Milli ‘Ortak Kart’ Geliyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milli ‘Ortak Kart’ Geliyor
Ulaştırma ve haberleşmede milli ve yerli alt yapı çalışmalarından biri olacak ‘Türkiye Kart’ için imzalar atıldı. PTT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi BELBİM, Türk Telekom, Turkcell, Denizbank ve Vakıf Katılım’ın birlikte oluşturduğu Ortak Ödeme Platformu, temmuz ayında hizmete girecek.

Başbakan Binali Yıldırım, Türkiye Ortak Kart Platformu imza törenine katıldı. Törende; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Vakıf Katılım Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran ile Türkiye Ortak Ödeme Platformu’nu oluşturan şirketlerin yöneticileri yer aldı. 

Bankacılık, telekomünikasyon, ulaşım ve finans alanında hizmet veren PTT, İstanbul Büyükşehir Belediyesi şirketi BELBİM, Türk Telekom, Turkcell, Denizbank ve Vakıf Katılım bir araya gelerek, Türkiye Ortak Ödeme Platformu’nu oluşturdu. Platform ile tüm şehirlerdeki toplu taşıma araçlarında ortak ödeme sistemi geçerli olacak. Metro, otobüs, vapur, metrobüs gibi tüm ulaşım araçlarına tek bir kartla binilecek. İl değiştirildiğinde ayrı bir kart almak gerekmeyecek. Talep eden belediyeler, karta kendi şehirlerine özel şehircilik uygulamaları yükleyebilecek. Taksi, dolmuş gibi serbest çalışan esnaf da isterse sisteme dahil olabilecek.

HER İŞLEM YAPILACAK

‘Ortak Kart’ sadece ulaşımda değil her türlü finansal işlemde de kullanılabilecek. Banka hesabı olmayanlar, cep telefonu ile para transferi yapabilecek. Söz konusu kart ile para transferinin yanı sıra alışveriş de yapılabilecek. Kartlar tüm ATM’lerde, POS’larda ve e-ticarette geçerli olacak.

ATM’DEN YATIRILABİLİR

Türkiye Kart’a, ATM ve şube gibi platform üyelerinin kanallarından para yatırılabilecek. Böylece para dijitalleşerek kayıt altına alınacak. Türkiye Kart, müze ve milli parklarda da kullanılabilecek.

SATIŞI VE DOLUMU PTT’DE

Vatandaşa ön ödemeli veya debit özellikli (kartın bağlı olduğu hesapta belli tutarda para tutulması) Türkiye Kart seçenekleri sunulacak. PTT, tüm kartlar için satış ve dolum merkezi olacak. Türkiye Kart, 4 bin 600 PTT noktasından temin edilecek.

EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜRLER

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Öztürk Oran, ‘Ortak Kart’ hakkındaki görüşlerini, twitter adresinde (@ozturkorn) şöyle değerlendirdi: “Türkiye Kart hizmete giriyor. Teşekkürler Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım, Bakanımız Ahmet Arslan ve emeği geçen herkese. Altı kuruluş ortaktan biri de sektörün en genç üyesi ve gurur duyduğumuz Vakıf Katılım.”

www.itohaber.com

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İstanbul’da Hedef 1 Milyon Yeni İstihdamÖnceki Haber

İstanbul’da Hedef 1 Milyon Yeni İstihdam

Türk Gümrükleri dünyaya parmak ısırtıyorSonraki Haber

Türk Gümrükleri dünyaya parmak ısırtıyor

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar