Milli Takıma kardeş morali

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli Takıma kardeş morali
2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Futbol Takımı'mız, Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan özel maçta kardeş ülke Azerbaycan'ı 2-0 mağlup etti.

2010 Dünya Kupası Elemeleri'nde mücadele eden A Milli Futbol Takımı'mız, Kayseri Kadir Has Stadı'nda oynanan özel maçta kardeş ülke Azerbaycan'ı 2-0 mağlup etti. Sahaya genç ve dinamik bir 11'le çıkan ancak rakibin katı defansı karşısında zorlanan Milliler, ilk yarıda bekleneni veremedi. Ay-Yıldızlı ekip, özellikle rakip ceza sahası içine girmekte zorlanınca dış şutlarla gol aradı. Ancak fileleri havalandıramadı ve ilk 45 dakika golsüz sona erdi.

Maçın ikinci yarısına daha etkili başlayan Ay-Yıldızlı ekip, 52. dakikada Semih ile penaltı vuruşundan yararlanamadı. Bu dakikada Semih, ceza sahası içinde Sadigov'un müdahalesiyle yerde kaldı. Bu pozisyonda Sadigov kırmızı kart görürken topun başına gelen Semih, meşin yuvarlağı kaleci Farhad Valiyev'e nişanladı. 10 kişi kalan rakibine karşı tüm hatlarıyla gol arayan Milli Takım' üst üste iki gol buldu. Ay-Yıldızlılar önce 69. dakikada Halil Altıntop daha sonra da 74'te İbrahim Üzülmez'le iki gol buldu. Kalan dakikalarda kendini fazla yormayan Milliler, Azerbaycan'ı 2-0 mağlup etti. 'Kadir Has Stadı'nda oynanan ilk milli maç özelliğini taşıyan bu karşılaşmadan galibiyetle ayrılan A Milli Takım, cuma günü Lyon kentinde Fransa ile bir hazırlık karşılaşması daha yapacak.

Denizli'den sonra Terim de Üzülmez'e jest yaptı

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, Beşiktaşlı milli futbolcu

İbrahim Üzülmez'e jest yaptı. Terim, 75. dakikada Ay-Yıldızlıların ikinci sayısını şık bir vuruşla kaydeden İbrahim Üzülmez'i 77'de oyundan alarak taraftarlara alkışlattı. Hatırlanacağı gibi Denizlispor-Beşiktaş maçında da Siyah-Beyazlı takımın hocası Mustafa Denizli, Gökhan Zan'ı oyundan alıp kaptanlık pazubandını emektar futbolcuya taktırmıştı.

Kadir Has Stadı, siftah maçında doldu taştı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce hizmete sunulan Kadir Has Stadyumu, ilk kez milli bir maça ev sahipliği yaptı. Özel maç olmasına rağmen karşılaşmayı 32 bin futbolseverin yanı sıra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Azerbaycan Petrol Şirketi Socar'ın başkanı Rovnag Abdullayev de izledi.

TÜRKİYE: Volkan 7, Ceyhun 6 (Dk. 58 Yusuf 6), Mehmet Topal 6, Gökhan Gönül 7, Nihat 5 (Dk. 46 Halil 7), Semih 6 (Dk. 70 Sabri 4), Nuri 6, Tuncay 6 (Dk. 63 Sercan 5), Kazım 5 (Dk. 46 Arda 6), İbrahim Üzülmez 7 (Dk. 78 Caner 3), Eren 5

AZERBAYCAN: Valiyev 4, Malikov 4, Shukurov 3 (Dk. 46 Chertogonov 3), Nabiyev 4 (Dk. 46 Bakhshiev 5), Abasov 6, Gomes 5 (Dk. 46 Javadov 4), Sadigov 6, Huseynov 5 (Dk. 56 Pereira 3), Maharramov 5, Akhtyamov 4 (Dk. 83 Subasic ?), Levin 5

GOLLER: Dk. 69 Halil, Dk. 74 İbrahim Üzülmez (Türkiye)

KIRMIZI KART: Dk. 52 Sadigov (Azerbaycan)

HAKEMLER: Mario Vlk 8, Marian Rusbarsky 7,

Erik Weiss 7 (Slovakya)

STAT: Kayseri Kadir Has

ZAMAN


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
3 bombayla geliyorÖnceki Haber

3 bombayla geliyor

Sivasspor zoru başarmak istiyorSonraki Haber

Sivasspor zoru başarmak istiyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-maizlik.com-kodim0313kpr.com-www.lataant.com-www.inst-fbchurch.com-wiselifecare.com-metrorelocation.net-milsgallery.com-hairsalonranchocucamonga.com-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar