Lodos, deprem korkusu yaşattı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Lodos, deprem korkusu yaşattı
Yurdun batı bölgesinde etkisini gösteren lodos hayatı felç etti.
Yurdun batı bölgesinde etkisini gösteren lodos hayatı felç etti. Çanakkale'de, kuvvetli lodos deniz ulaşımını olumsuz etkiledi. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle, Bozcaada-Geyikli ve Gökçeada-Kabatepe arasındaki araba vapuru seferleri durduruldu. Kuvvetli rüzgar nedeniyle önceki gece iptal edilen Gelibolu-Lapseki seferlerine dün sabah da başlanamadı. Çanakkale Boğazı'nı geçemeyen küçük tonajlı gemiler, boğazın Ege ve Marmara denizi girişlerinde demirledi. İzmir'de Üçkuyular-Bostanlı arabalı vapur seferleri şiddetli lodos nedeniyle durduruldu.

ADI KONMADAN LODOS KURBANI OLDU

Bazı binaların çatıları uçtu, elektrik direkleri ve ağaçlar devrildi. Maddi hasara yol açan lodos nedeniyle Bursa'da 169 kişi karbonmonoksit gazından zehirlenerek tedavi altına alınırken, 20 günlük adı bile konmamış bir bebek de hayatını kaybetti. Çanakkale'nin Lapseki İlçesi'nde ise, karbonmonoksit gazından zehirlenen 15 yaşındaki Berra Örnek hayatını kaybetti, 6 kişi tedavi altına alındı. Lodos nedeniyle Gelibolu-Lapseki arasında ulaşımı sağlayan feribot seferleri iptal edildi. Gebze'nin Eskihisar Köyü sahilinde 4 bin 500 tonluk kuru yük gemisinin karaya oturmasına neden oldu.  

Küçükçekmece sular altında kaldı  

Türkiye'yi etkisi altına alan sağanak yağış İstanbul'u fena vurdu. Küçükçekmece'de birçok ev ve işyeri, gece saatlerinde sular altında kaldı. Yollarda oluşan su birikintileri nedeniyle araçlarında mahsur kalan vatandaşlar, itfaiye ekiplerinin çalışmalarıyla kurtarıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise kentte beklenen kar yağışı nedeniyle bir dizi önlem aldı. Avrupa yakasında etkili olması beklenen yağış nedeniyle İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Zabıta, Park ve Bahçeler, Katı Atık Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü, İETT, İDO, İGDAŞ ekipleri alarma geçti.

 İstanbul'da ekipler kar için alarmda

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentte beklenen kar yağışı nedeniyle bir dizi önlem aldı. Avrupa yakasında etkili olması beklenen yağış nedeniyle İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü, Zabıta, Park ve Bahçeler, Katı Atık Müdürlüğü, Trafik Müdürlüğü, İETT, İDO, İGDAŞ ekipleri alarma geçti. Muhtemel olumsuzluklara karşı Yol Bakım ve Onarım Müdürlüğü'ne bağlı 50 ekibin, 20 kombine, 20 kepçe, 3 büyük kepçe, 50 loder ve 250 personelle görev yapacağı belirtildi. Ayrıca İSKİ'ye bağlı 45 kombine aracın, 150 personelle ana arter ve caddelerde çalışma yapacağı kaydedildi.

 Demirleyen gemiden çıkamadılar

Boğazlardan geçmek için Marmara Denizi'nde seyreden 66 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker, fırtına nedeniyle yollarına devam edemeyerek, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy İlçesi sahillerine çevirdi. Geceyi burada geçiren gemilerin personeli, yer yer 3 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı. Çanakkale'de ise Suriye bayraklı bir gemi arıza yaparak konktrolsüz bir şekilde sürüklendi.

 Uçaklar inemedi

Olumsuz hava İstanbul'da uçak seferlerini de aksattı. Sağanak yağış ve şiddetli rüzgar nedeniyle, Atatürk Havalimanı'na inmek isteyen uçaklar, Sabiha Gökçen Havalimanı'na yönlendirildi. Belgrad'tan İstanbul'a gelen bir uçak ise Sofya'ya acil iniş yaptı.

 Motordayken üzerine direk devrildi

Bodrum'da bir marinada çalışan 23 yaşındaki işitme engelli Fırat Doğan, Konacık Beldesi Atatürk Bulvarı'nda 48 VF 335 plakalı motosikletiyle gittiği sırada, orta refüjdeki aydınlatma direği üzerine devrildi. Doğan yoğun bakıma alındı.

 YENİŞAFAK


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkentte suikast alarmıÖnceki Haber

Başkentte suikast alarmı

Abdullah Gül, İsraile bir şartla gidecekSonraki Haber

Abdullah Gül, İsraile bir şartla gidecek

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar