Kuran kursları Yunanistanın Kos adasında serbest, Kuzey Kıbrısta yasak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kuran kursları Yunanistanın Kos adasında serbest, Kuzey Kıbrısta yasak
İmam Şükrü Damadoğlu, Batı Trakya ve Rodos'tan sonra en çok Türk'ün ve göçmen Müslüman'ın yaşadığı Kos'ta, yaz Kur'an kurslarına büyük ilgi olduğunu söylüyor.

İmam Şükrü Damadoğlu, Batı Trakya ve Rodos'tan sonra en çok Türk'ün ve göçmen Müslüman'ın yaşadığı Kos'ta, yaz Kur'an kurslarına büyük ilgi olduğunu söylüyor. Zaman'a konuşan Damadoğlu, "Ortaöğretim müfredatında İslam dini ile ilgili eğitim olmadığı için adadaki çocuklar bu eksikliği yaz kurslarında telafi ediyorlar." diyor. 35 öğrencisi olan Şükrü Hoca, yaz tatilinde çalıştığı için kursa gelemeyen öğrencilere ise ikindi veya akşam namazından sonra temel dinî bilgileri verdiklerini belirtiyor.

İslam dini ile ilgili eğitim, ortaöğretim müfredatında olmadığı için ada çocukları bu eksikliklerini yaz kurslarında telafi ediyor. Kos'ta yaz Kur'an kurslarına büyük ilgi var. 17 yıl önce Ramazan ayında geçici olarak adaya gelen ve sonra geri dönmemeyi tercih ederek din hizmetleri veren Batı Trakyalı imam Şükrü Damadoğlu, yaz aylarında öğrenci sayısının 35'ten fazla olduğunu söylüyor. Bu sayının yarısını kız öğrencilerin oluşturduğunu söyleyen Şükrü hoca, yaz tatilinde çalıştığı için kursa gelemeyen öğrencilere ise ikindi veya akşam namazından sonra temel dini bilgileri verdiklerini belirtiyor.

İsitanköy'ün merkezine yakın Germe köyünde çocuklara Kur'an eğitimiyle birlikte temel ilmihal bilgilerini de verdiğini söyleyen Damadoğlu, plazma ekran ve bilgisayar yardımıyla dersleri daha da kolay ve cazip hale getiriyor. Kendilerine bu konuda Yunanistan hükümeti tarafından bir baskı olmadığını söyleyen Damadoğlu, "Okul yönetimleriyle konuşarak birçok sorunu hallediyoruz. Papazların girdiği din derslerine Müslüman çocukları göndermiyoruz. Onlar da anlayışla karşılıyor. Müfredatta İslam dini ile ilgili eksikleri ise yaz Kur'an kurslarında verdiğimiz bilgilerle gidermeye çalışıyoruz." diyor. Her geçen yıl kursa gelen çocukuların sayısının arttığını, bu yıl 40'a yaklaştığını söyleyen tecrübeli hoca, adadaki birçok siyasi partinin ve sivil toplum kuruluşunun da kendilerine destek verdiğini anlatıyor. zaman


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NASAnın yeni misyonu MüslümanlarÖnceki Haber

NASAnın yeni misyonu Müslümanlar

Terör hep aynı yerden vuruyor: 2 yılda 64 şehitSonraki Haber

Terör hep aynı yerden vuruyor: 2 yılda 6...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

casibom-deneme bonusu-

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar