Parazit davete aydınlar tepkili...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Parazit davete aydınlar tepkili...
İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı'nın desteği ile düzenlenen Avrupa Yazarlar Parlamentosu'na Müslümanlara 'parazit' diyerek hakaret eden Nobel ödüllü yazar Sir Vidiadhar Surajprasad Naipaul'ün onur konuğu olarak davet edilmesine tepkiler artarak sürüyor.

İstanbul 2010 Kültür Başkenti Ajansı'nın desteği ile düzenlenen Avrupa Yazarlar Parlamentosu'na Müslümanlara 'parazit' diyerek hakaret eden Nobel ödüllü yazar Sir Vidiadhar Surajprasad Naipaul'ün onur konuğu olarak davet edilmesine tepkiler artarak sürüyor. Yeni Şafak'ın dün manşete taşıdığı daveti aydınlar eleştirdi.

HASSAS OLUNMALI

Türkiye Yazarlar Birliği Genel Başkanı İbrahim Ulvi Yavuz, konuyla ilgili olarak "Böyle büyük organizasyonlarda davet edilen kişilerin daha önce yazdıkları ve konuştukları önemlidir. Bir kimse, büyük bir organizasyona, özellikle onur konuğu olarak seçilip, davet edilirken davet eden kişiler tarafından yazdıkları ve söyledikleri konusunda da hassasiyet gösterilmesi gerekir" dedi.

KASITLI DEĞİLDİR

Uzun süre Türkiye Yazarlar Birliği'nin genel başkanlığını yürüten ve RTÜK üyeliği yapan Mehmet Doğan ise Naipaul'ün İslam'a karşı olan düşünceleri bilinerek kasıtlı olarak davet edildiğine inanmak istemediğini belirtti. Doğan "Çok fazla tanınamayan isimler tercih edilince böyle manzaralarla karşılaşabiliyoruz. Bu nedenle birileri özellikle onur konuğu yapılacaksa, bu noktada dikkatli olmak lazım" diye konuştu. Konuyu ilk kez gündeme getiren Yazar Hilmi Yavuz "Müslüman yazarlar, Naipaul'le yan yana oturabilecek mi?" diye sormuştu.


Tarihimize karşı yanlış

Tarihçi Yazar Yavuz Bahadıroğlu 'onursuz davet'e karşı tepkisini şöyle dile getirdi: "İslam'a hakaret etmiş yazarın onur konuğu olarak Türkiye'ye İstanbul'a gelmesi kendi tarihimize karşı bir yanlıştır. Yabancıların İslam'a saldırısı yeni değil, bu saldırıların neticesiz kalacağını umuyorum. Ancak bizlerin de dikkatli olması gerekir. Bize sövenleri ödüllendirmek doğru, bize yakışır bir davranış değildir. Öyle tahmin ediyorum ki Nobel ödülü almış olması bizimkilerin yanılmasına neden oldu."
yenişafak


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kuzey Kore, Güney Koreye ateş açtıÖnceki Haber

Kuzey Kore, Güney Koreye ateş açtı

Polise askerde maaşSonraki Haber

Polise askerde maaş

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar