N’OLDU KORKTUN MU?...

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
N’OLDU KORKTUN MU?...
Türkiye son yıllarda gerek ekonomik gerek askeri alanda yaptığı hamlelerle küresel güçleri tuş etti ve dünyada güç dengelerini kuran ülkelerden oldu. Batının eteklerini tutuşturan ekonomik projelerden biri de dünyanın en büyük havalimanı olan ‘Yeni İstanbul Havalimanı.’ Türkiye’nin her şeye rağmen yoluna devam etmesi batının devrelerini yaktı. Alman medyası acilen önlem alınmasını istedi.

ETEKLERİ TUTUŞAN BATI TEDBİR ALMAYA BAŞLADI

Sadece İstanbul hava sahasını değil, Avrupa hava sahasını da etkileyecek bir proje olan İstanbul Yeni Havalimanı, batılı şer odaklarının eteklerinin tutuşmasına sebep oldu. Türkiye'nin bu yükselişini hazmedemeyen terör besleyici batılı ülkeler, Gezi Parkı'ndan 15 Temmuz işgal girişimine kadar bir çok hadiseyi tetiklemişti. Her şeye rağmen devam eden Yeni İstanbul Havalimanı yapımı karşısında devreleri yanan batılı ülkeler, rekabet tedbirleri almak zorunda kaldı.

ALMANYA NE YAPACAĞINI ŞAŞIRDI

Özellikle yolcu kapasitesi ve kullanım yoğunluğu açısından zirvede olan Almanya, ne yapacağını şaşırdı. Alman basınında yer alan haberle göre, Yeni İstanbul Havalimanı, Frankfurt Havalimanı'nın önemini azaltacağı belirtiliyor. Üçüncü bir terminali 2023 yılına kadar bünyesine katmayı hedefleyen Frankfurt Havalimanı, 3. terminalin G bölümünün bitirilmesinin 3 yıl öne çektiği ve 2020 yılında tamamlanacağı haberlerini doğruladı.

İNGİLTERE DE TUTUŞTU

29 Ekim'de hizmete açılması planlanan ve bittiğinde dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul Yeni Havalimanı'nın tutuşturduğu bir diğer batılı ülkede İngiltere oldu. Londra'daki Heathrow Havalimanı'nda kapasite artışı için çalışma başlatıldığı ve havalimanına üçüncü pistin inşa edilmesinin kararlaştırıldığı duyuruldu.

YILLIK 200 MİLYON YOLCU UÇURACAK

Dünyanın sıfırdan yapılan en büyük havalimanı projesi olan İstanbul Yeni Havalimanı, tüm fazları tamamlandığında yıllık 200 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak. 350'den fazla destinasyona uçulacak İstanbul Yeni Havalimanı, 143 adet yolcu biniş köprüsü, 13 check-in adası, 468 banko, 114 self check-in, 228 adet pasaport kontrol noktası, 51 bagaj teslim ünitesi ve e-pasaport girişleriyle dikkati çekiyor.

www.sanalbasin.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Rusya'dan ABD'ye MisillemeÖnceki Haber

Rusya'dan ABD'ye Misilleme

ÖSO Türkiye'den 'Şehitlik' ve 'Gazilik' Unvanı İstiyorSonraki Haber

ÖSO Türkiye'den 'Şehitlik' ve 'Gazilik'...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar