Makel’den Antalya’da Muhteşem Bayi Toplantısı Organizasyonu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Makel’den Antalya’da Muhteşem Bayi Toplantısı Organizasyonu
Sektörün öncü markalarından Makel, 15 – 17 Ocak tarihlerinde Antalya Rixos Premium Otel’de bayilerine yönelik eşli olarak görkemli bir organizasyona imza attı. “Beraber Bir İZ Bırakalım” sloganı ile oluşturulan organizasyonda hafızalardan silinmeyecek izler bırakan Makel, bayilerine unutulmaz bir hafta sonu yaşattı. Toplantı açılışında ana bayi ve bayilere yönelik yapılan animasyon şov, LED davulcular ve ışık şovunun organizasyona damgasını vurduğu görüldü. Güne büyük bir coşku ile başlayan Makel iş ortakları, Prof. Dr. Ekonomist Emre Alkin’in dikkat çeken sunumu ve gala gecesinde sanatçı Bengü’nün müthiş performansı ile coşkulu anlar yaşadılar.

2015 yılını gerçekleştirdiği başarılı kampanyalar ile sonlandıran Makel Şirketler Grubu, yeni yılın ilk yarısında Türkiye’deki tüm bayileri ile bir araya geldi.  Antalya Rixos Premium Otel’de 15-17 Ocak tarihleri arasında ana bayi ve bayi olmak üzere eşli 680 kişiye ev sahipliği yapan Makel gerçekleştirdiği görkemli organizasyon ile iş ortaklarından tam not aldı. Toplantıya ana bayi ve bayilerin yanı sıra Makel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu ve Makel Satış - Pazarlama yöneticileri ve ekipleri tam kadro katıldılar. 


Bu yıl gerçekleştirdiği Bayi Toplantısı’nda “Beraber Bir İZ Bırakalım” toplantı sloganı ile yola çıkan Makel Şirketler Grubu, ana bayi ve bayilerine 2016 yılı hedef ve stratejilerin anlatıldığı sunumlar gerçekleştirdi. 


Yeni yıl hedeflerinin yanı sıra Makel’in 2016 yılında pazara sunacağı Makel LED ürünlerinin de tanıtımının yapıldığı toplantının açılışı, özel bir animasyon şovla başladı. Tüm ana bayi ve bayi isimlerinin tek tek ekrana gelmesi ile oluşan Makel logosunu bayiler büyük bir hayranlıkla izledi. Animasyonun ardından salona giren LED davul ekibi muhteşem performansı ile büyük alkış aldı. LED barla yapılan ışık şovu ve havada dönen Makel logo gösterisi de büyük ilgi çekti. Toplantıya yüksek bir tempoda giren misafirler, ardından yapılan konuşma ve sunumları da dikkatle dinlediler. 


Açılış konuşmasını yapan Makel Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Necati Çalışkan, sektöre ilişkin iç ve dış pazar değerlendirmesi sonrasında 2016 yılında pazara sunulacak olan Makel LED ürünleri hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Firma olarak 2015 yılında iç pazardaki bütçeyi aştıklarını belirten Çalışkan, ciro bazında yüzde 19 büyüme gerçekleştirdiklerini belirtti. Gerçekleştirilen kampanya ve hediyelerin bu hedefe ulaşmada önemli etkisi olduğunu belirten Necati Çalışkan, burada en önemli konunun iş ortaklarının Makel’e olan inancı, güveni ve sahiplenmeleri olduğunu söyledi. 


Dış pazarda ise farklı gelişmelerin yaşandığını belirterek hedeflerde buna bağlı sapmalar yaşandığını söyledi. Makel Şirketler Grubu Necati Çalışkan şöyle devam etti:


“Makel Rusya’da büyük bir pazara sahip. Biz Makel olarak pazara çok erken girdik. Bayilikler kurduk ve iyi bir marka algısı yarattık. Yapılan araştırmalar, hatta rakip araştırmalarına göre Rusya’da en iyi bilinen markalar arasında olduğumuzu gösteriyor. 2013 yılında adı konulmayan bir kriz başladı ve bugünlere kadar geldik. Rusya dâhil olmak üzere Ukrayna, Azerbaycan, Kazakistan ve Türkmenistan’da gibi ülkelerde büyük oranda devalüasyonlar oldu. Bu olumsuzlukları kabul edip oturmadık. 2015 yılında yeni ürünlere kanalize olduk. Alman ve İtalyan tipi anahtar ve prizlerden sonra İngiliz tipi ve bu bağlamda yeni birçok ülkeye ait farklı anahtar ve priz sistemleri ile Afrikada’dan Güney Amerika’ya kadar birçok ülkeye gitmek istiyoruz. Rusya’daki güçlü pozisyonumuzu farklı ülkelerde yakalamak hedefimiz.” dedi. 

2016 yılında iç pazarda dönemsel satışa geçtiklerini belirten Çalışkan, “Sene başında ne satacağımızı, nasıl üreteceğimizi bilirsek performansımızın büyük bir bölümünü üretim kalitesinin artmasına, innovasyona, Ar-Ge’ye ve lojistik hizmetlere ayırırız. Birçok gelişmiş ülkede bu sistem mevcut” diye ekledi.


Kendileri için en önemli yatırımın 2016 yılında LED ürünleri ile birlikte aydınlatma sektöründe olacağını belirten Necati Çalışkan, hedefin yerli üretimi gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Yıllık  oldukça yüksek miktarlarda ülkemize ampul ithalatı gerçekleştiğini belirten Çalışkan, “Yüksek teknoloji gerektirmeyen bu ürünlerin üretimi için dışarıya bu denli paralar öderken iki kere düşünmek lazım. Bir ülke ihracatı, eğitim sistemi ve marka gücü gibi değerlerle ölçülür. Çocuklarımızın geleceği bu değerlere bağlı. Nisan ayından sonra yüksek üretim rakamları ile piyasada olacağız. Bu bizi gerçekten çok heyecanlandırıyor. Okyanusta damla bile olsak faydamız olacak. Her sektör böyle düşünmeli. Bir ülke sanayi malları ihraç ediyor, hammadde ithal ediyorsa başarılıdır. Biz de ülke olarak böyle yaptığımızda başaracağız.”  dedi. 


Ardından söz alan Makel Şirketler Grubu Genel Müdürü Hakan Öztürk, Makel’in 45m2’den 45 bin m2’ye uzanan gelişim öyküsünden bahsetti. Geçen 39 yıllık süreçte Makel’in birçok önemli değeri temsil ettiğini belirterek markanın güvenilir, enerjik, ilkeli, güçlü, yenilikçi, güvenilir, paylaşımcı ve kötü gün dostu olduğunu söyledi. Makel’in 2016 yılında pazara yeni sunulan ve sunulacak olan yeni ürünlerinden de bahseden Öztürk, Türkiye’nin 2015 yılında yaşadığı siyasi ve ekonomik istikrarının ülkenin geneli ve sektöre dönük etkilerinden bahsetti. Makel’in 2016 yılı büyüme hedefleri hakkında da bilgi veren Öztürk, 2016 yılında Afrika, Ortadoğu ve Avrupa pazarlarında etkin olacaklarını söyledi. 


Sonrasında söz alan Makel Ar-Ge Direktörü Ünal Küçük, endüstri devrimi sonrası bilgi toplumuna geçişle ile birlikte toplumların sınırları olmayan bir dünyaya doğru ilerlediklerini belirterek, gittikçe önemi artan Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinden bahsetti. Türkiye Ar-Ge harcamalarının yüzde 0,5 gelişmiş ülkelerin yüzde 2, Makel’in ise yüzde 5 olduğunu belirterek, Makel olarak Ar-Ge yatırımlarına yönelik verdikleri öneme dikkat çekti. Ünal Küçük, Makel olarak her yıl iç ve dış pazarlar için yeni, yenilikçi ve her şeyden önemli tasarımı ve kalitesi ile rekabet gücü yüksek ürünler üretmek için çalıştıklarını belirtti. Küçük şöyle devam etti “Sektörde katma değeri yüksek, rekabetçi, uluslararası pazarlarda markasını ve Türkiye imajını ön sıralara taşıyacak yenilikçi projelerle çalışmalarına devam eden Makel, Ar-Ge projelerini hayata geçirmede Türkiye’de 6. Sektörde isi ikinci firma olmanın haklı gurunu yaşıyor”.


Aradan sonra söz alan Satış ve Pazarlama Direktörü Serkan Emsal, yıllar içerisinde Makel’in artan ciro performansına dikkat çekerek 2015 yılında gerçekleştirilen kampanyaların satışa olan olumlu etkilerinden bahsetti ve başarılı bir yılı geride bıraktıklarını söyledi. 39 yılın tecrübesi ve yüzde 100 yerli marka olmanın gururu ile 81 ilde birçok satış noktasında Makel’in yer aldığını belirten Emsal,  son 2 yılda gerçekleştirilen ana bayi ve bayi yapılanmasına da dikkat çekti. 


Yeni ürünler hakkında da bilgi veren Emsal, Makel LED yatırımı ile birlikte yeni ürünlerin çok yakın zamanda pazara sunulacağını söyledi. Bunun yanı sıra 2016 yılında gerek anahtar-priz, gerek şalt ve endüstriyel ürünler gerekse de akıllı ev ve otomasyon sistemlerinde birçok farklı yenilikçi ürünün de pazarda olacağını belirten Emsal, yeni yıl ile birlikte yeni bir satış sistemine geçileceğini söyledi. Her yıl olduğu gibi kampanya seyahat ve hediyelerinin Makel kalitesi ile müşterilere sunulacağını belirten Serkan Emsal, firma olarak kaliteden asla taviz vermeyeceklerini belirtti.  


Öğleden sonraki bölümde söz alan Ekonomi uzmanı Prof. Dr. Emre Alkin, gelişen ve gittikçe dijitalleşen dünyanın artık her noktada ticaret ile entegre olması gerektiğini belirtti ve sınırları olmayan bu dünyada en büyük nüfusa sahip ülkenin Facebook olduğunu söyledi. Ülkenin gelecek dönem zenginleşme politikaları ve hedefleri için yüksek teknoloji ile yenilikçi ürünler üreten Makel gibi firmalara ihtiyacı olduğunu belirten Alkin katılımcılara sunumun da ana teması olan  “Mucize çözüm yok. Çare sizsiniz” dedi. 

Toplantılar sonrasında akşam gala yemeğinde bir araya gelen Makel bayileri sanatçı Bengü’nün şarkıları ile coştu. Şarkılara eşik eden bayiler gecenin ilerleyen saatlerinde piste çıkarak dans edip gönüllerince eğlendiler. 


Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Weymo Mobilya Mustafa AktaŞ ile sektör hakkında söyleşiÖnceki Haber

Weymo Mobilya Mustafa AktaŞ ile sektör h...

Kablo Üreticisi Prysmian Ar-Ge Liderliğini TescillediSonraki Haber

Kablo Üreticisi Prysmian Ar-Ge Liderliği...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar