Minik başbakandan tasarruf talimatı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Minik başbakandan tasarruf talimatı
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan koltuğu devralan ilköğretim 4.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan koltuğu devralan ilköğretim 4. sınıf öğrencisi Ecem Gülce Uçar, küresel krize vurgu yaparak, tasarruf çağrısında bulundu. Minik Başbakan Uçar, Erdoğan'ı yanında görünce, “Çok heyecanlıyım” dedi. Bunun üzerine de Başbakan Erdoğan, “Benim de heyecanlanmam lazım. Ben de Başbakan ile görüşüyorum” diyerek karşılık verdi.

KOLTUĞA YENİ OTURDUM

Gazetecilerin sorularınını cevaplandıran Minik Başbakan Uçar, kabinede revizyon beklentisi ile ilgili bir soruya, koltuğa yeni oturduğunu, bu konudan bahsetmek istemediğini söyledi. Küresel ekonomik krize de değinen Uçar, bu krizin her ülkeyi olduğu gibi Türkiye'yi de etkilediğini ifade ederek, insanların harcamalarına dikkat etmesi gerektiğini kaydetti. Uçar, “Tüm dünyada olduğu gibi ekonomik kriz bizi de etkiledi ama gerçekten tüm dünyada olduğundan daha az. Her insanın harcamalarını biraz daha dikkatli yapmaları gerekiyor artık. Askıya alınabilecek harcamalarını biraz daha bekletmesi gerekiyor” diye konuştu. Bunu üzerine Başbakan Erdoğan, “Gayet güzel. Başbakanımızın tavsiyelerine şiddetle uymamız lazım” dedi.

ZAM ÖNEMLİ ANCAK...

Çocuklara da bu konuda mesaj veren temsili Başbakan Uçar, ekonomik kriz sayesinde çocukların tutumlu olmayı da öğrenebileceğini ifade etti. Mehmet Ferhat Özcan isimli bir çocuğun, Başbakanlık'a gelirken bindiği taksinin şoförünün, “Başbakan'a, emeklilere, işçilere, memura zam yapmayı düşünüp düşünmediğini” sormasını istediğini ifade etmesi üzerine Uçar, zam konusunun önemli olduğunu ancak bunun biraz daha ötelenmesi gerektiğini kaydetti.

Bir başka çocuğun, “memura verilen paranın yetmediğini” belirtmesi üzerine Uçar, bunun üzücü bir durum olduğunu bildiğini ancak yapılabileceklerin en üst düzeyde yapılmaya çalışıldığını söyledi.

 

Kardeşlerimizi üzmeyiz

 

Türkiye'nin Ermenistan sınır kapısını açıp açmayacağının sorulması üzerine de Uçar, “Biz bu konuda Azeri dostlarımızı üzecek bir şey yapmayız” cevabını verdi. Muhalefet liderleriyle arasının nasıl olduğunun sorusuna da Uçar, “Yani her zaman olduğu gibi tabii. Bu konuda fazla yorum yapmak istemiyorum” karşılığını verdi. Erdoğan, bu cevap üzerine yüzünü kapatarak güldü. Başbakan Erdoğan, salona gelişinde, çocuklarla tek tek sohbet etti ve ilgilendi.

 

YENİŞAFAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Baykal, Ulusal Egemenlik Bayramını sabote ettiÖnceki Haber

Baykal, Ulusal Egemenlik Bayramını sabot...

Ermenistan, çıkar için kucaktan kucağa gezen çocuk gibidirSonraki Haber

Ermenistan, çıkar için kucaktan kucağa g...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar