Önce Silah Desteği Şimdi Petrol Kıyağı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Önce Silah Desteği Şimdi Petrol Kıyağı
Suriye’de DAEŞ’le mücadele adı altında müttefik olduğu PKK’ya bir ordu kuran ABD, şimdi de DAEŞ’i zengin yapan Deyrizor’daki petrol yataklarını PKK’ya bırakmaya başladı.

ABD, terör örgütü PKK’yı bir başka terör örgütü DAEŞ’in işgal ettiği bölgelere yerleştirmeye devam ediyor. DAEŞ’le mücadele adı altında PKK’ya TIR’lar dolusu ağır silah yardımı yapan ABD, PKK’yı Rakka’nın ardından petrol yatağı Deyrizor’a götürdü. DAEŞ’e 3 yıl içerisinde milyarlarca dolar para kazandıran petrol bölgeleri artık PKK işgali altında. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye'nin Irak sınırına hâkim Deyrizor'un doğu kırsalında bulunan ve ülkenin en zengin petrol yatağı olarak bilinen El-Ömer petrol sahası terör örgütü PKK'nın kontrolüne geçti.

Gelir PKK’ya akacak!

Terör örgütü PKK/PYD, 23 Eylül’de de Deyrizor’un kuzeydoğu kırsalındaki en büyük gaz tesisi “Konoko”yu işgal etmiş ardından bu aybaşında Cafra petrol sahasını ele geçirmişti. Harita alan ölçümlerine göre PKK, Suriye topraklarının yaklaşık dörtte birini işgal ediyor. Deyrizor’u ikiye bölen Fırat Nehri’nin doğusunda ülkenin en büyük petrol sahaları bulunuyor.

ABD’nin PKK yalanı Rakka’da son buldu. Rakka operasyonu bitene kadar bölgede DSG adı altına işgal girişimi başlatan terör örgütü YPG’nin PKK ile olan bağlantısını reddeden ABD Rakka operasyonundan sonra artık bunu gizleme gereği duymuyor. Terör örgütünün Rakka meydanında bebek katili Abdullah Öcalan’ın posteri adı altında zafer açıklaması yapmasından sonra gerçeği gizleyemeyen ABD, cılız bir kınama yayınlayarak durumu geçiştirmeye çalıştı. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Binbaşı Adrian Rankine Galloway, Rakka’daki posterle ilgili yaptığı açıklamada, “PKK, 1997 yılından bu yana ABD tarafından terör örgütü olarak tanımlanmıştır ve PKK’yı bölgede istikrarsızlaştırıcı bir aktör olarak görüyoruz. PKK lideri ve kurucusu Abdullah Öcalan’ın posterinin Rakka’nın kurtuluşunda açılmasını kınıyoruz” ifadelerini kullandı.

Trump: “DSG müttefikimiz”

Pentagon’dan bu yönde açıklama yapılırken ABD Hükümeti ise örgütü tebrik yağmuruna tuttu. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yayımladığı mesajda hala DSG’ ifadelerini kullanırken, örgütü “başarısından dolayı” tebrik etti. ABD Başkanı Donald Trump da Rakka operasyonuna ilişkin yaptığı açıklamada terör örgütünün müttefikleri olduğunu açıkladı. Trump, yaptığı yazılı açıklamada “DSG (PKK/PYD) ve Suriye’de DAEŞ’e karşı savaşan müttefiklerimiz, terör grubunun (DAEŞ) başkenti olarak ilan ettiği Rakka’yı başarılı bir şekilde geri aldı. Ortak çalışma sonucunda güçlerimiz bütün şehri DAEŞ’ten temizledi.” ifadesine yer verdi.

Petrol gelirleri PKK’ya akacak!

ABD gözetiminde Suriye’nin kuzeyini adım adım işgal eden PKK, Rakka’dan sonra bütün ağırlığını Arap yurdu Deyrizor’a vermeye başladı. Yerel kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Suriye’nin Irak sınırına hâkim Deyrizor’un doğu kırsalında bulunan ve ülkenin en zengin petrol yatağı olarak bilinen El-Ömer petrol sahası terör örgütü PKK’nın kontrolüne geçti. Öte yandan PKK’nın DAEŞ’in Rakka kent merkezinden tamamen çekilmesinin ardından bazı örgüt üyelerini Deyrizor’a takviye amaçlı gönderdiği öğrenildi. Terör örgütü PKK/PYD, 23 Eylül’de de Deyrizor’un kuzeydoğu kırsalındaki en büyük gaz tesisi “Konoko”yu işgal etmiş ardından bu aybaşında Cafra petrol sahasını ele geçirmişti. Harita alan ölçümlerine göre PKK, Suriye topraklarının yaklaşık dörtte birini işgal ediyor. Deyrizor’u ikiye bölen Fırat Nehri’nin doğusunda ülkenin en büyük petrol sahaları bulunuyor. DAEŞ son 3 yıldır, söz konusu petrol sahalarından milyonlarca dolar gelir elde etmişti.

dirilispostasi.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Hükümetten Flaş 'İstifa' Açıklaması: Daha Fazla UzatmayınÖnceki Haber

Hükümetten Flaş 'İstifa' Açıklaması: Dah...

Cüce Gezegen'de Yeni KeşifSonraki Haber

Cüce Gezegen'de Yeni Keşif

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar