Milliler tarihî sınavda, gözler Nihatta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milliler tarihî sınavda, gözler Nihatta
Euro 2008'de yarı finale yükselerek Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar Türk cumhuriyetleri ile İslam âleminde büyük yankı uyandıran Millilerin hedefi halkı yeniden sokaklara dökmek.

Euro 2008'de yarı finale yükselerek Adriyatik'ten Çin Seddi'ne kadar Türk cumhuriyetleri ile İslam âleminde büyük yankı uyandıran Millilerin hedefi halkı yeniden sokaklara dökmek. 3 puan, 1 Nisan'da Ali Sami Yen'de oynanacak rövanş için futbolcularımıza da doping etkisi yapacak. Saat 23.00'te başlayacak ve NTV'den canlı yayınlanacak mücadelede İsviçreli Massimo Busacca düdük çalacak.

Gruptaki ilk maçında Ermenistan'ı Erivan'da Tuncay ve Semih'in golleriyle deviren, Şükrü Saracoğlu'nda Belçika ile yenişemeyen Millilerimiz, evinde B.Hersek'i 2-1'le geçtikten sonra Estonya'da 0-0'lık sürpriz bir sonuç almıştı. Artık puan kaybına tahammülü kalmayan Türkiye'de, kritik randevu öncesi sakatlıklar sebebiyle büyük sıkıntı yaşanıyor. Ancak Ay-Yıldızlıların 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'ndaki performansı, iyi bir takım olmanın birlik-beraberlikten geçtiğini kanıtlıyor. Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim'in rol aldığı son reklam filminde verilen, 'Dünya büyükse, biz de büyüğüz' mesajı ise tüm Türkiye'nin Milli Takım'la nasıl bütünleştiğini gözler önüne seriyor. Bu duygular eşliğinde İspanya maçına kilitlenen Milli Takım'da, Fatih Terim'den futbolcularına uyarı geldi. Son taktik çalışmada rakibin gücüne dikkati çeken tecrübeli teknik adam, "Ayağa paslarla çok çabuk gol pozisyonuna giriyorlar. Öncelikle tempolarını düşürmemiz lazım." sözleriyle oyuncularını ikaz etti. İspanya hakkında önemli bilgiler veren, Xavi, Villa ve Torres'e özellikle değinen Terim, uzun süredir kaybetmeyen rakibi Bernabeu'da mağlup etmenin önemine işaret etti. Real Madrid Kulübü'nün tesislerinde kampta bulunan kafilede ise olumlu bir hava hakim. Teknik heyetten futbolcusuna, federasyon başkanından malzemecisine kadar herkes, başarı için kenetlendi. Millilerin basına kapalı çalışması İspanyollarca eleştirilse de Fatih Terim'in tutumu Türkiye'nin yapacakları konusunda merak duygusu uyandırıyor.

Fatih Terim: Herkesle her yerde oynarız

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Madrid'de İspanya ile yapacağımız maç öncesi basın toplantısı düzenledi. Güven aşılayan ve korkusuz açıklamalarıyla dikkat çeken Terim, İspanya karşısında mücalede edecek ilk 11'imizi de açıkladı. "Türk Milli Takımı bir ilke imza atmak için sahaya çıkacak. Buna kimsenin şüphesi olmasın." diyen Terim, "İspanya için ortadaki tablo, başlı başına saygı duyulması, takdir edilmesi gereken başarı. Ama bu Türk Milli Takımı'nın oyun felsefesinden vazgeçeceği anlamına gelmez. Herkesle, her yerde her sahada futbol oynamaya özen gösteriyoruz. Korkmadan, çekinmeden. Kazanırız kaybederiz ama oynarız." ifadelerini kullandı. Kazanmaya yönelik bir onbir sahaya süren tecrübeli çalıştırıcı, şöyle devam etti: "Hayal edilmesi imkansız başarılar yakaladık. Çok şey değiştirdik, çok büyük aşamalar yaptık. Ama hâlâ hedeflerimizin gerisinde kaldığımızı söyleyebilirim." İspanyol basınında, 'İspanya birinci, biz ikinci oluruz' yönünde çıkan sözleri sarf etmediğine işaret eden Terim, burada çeviri hatası yapılabileceğini veya algılarda yanlışlık yaşanmış olabileceğini dile getirdi. Barbaros Burus, Madrid, Cihan

'Rakibimiz Brezilya'dan daha iyi'

2010 Dünya Kupası elemelerinde İspanya ile karşılaşacak olan A Milli Futbol Takımı'nın yıldız futbolcusu Mehmet Aurelio, "İspanya şu anda Brezilya'dan daha iyi." dedi. İspanyol spor gazetesi AS'ta yayınlanan demecinde Boğaların son 2 yıldır kaybetmediğine dikkati çeken Aurelio, rakibin en iyi futbolcuları olarak gösterdiği Fernando Torres ve David Villa'yı 'iki matador' olarak nitelendirdi. İspanya'nın Real Betis takımında top koşturan Aurelio, Daniel Güiza ile ilgili yöneltilen bir soruya ise, "Güiza, Fenerbahçe'de çok iyi işler yapıyor. Ondan memnunlar." cevabını verdi. Milli futbolcu bugünkü randevuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: "Bernabeu olağanüstü bir stat. Çok iyi bir ortam, tam bir gösteri olacak. Ama çarşamba günü de benzer bir ortam bulacağız. Bizim taraftarlarımız olağanüstü. Takımlarını destekleme stilleri Brezilya'ya çok benziyor."

Nihat Kahveci, kaptan olarak çıkıyor

Türkiye bugün İspanya ile tarihî bir maç oynarken Villarreal'de forma giyen Nihat Kahveci, Bernabeu Stadı'na kaptan olarak çıkacak. La Liga'da ülkemizi başarıyla temsil eden Nihat Kahveci, aşina olduğu bu statta Milli Takım'ın başarısı için ter dökecek. Bu arada A Milli Takım, FIFA dünya milli takımlar değerlendirmesinde ilk sırada bulunan İspanya ile geçmişte yaptığı 8 maçtan sadece 1'ini kazanırken, 3 kez rakibine yenildi, 4 kez de berabere kaldı. 3'ü Dünya Kupası elemeleri, 2'si Avrupa şampiyonası elemeleri, 3'ü de özel olmak üzere geride kalan 8 maçta 4 gol atan Ay-Yıldızlı ekip, kalesinde 11 gol gördü. Ay-Yıldızlılar, en son 1973'te İstanbul İnönü Stadı'ndaki özel maçta karşılaştığı ve 0-0 berabere kaldığı İspanya ile 36 yıl sonra yeniden kozlarını paylaşacak. Türkiye, rakibiyle deplasmanda yaptığı 3 maçı da kaybetti. Öte yandan İspanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden El Pais, 'Terim, gizlilik saplantısıyla maça hazırlanıyor' şeklinde yakışıksız bir yorumda bulundu.

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
A Milli Takıma hazırlanan reklam filmiÖnceki Haber

A Milli Takıma hazırlanan reklam filmi

Boğalar, Avrupanın en teknik takımıSonraki Haber

Boğalar, Avrupanın en teknik takımı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar