MÜSİAD Vizyoner’17 Türkiye’nin Geleceğini Şekillendirecek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MÜSİAD Vizyoner’17 Türkiye’nin Geleceğini Şekillendirecek
MÜSİAD’ın iki yılda bir düzenlediği Vizyoner Sektörler Zirvesi 3 bin kişilik katılımla bugün başlıyor. Enerji, savunma ve teknoloji sektörlerinin irdeleneceği zirvenin ana teması dönüşüm olacak.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği’nin (MÜSİAD) iki yılda bir düzenlediği MÜSİAD Vizyoner Sektörler Zirvesi bugün başlıyor. Zirve, bugün ve yarın İstanbul Wow Convention Center’da gerçekleştirilecek. Dünyanın en hızlı gelişen ülkelerinden biri olan Türkiye için bir yol haritası niteliğinde olan Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi’ne; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ile iş dünyasından önemli isimler katılacak.  

Zirvede 5 alan belirlendi 

İkincisinin gerçekleştirileceği MÜSİAD Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi’nin ana temasını, gelecekte var olmanın en önemli unsuru olarak karşımıza çıkan ‘dönüşüm’ kavramı oluşturuyor. MÜSİAD Sektör Kurulları Komisyonu Başkanı ve Vizyoner’17 İcra Kurulu Başkanı Bayram Şenocak, “Dönüşen Dünyada Yeni Türkiye temasıyla gerçekleştireceğimiz zirvede, beş alan belirledik. Dünyada sürekli yenilikler oluyor. Ekonomide, siyaset ve ticari alanda dönüşüm yaşanıyor. Biz de Türkiye olarak nerede olduğumuzu belirleyelim ve ona göre adım atalım diye düşündük” dedi.

Enerji ve savunma alanında büyük atak

Alanında uzman kişileri ve başarılı olmuş örnekleri seçtiklerini de belirten MÜSİAD Sektör Kurulları Komisyonu Başkanı ve Vizyoner’17 İcra Kurulu Başkanı Bayram Şenocak, “Enerji sektörü önemli bir alan. Buradaki yenilikler çok hızlı. Başarısını ispat etmiş olan bakanımız Berat Albayrak konuşmacı olacak. Bu alandaki dönüşümü bize anlatacak. Savunma sanayii bir diğer önemli alan. Orada da artık alan yerine ihraç eden bir konuma geldik. Selçuk Bayraktar bize yerli İHA’larda kazanılan başarıları anlatacak. Geçmişte kontrolü başkasında olan ve bize istenildiği zaman verilen bilgilerin yerine artık kendi İHA’mızı üretir hale geldik” şeklinde konuştu.

2 günlük etkinliğe üst düzey katılım

Üst düzey katılıma dikkat çeken Bayram Şenocak: Uzman isimlerle üye ve katılımcıları buluşturarak Türkiye ve  dünyadaki dönüşümü anlatacağız. Hedefimiz özünü kaybetmeden dönüşüm gerçekleştirmek.

Etkinliğin iki gün süreceğini belirten Bayram Şenocak, “Uzman isimlerle üyelerimizi ve katılımcıları bir araya getirerek, Türkiye’nin ve dünyanın nasıl dönüştüğünü anlatacağız. Hedefimiz özünü kaybetmeden dönüşüm gerçekleştirmek” değerlendirmesinde bulundu.

3 bin katılımcı bekleniyor

MÜSİAD Vizyoner 2017’ye Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, MÜSİAD Başkanı Kaan, Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın katılacağını ifade eden Şenocak “THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Savunma Sanayi Müsteşarı Prof. İsmail Demir, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Baykaktar, İttifak Holding Yönetim Kurul Başkanı Ünsal Sözbir, Gelir İdaresi Başkanı Adnan Ertürk ile BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç gibi devlet ve özel sektörden isimlerin konuşmalar yapıp, panellere katılacak. 3 bin katılımcıya bire bir dönüşümü anlatacağız” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin atılımı için çalışıyoruz

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, Türkiye’nin atılım yapması ve daha iyi yarınlara sahip olması için, hem STK hem de iş adamları derneği olarak ellerini taşın altına koymaya her zaman hazır olduklarını belirterek, “Yurt içinde 86 irtibat nokta, yurt dışında 68 farklı ülkede toplamda 181 noktayla Türkiye’mizin geleceğini hep birlikte inşa edeceğiz. Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. ‘Dönüşen Dünyada Yeni Türkiye’ temasıyla gerçekleştireceğimiz Vizyoner’17 Sektörler Zirvesi, dönüşümün stratejisini inşa ettiğimiz uluslararası bir organizasyon olarak bu çabanın bir parçası” dedi.

Önemli sorulara cevap aranacak

- Türkiye’nin geleceğinin inşasında Vizyoner’17’nin önemi nedir? 

-Türkiye dönüşümü nasıl sağlamalı 

-Dönüşümün etkileri neler olacak? 

-Gençlerin Türkiye’deki dönüşüme katkısı nasıl olmalı? 

-Vizyoner’17’nin ekonomik iş birli- ğine katkıları nelerdir? 

-MÜSİAD Sektör Kurulları Komisyonu olarak ne gibi faaliyetler yapıyor?

Dönüşümün temeli sağlam olmalı

MÜSİAD Sektör Kurulları Komisyonu Başkanı ve Vizyoner’17 İcra Kurulu Başkanı Bayram Şenocak, ayrıca dönüşüm yaşanırken aslında özdeğerlerini kaybetmemesi gerektiğini vurguladı ve ekledi: “Temelleri sağlam atılmış bir dönüşüme ihtiyacımız var.” Etkinlikte ‘Niçin Dönüşüm’, ‘Nasıl Dönüşüm’, ‘Ne’ye Dönüşüm’ ve ‘Türkiye’nin Dönüşümü’ ana başlıklarında görüşler sunulacak.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Elektrikte Gönüllü Anlaşma Başvuruları BaşladıÖnceki Haber

Elektrikte Gönüllü Anlaşma Başvuruları B...

Albayrak: Yatırım Hamlemiz Hızlanarak Devam EdecekSonraki Haber

Albayrak: Yatırım Hamlemiz Hızlanarak De...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar