Nedim Şener ve Ahmet Şıka tahliye

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nedim Şener ve Ahmet Şıka tahliye
İstanbul 16.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 11. duruşmaya aralarında Nedim Şener, Ahmet Şık ve Hanefi Avcı'nın da olduğu tutuklu 9 sanık katıldı. Mahkeme 'suç vasfının değişme ihtimali' ile sanıkların 'tutuklu kaldıkları süreyi göz önüne alarak' 4 kişinin tahliyesine hükmetti. 6 Mart 2011'de Metris Cezaevi'ne gönderilen Şener ve Şık, 'terör örgütüne yardım etmek'le suçlanıyor. Haklarında 7,5 ile 15 yıl arasında değişen hapis cezası isteniyor.

Ergenekon terör örgütü soruşturması kapsamında Oda TV'de yapılan aramalar sonrasında açılan davanın 11. duruşması İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görüldü. Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci, Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) gelen Oda TV ve Barış Terkoğlu'nun ikametinde ele geçirilen belgelerle ilgili 'gizlilik' kararlarını okudu. Ekinci, mahkemenin sorusu üzerine MİT'ten gelen cevabî yazıda, belgelerin 'gizlilik' dereceli olduğunun aktarıldığını söyledi. Söz konusu dokümanların İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından muhafaza altına alındığını belirtti. Mahkeme Başkanı, Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 'Ergenekon yapılanmasının silahlı terör örgütü olup olmadığına' ilişkin yazılan yazıya cevap geldiğini aktardı. Gelen cevapta, "Kovuşturmayı yürüten bağımsız mahkemelerin yetkisinde kalmakla beraber, 'Ergenekon' yapılanması bir terör örgütüdür.'' ifadelerinin yer aldığını okudu.

Mahkeme heyeti, sanıkların tahliye taleplerini de değerlendirdi. Tutuklu sanıklar Nedim Şener, Ahmet Şık, Sait Çakır ve Coşkun Musluk'un tahliyelerine karar verildi. İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, şüphelilerin tahliye kararına, 'suç vasfının değişme ihtimali' ve 'tutuklu kaldıkları süre' gerekçe gösterdi. Şık, Şener, Çakır ve Musluk, Silivri Cezaevi'nden gece saat 22.15'te ayrıldı. Şener ve Şık'ı Halkevleri ve ÖDP'ye bağlı gruplar karşıladı. Şener, "Bu, gazetecilere karşı yapılmış bir saldırıydı, tahliye olduğumuz için memnunum." dedi. Ahmet Şık ise "Eksik kalmış adalet, hukuk ve demokrasi getirmez." diye konuştu.

Ergenekon soruşturması kapsamında yürütülen Oda TV'ye yönelik operasyonda gözaltına alınan Nedim Şener ve Ahmet Şık, 6 Mart 2011'de tutuklanmıştı. Oda TV iddianamesinde Şener ve Şık'ın 'terör örgütüne yardım etmek' suçlamasıyla 7,5 ile 15 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyordu. İddianamede, eski polis müdürü ve Devrimci Karargah terör örgütü davası sanıklarından Hanefi Avcı ile Nedim Şener ve Ahmet Şık, Ergenekon'un hiyerarşik yapısı içerisinde bulunmamakla birlikte, örgütün amaç ve faaliyetleri doğrultusunda örgütsel doküman hazırlayarak örgüte yardım etmekle suçlanıyordu. Şüpheli Soner Yalçın'ın örgütsel talimatlarının yazılı olduğu birçok belgede Ahmet Şık'ın yapması gereken görevlerin yazılı olduğu aktarılan iddianamede, Soner Yalçın'ın ayrıca Nedim Şener'e örgütsel faaliyetler kapsamında görevler verdiği belirtiliyordu.zaman

  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şantiyede faciaÖnceki Haber

Şantiyede facia

Nevruz kutlamaları teröre bahane yapıldıSonraki Haber

Nevruz kutlamaları teröre bahane yapıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar