarını belirterek, "Türkiye'nin ekonomik görünümüyle ilgili yakın döneme ait rakamlar bariz bir şekilde Türkiye'nin gücünü ve dayanıklılığını ortaya koyuyor." dedi.

Yarın İstanbul'da düzenlenecek Dünya Odalar Federasyonu (WCF) Avrupa ve Asya Zirvesi öncesi WCF Genel Konsey Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan Bakan Bolat, Türkiye'nin bulunduğu coğrafyanın tarih boyunca kültürlerin ve ticaret rotalarının buluştuğu bir coğrafya olduğunu kaydederek, AB ile Gümrük Birliği Anlaşması sayesinde çok iyi tesis edilmiş ekonomik ilişkilerin bulunduğunu söyledi.

AB'nin Türkiye'nin ihracatında yüzde 41'lik bir ihracat payı olduğunu dile getiren Bolat, "Mevcut Gümrük Birliği Anlaşması'nı önümüzdeki dönemde revize etmeyi ve güncellemeyi umut ediyoruz. Çok yakın zamanda, üç ay kadar önce yüksek düzeyli diyalog ve istişare toplantıları Brüksel'de başladı." diye konuştu.

Bolat, Türkiye'nin yüzyıllar boyunca İpek Yolu'nu Avrupa ile bağladığını ifade ederek, şimdi de Zengezur Koridoru sayesinde Kuşak ve Yol Girişimi ile Azerbaycan ve Ermenistan üzerinden aynı şeyi gerçekleştirmeyi istediklerini anlattı.

Türkiye'nin komşuları ile arasındaki ticari ilişkilerinden bahseden Bolat, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Lojistik açısından bakıldığında gerçekten Türkiye eşsiz bir ticaret habitatıdır. Akdeniz ülkeleri, Afrika ve Arap ülkeleri ile İstanbul Boğazı ve Çanakkale boğazları aracılığıyla, Atlantik'e de Cebelitarık aracılığıyla bağlanmaktadır. Aynı şekilde Süveyş Kanalı da buna aracılık etmektedir. Türkiye, GSYH olarak bakıldığında 1,2 trilyon dolarlık bir değer taşır bu bölgede. 600 milyar dolarlık dış ticaret hacmiyle Türkiye global ekonominin önemli bir aktörüdür. Global ticaretin de önemli bir aktörüdür. Yurt dışı ticaret tam olarak yüzde 50'sini oluşturmaktadır Türkiye'nin GSYH'sinin."

Kaynak:TRT Haber


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ceza infaz yasası caydırıcı olmalıÖnceki Haber

Ceza infaz yasası caydırıcı olmalı

İstanbul'da suç örgütlerine operasyonSonraki Haber

İstanbul'da suç örgütlerine operasyon

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar