Mavi Vatan İçin Jeopolitik Rota Soner Polat

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Mavi Vatan İçin Jeopolitik Rota Soner Polat

Denizcilik konusunda bilinçlenmek, toplumun önünü açıyor. Türk milleti de, bu bilinç arttıkça Mavi Vatan’ına daha fazla sahip çıkıyor. Emekli Tümamiral Soner Polat’ın, Mavi vatana nasıl sahip çıkılması gerektiğini anlattığı “Mavi Vatan İçin Jeopolitik Rota” adlı kitabı yayımlandı. Kitabın önsözünü ise Amiral Soner Polat’ın silah arkadaşı Amiral Cem Gürdeniz yazdı. Gürdeniz, kitabın stratejik akla, jeopolitik bilince yön verdiğini, denizlerde yeni bir rota çizdiğini vurguladı.


Mavi Vatan için jeopolitik rota belirleniyor. Emekli Tümamiral Soner Polat, tespitlerini “Mavi Vatan İçin Jeopolitik Rota” kitabında ele aldı.


Emekli Tümamiral Soner Polat’ın kaleminden çıkan makaleler bu kitapta bir araya geldi.


Kitap, stratejik akla, jeopolitik bilince ve köklü tarihe ışık tutuyor.


Kitabın önsözünü, Soner Polat’ın silah arkadaşı Amiral Cem Gürdeniz yazdı.


Kısa sürede 2’nci baskıya giren kitap, Türkiye’nin denizcilik rotasını çiziyor ve Mavi vatanımıza nasıl sahip çıkacağımızı anlatıyor.


Tümamiral Polat, Türkiye’nin denizlerdeki hakimiyetine yön verecek kitabın geliride Ulusal Gönüllülerine armağan etti.


Hem kitabın önsözünü yazan Amiral Cem Gürdeniz hem kitabın yazarı Amiral Soner Polat, okuru özellikle Kuzey Kıbrıs ve Doğu Akdeniz konusunda uyarıyor.


Soner Polat, bir Amiral olmasına rağmen, kara savaşını ve terörle mücadeleyi de doğru analiz edebilen ender  isimlerden biridir.

Stratejik aklı, jeopolitik bilinci ve köklü tarih bilgisinin bir sentezine dönüşen bu becerisi, yeni dünya düzeninin kurulma sancılarının ve ülkemiz üzerinde gerek iç, gerek dış cephede en yoğun

siyasi, askeri, stratejik, ekonomik ve hukuki karmaşaların yaşandığı günümüzde sadece topluma değil devlete de akıl ve cesaretle ışık tutuyor.

 Yazdıkları sadece bir durum tespiti ya da kronolojik olaylar anlatımı değildir.

Yol gösterir. İddia sunar. Rota çizdirir.

 

Polat son kitabında Doğu Akdeniz, Kıbrıs ve Ege sorunlarını, Türkiye’yi kimlerin ve neden kuşatmak istediğini ayrıntılarıyla açıklıyor.


TÜRKİYE DENİZDEN UZAKLAŞAMAZ

Okuyucu ile yeni buluşan ‘Mavi Vatan için Jeopolitik Rota’ isimli kitabının ‘Başlarken’ bölümünde Amiralimiz şöyle diyor: “Türkiye’ye karşı Ege’nin kuzeyinden başlayan Doğu Akdeniz’in doğusuna kadar uzanan bir duvar örülüyor. Duvarın sağlam olması için Kıbrıs da planlamaların içinde! Türkiye’nin adadan çıkarılması için Batı ülkeleri ortak bir stratejiyle ülkemize karşı tuzaklar kuruyor. Rakiplerimiz ülkemizi Anadolu’ya kilitleyerek denizlerle bağlantısını koparmak istiyor. Denizlerden uzaklaşan Türkiye, ayakta kalamaz. Hızlı bir çözülme sürecine girer.”


SONUÇ VE DEĞERLENDİRME

Yunanistan’ın içteki kafa karışıklığına sorgulayan inceleme gerçekten ilginç ve dikkat çekici! Ayakları yere basmayan Yunan siyasetçiler için güzel bir çerçeve çiziyor. Yunan Savunma Bütçesi’nin ekonomik sorunlar nedeniyle 2010’dan bu yana %40 oranında azaldığını biliyoruz. Bu ülkede siyaset bileklerine kadar askerin içine girdiği için silahlanma projelerinde fahiş hatalar yapılıyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. Çıkar grupları da işin içine giriyor. Bir silahlı kuvvetin geleceğe yönelik silahlanma politikasının tespiti üst düzey teknik yeterlilik gerektirir. Sonuçta teknik yetkinlik sana da dönüşür ülkenin kaderini etkileyecek çok ciddi bir çalışma alanıdır.

Yunanistan’ın eti budu budur! Türkiye böyle bir ülkeye karşı Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs’taki çıkarlarını daha kararlı olarak savunmalıdır. Türkiye bu bölgelerdeki tezlerine hiçbir tereddüt yaratmayacak şekiller açık olarak belirlemeli ve tüm dünyaya ilan etmelidir.



  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Bihać (Bosna Hersek)Önceki Haber

Bihać (Bosna Hersek)

Başyazarımız Mustafa Albayrak bu akşam saat 20:00'de Ulusal Kanal'daSonraki Haber

Başyazarımız Mustafa Albayrak bu akşam s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar